Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Συναρπαστικό ήταν το GP της Γαλλίας στην πίστα του Le Mans με τον κόσμο να γεμίζει ασφυκτικά τις O Bastianini είναι  μοναδικός αναβάτης φέτος με περισσότερες από μία νίκες.κερκίδες και να απολαμβάνει προσπεράσεις, αδρεναλίνη και – δυστυχώς – πτώσεις. Μεγάλος νικητής του 7ου αγώνα της χρονιάς ήταν ο Enea Bastianini με την Gresini Ducati. Ο Ιταλός έκανε καλή εκκίνηση και αμέσως βρέθηκε ανάμεσα στους πρώτους τρεις. Στους πρώτους γύρους έμεινε πίσω από τους εργοστασιακούς αναβάτες της Ducati, Jack Miller και Pecco Bagnaia, αλλά σταδιακά άρχισε να κερδίζει έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ρυθμός του στο δεύτερο μισό του αγώνα ήταν καθαρά πιο γρήγορος και πέρασε διαδοχικά τους Miller και Bagnaia. Μόλις βρήκε καθαρή πίστα μπροστά του δεν είχε αντίπαλο και έφτιαξε διαφορά ασφαλείας φτάνοντας τελικά στην 3η φετινή του νίκη. Πλέον ο Bastianini πέρασε στην 3η θέση της βαθμολογίας, 8 βαθμούς από την κορυφή.

 

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Jack Miller με την εργοστασιακή Ducati. Ο Αυστραλός ήταν σταθερός σε όλο Επτά βαθμοί χωρίζουν τον Quartararo με τον Espargaro στο πρωτάθλημα.τον αγώνα και σχετικά εύκολα έφτασε στο βάθρο, αν και δεν μπόρεσε να παλέψει για τη νίκη. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Aleix Espargaro με την Aprilia. Ο Ισπανός έκανε εξαιρετικό αγώνα παρά την κακή του εκκίνηση και για κατάφερε να ανέβει για 3η συνεχόμενη φορά στο βάθρο. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Fabio Quartararo με την Yamaha ο οποίος έκανε πολύ κακή εκκίνηση και αναγκάστηκε α παλέψει μέχρι τελικά να φτάσει στην 4η θέση. Την εξάδα έκλεισαν οι Johann Zarco (PRamac Ducati) και Marc Marquez (Repsol Honda), ενώ στη δεκάδα βρέθηκαν επίσης οι Nakagami, Binder, Marini και Vinales.

Τέταρτο βάθρο στους επτά πρώτους αγώνες για τον Espargaro.

Πτώσεις για Bagnaia, Rins και Mir

Σημαντικότερη ίσως στιγμή του αγώνα ήταν η πτώση του Pecco Bagnaia από την πρώτη θέση. Όταν έμεινε στη δεύτερη θέση ο Ιταλός προσπάθησε να μείνει κοντά στον Bastianini, αλλά έκανε βιαστικά λάθη με αποτέλεσμα να πέσει και να χάσει πολύτιμους βαθμούς. Πτώσεις επίσης είχαν οι Martin (Ducati), Oliveira (KTM), Fernandez (KTM), Gardner (KTM), ενώ τραγική ήταν η Κυριακή για τους αναβάτες της Suzuki (Mir και Rins) καθώς έπεσαν και οι δύο από θέσεις βάθρου.

Αποτελέσματα Αγώνα
Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόντρα της Ducati MotoGP με την ηλεκτρική Ducati MotoE

MotoGP Γαλλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις για το GP του Le Mans

Επίσημο: Τέλος η Suzuki από το MotoGP

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης