Αν πιστεύατε ότι τα είχατε δει όλα φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP τότε καλό είναι να δείτε τον αγώνα του Aragon. Ένα ακόμα συναρπαστικό Grand Prix γεμάτο εκπλήξεις και έναν καινούριο νικητή για φέτος. Ο Alex Rins ήταν εκείνος που κατάφερε να πάρει τη νίκη στην ισπανική πίστα έπειτα από έναν απίθανο αγώνα.

Ο Alex Rins γίνεται ο 8ος διαφορετικός νικητής στο φετινό πρωτάθλημα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα μπορούσε και τη νίκη

Ο Ισπανός αναβάτης της Suzuki, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε τον αγώνα από την 10η θέση κατάφερε Ο Marquez πίεσε στο τέλος αλλά δεν κατάφερε να δει πρώτος την καρό…σημαίανα κάνει μια απίθανη εκκίνηση και να βρεθεί στην πρώτη στροφή στην 4η θέση. Από εκεί και έπειτα διατήρησε έναν πολύ καλό ρυθμό και πριν τα μέσα του αγώνα βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα. Στους τελευταίους γύρους δέχτηκε την επίθεση του Alex Marquez αλλά κατάφερε να αντισταθεί και να πάρει τελικά τη νίκη. Στη δεύτερη θέση είχαμε σίγουρα τον αναβάτη του αγώνα.

Ο Alex Marquez πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και κατάφερε να φέρει την Repsol Honda στη 2η θέση. Ο νεαρός Ισπανός είχε τον καλύτερο ρυθμό από όλους, έκανε μερικές πολύ δυνατές προσπεράσεις και βρέθηκε να διεκδικεί τη νίκη στα ίσια. Ένα λάθος στο τέλος του προτελευταίου γύρου του στέρησε ίσως τη νίκη, αλλά και η 2η θέση είναι πραγματικά εξαιρετική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απίστευτη εμφάνιση από τον Alex Marquez ο οποίος ανεβαίνει στο βάθρο για 2ο συνεχόμενο αγώνα

Μετά από 20 χρόνια…

Το βάθρο συμπλήρωσε ο επίσης πολύ δυνατός Juan Mir. Ο Ισπανός της Suzuki έδειξε γρήγορα ότι είχε καλό Ο Fabio Quartararo πονούσε και από 1ος τερμάτισε 18ος…ρυθμό και μάλιστα πάλεψε για τη νίκη. Στους τελευταίους όμως 4 γύρους δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τους Rins και Marquez και έμεινε τελικά στην 3η θέση. Είναι απίθανο πάντως το γεγονός ότι ολοκληρώνει το τριήμερο στην πρώτη θέση τη βαθμολογίας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια να βρίσκεται ένας αναβάτης της Suzuki στην κορυφή της κατάταξης.

Έναν αγώνα που σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει πραγματοποίησε ο Fabio Quartararo. Ο Γάλλος της Petronas Yamaha ξεκίνησε τον αγώνα καλά από την pole position, αλλά γρήγορα έδειξε πως σήμερα δεν θα ήταν η μέρα του. Οι πόνοι από την πτώση του Σαββάτου δεν του επέτρεψαν να οδηγήσει όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει τον αγώνα στην 18η θέση χάνοντας την πρώτη θέση στη βαθμολογία.

Ο πόνος δεν επέτρεψε στον Quartararo να πάρει βαθμούς στο Aragon

Αγώνας σε μία εβδομάδα…

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Maverick Vinales με την εργοστασιακή Yamaha, ο οποίος οδήγησε τον αγώνα στους πρώτους γύρους, ενώ πίσω του έκλεισαν την εξάδα οι Taka Nakagami και Franco Morbidelli.

Ο Andrea Dovizioso με την Ducati έσωσε την παρτίδα τερματίζοντας στην 7η θέση και πλέον είναι 15 βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Στη δεκάδα βρέθηκαν επίσης οι Crutchlow (Honda), Miller (Ducati) και Zarco (Ducati).

Επόμενος αγώνας στην πίστα πάλι του Aragon σε μία εβδομάδα.

 

Τα αποτελέσματα του αγώνα στο Aragon

 

Παρά την 7η θέση ο Dovizioso μείωσε τη διαφορά στο πρωτάθλημα

 

Τρίτη θέση στον αγώνα, πρώτη θέση στο πρωτάθλημα για τον Mir

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης