Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP επιστρέφει στη δράση με τον 5ο γύρο του θεσμού. Το “καραβάνι” Μετά τον αγώνα στη Jerez οι αναβάτες είχαν μια ημέρα δοκιμώνμετακομίζει αυτό το τριήμερο στη Γαλλία και τη θρυλική πίστα του Le Mans. Ο αγώνας πέρυσι πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο λόγω της πανδημίας του Covid-19, αλλά φέτος θα απολαύσουμε τις εκπληκτικές μοτοσικλέτες του MotoGP σε μια τόσο ιστορική πίστα τη συνηθισμένη περίοδο του Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον πρώτο λόγο στο Le Mans σίγουρα θα έχουν οι Γάλλοι αναβάτες οι οποίοι μάλιστα είναι πολύ ανεβασμένοι φέτος. Ο Fabio Quartararo μετά τον αγώνα στη Jerez πραγματοποίησε επέμβαση καρπιαίου σωλήνα για να είναι έτοιμος στον αγώνα της πατρίδας του. Παρόλα αυτά, η γαλλική πίστα είναι απαιτητική στα φρένα, θέλει καλή επιτάχυνση από τις αργές στροφές και οικονομία στο ελαστικό. Πάμε να δούμε όμως πως πιστεύουμε ότι θα τα πάνε οι αναβάτες στον αγώνα του Le Mans.

Μετά το τέλος του αγώνα της Jerez οι ομάδες είχαν μία ημέρα δοκιμών με τη Honda να δοκιμάζει καινούρια αεροδυναμικά.

Ducati Lenovo Team

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί ακόμα να μην έχει γευτεί τη χαρά της νίκης, ωστόσο είναι πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα. Ο λόγος Με ανεβασμένη ψυχολογία οι Bagnaia και Miller στο Le Mansγια τον Pecco Bagnaia ο οποίος με τη δεύτερη θέση του στη Jerez πριν από δέκα ημέρες κατάφερε να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση με την εργοστασιακή Ducati.

Στην άλλη πλευρά του γκαράζ επίσης έχουμε χαμόγελα καθώς ο Jack Miller έσπασε το ρόδι και κέρδισε τον πρώτο του αγώνα με την Ducati. Η ιταλική ομάδα βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και στο Le Mans.

Πρόβλεψη για Pecco Bagnaia: Ένα βάθρο το έχει
Πρόβλεψη για Jack Miller: Δύσκολα το βάθρο, ίσως πεντάδα.

Πρώτος στη βαθμολογία ο Bagnaia πηγαίνει για ακόμα ένα βάθρο στο Le Mans.

Yamaha Monster MotoGP

Στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha περίμεναν πολλά από τον αγώνα της Jerez και ιδιαίτερα από τον Fabio Quartararo. Το αποτέλεσμα ωστόσο δεν ήρθε καθώς ο Γάλλος υπέφερε με πρόβλημα στον τένοντα του χεριού του και δεν κατάφερε να κερδίσει. Από την άλλη, ο Maverick Vinales κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα για μια ακόμα φορά και ανυπομονεί για το Le Mans να επιστρέψει στο βάθρο.

Πρόβλεψη για Fabio Quartararo: Νίκη ή τίποτα!
Πρόβλεψη για Maverick Vinales: Νίκη ή 8η θέση…

Μέσα στην πατρίδα του έχει τον πρώτο λόγο ο Quartararo.

Suzuki Ecstar Team

Οι περίεργοι αγώνες για τη Suzuki φέτος συνεχίστηκαν και στη Jerez με τους Alex Rins και Joan Mir να Ψάχνονται ακόμα στη Suzukiκινούνται σε μέτρια επίπεδα. Ο Rins δεν κατάφερε πάλι να μαζέψει βαθμούς χάνοντας από νωρίς το τρένο του τίτλου με μια ακόμα πτώση, ενώ ο Mir ποτέ δεν κατάφερε να γίνει ανταγωνιστικός στην Ισπανία. Το Le Mans είναι καλό για την GSX-RR και αναμένεται να είναι ανταγωνιστικά τα Suzuki, αλλά δε θα είναι εύκολα τα πράγματα.

Πρόβλεψη για Joan Mir: Δύσκολα το βάθρο, ίσως εξάδα!
Πρόβλεψη για Alex Rins: Θα τερματίσει… ας αρχίσουμε από αυτό.

Δυσκολεύεται αρκετά ο πρωταθλητής Mir να φέρει αποτελέσματα φέτος με την GSX-RR.

Pramac Racing Ducati

Πολύ μεγάλος είναι ο αγώνας του Le Mans για τη δορυφορική ομάδα της Pramac Ducati. Ο λόγος φυσικά είναι ο Johann Zarco ο οποίος μέσα στην πατρίδα του είναι βέβαιο πως θα πρωταγωνιστήσει. Από την άλλη, ο Jorge Martin δεν είναι έτοιμος να επιστρέψει στη δράση καθώς αναρρώνει μετά τον τραυματισμό του. Τη θέση του θα πάρει πάλι ο Tito Rabat.

Πρόβλεψη για τον Johann Zarco: Θα κάνει τα πάντα για τη νίκη.
Πρόβλεψη για Tito Rabat: Τελευταίος…

Θα τα δώσει όλα για τη νίκη μέσα στο Le Mans ο Zarco.

Aprilia Racing Gresini

Στην Aprilia τα πράγματα συνεχίζουν σε θετική πορεία με τον Aleix Espargaro να πηγαίνει όλο και καλύτερα στη σέλα της RS-GP. Είναι βέβαιο ότι και στο Le Mans η μοτοσικλέτα θα είναι ανταγωνιστική και ικανή για την εξάδα.

Πρόβλεψη για τον Aleix Espargaro: Θα είναι πάλι μέσα στη μάχη της εξάδας.
Πρόβλεψη για τον Lorenzo Savadori: Δύσκολα στους βαθμούς.

Η Aprilia και ο Aleix Espargaro συνεχίζουν τις καλές εμφανίσεις.

Repsol Honda Team

Η εμφάνιση του Marc Marquez στον αγώνα του Portimao όταν και επέστρεψε στη δράση είχε δημιουργήσει Η Honda δοκίμασε νέα μάσκα στη RC213Vπροσδοκίες. Στη Jerez τα πράγματα δεν πήγαν ιδιαίτερα καλά για τον Ισπανό ο οποίος τερμάτισε στη 9η θέση έχοντας αρκετά προβλήματα με το εμπρός ελαστικό της Michelin. Στα ρηχά κινήθηκε και ο Pol Espargaro ο οποίος μόλις που μπήκε στη δεκάδα. Το Le Mans είναι καλή πίστα για τη Honda και ίσως δούμε λίγο πιο δυνατούς τους αναβάτες της Honda.

Πρόβλεψη για τον Marc Marquez: Ίσως έχουμε το πρώτο βάθρο αλλά το πιθανότερο είναι η εξάδα.
Πρόβλεψη για τον Pol Espargaro: Μέσα στη δεκάδα… μέχρι εκεί.

Θα πάρει περισσότερο χρόνο στον Marquez να πρωταγωνιστήσει και πάλι.

ΚΤΜ Red Bull Racing

Στην KTM τα προβλήματα συνεχίστηκαν και στη Jerez με τους Miguel Oliveira και Brad Binder να δυσκολεύονται πολύ να βρουν τον ρυθμό τους. Ο Πορτογάλος δεν μπήκε στη δεκάδα, ενώ ο Binder σημείωσε δύο πτώσεις στον αγώνα εγκαταλείποντας. Το Le Mans θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για την KTM καθώς δεν έχουν πολλά δεδομένα από τη γαλλική πίστα, παρότι πέρυσι στο βρόχινο αγώνα ανέβηκαν στο βάθρο.

Πρόβλεψη για τον Miguel Oliveira: Στόχος η δεκάδα.
Πρόβλεψη για τον Brad Binder: Στόχος να τερματίσει… και μετά η 8άδα!

Δεν είχαμε κάποια βελτίωση στη Jerez για την KTM.

Petronas Yamaha Team

Ο Franco Morbidelli συνέχισε στη Jerez ότι ξεκίνησε στο Portimao τερματίζοντας στο βάθρο. Ο αναβάτης της Yamaha δεν το βάζει κάτω και παρότι έχει στα χέρια του τη M1 του 2019, είναι πάντα ανταγωνιστικός και ικανός για το βάθρο. Από την άλλη, ο Valentino Rossi είχε ακόμα έναν απογοητευτικό αγώνα στη Jerez τερματίζοντας εκτός βαθμούς, κάτι που μόνο δυσάρεστο μπορεί να είναι.

Πρόβλεψη για τον Franco Morbidelli: Σίγουρα μέσα στη μάχη του βάθρου!
Πρόβλεψη για τον Valentino Rossi: Η δεκάδα είναι εφικτή.

Την τιμή της Yamaha υπερασπίστηκε ξανά ο Morbidelli με τη "παλιά" M1.

LCR Honda

Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε στη Jerez ο Takaaki Nakagami με την LCR Honda. Ο Ιάπωνας τερμάτισε στη 4η θέση και πάλεψε για το βάθρο μέχρι το τέλος δείχνοντας ότι η RC213V μπορεί να γίνει ανταγωνιστική. Από την άλλη, ο Alex Marquez συνέχισε τις… πτώσεις του εγκαταλείποντας ακόμα έναν αγώνα.

Πρόβλεψη για τον Alex Marquez: Μάλλον θα τερματίσει…
Πρόβλεψη για τον Takaaki Nakagami: Μπορεί να είναι πάλι η ταχύτερη Honda.

Ένας Ιάπωνας δίνει για την ώρα τα καλύτερα αποτελέσματα στη Honda.

Ensponsorama Ducati/VR46 SKY Ducati

Καθόλου καλό δεν ήταν το τριήμερο στη Jerez για τη δορυφορική ομάδα της Ducati. Ο Enea Bastianini ο οποίος μας είχε συνηθίσει σε καλές εμφανίσεις σημείωσε πτώση, ενώ ο Luca Marini έμεινε εκτός βαθμών.

Πρόβλεψη για τον Enea Bastianini: Επιστροφή στη δεκάδα!
Πρόβλεψη για τον Luca Marini: Θα είναι δυνατός, μέσα στους βαθμούς

Δεν έχει πείσει μέχρι τώρα ο Marini, αλλά όσο περνάνε οι αγώνες τόσο καλύτερος θα γίνεται.

Tech3 KTM Team

Τα πράγματα δεν πήγαν άσχημα για την ομάδα του Herve Poncharal στη Jerez καθώς και οι δύο αναβάτες της ομάδας μπήκαν στους βαθμούς. Στη Γαλλία, τον αγώνα της ομάδας, οι Danilo Petrucci και Iker Lecuona αναμένεται να είναι ξανά μέσα στην πρώτη δεκαπεντάδα. Πέρυσι ο Petrucci είχε κάνει την έκπληξη και είχε κερδίσει τον αγώνα με την Ducati υπό βροχή.

Πρόβλεψη για τον Danilo Petrucci: Μέσα στους βαθμούς, ίσως ταχύτερη KTM.
Πρόβλεψη για Iker Lecuona: Οριακά στους βαθμούς.

Στο Le Mans ο Petrucci μπορεί να είναι η ταχύτερη KTM!

Κυριακή στις 15:00 ο αγώνας

Η δράση στην πίστα του Le Mans αρχίζει την Παρασκευή με τις ελεύθερες δοκιμές, συνεχίζεται το Σάββατο με τις κατατακτήριες και την Κυριακή έχουμε τον μεγάλο αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επέμβαση στο χέρι για τον Quartararo

MotoGP Ισπανία: Κυριαρχία Ducati στη Jerez

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης