Οι χαμηλές θερμοκρασίες στην πίστα Motorland Aragon στην Ισπανία όπου πραγματοποιείται αυτό το Η Yamaha δείχνει πως έχει το πάνω χέρι…Σαββατοκύριακο αγώνας MotoGP, ευνοούν από ότι φαίνεται τις μοτοσικλέτες της Yamaha. Δεν είναι τυχαίο πως στις κατατακτήριες του Σαββάτου τρεις M1 ήταν στις τέσσερις πρώτες θέσεις αποδεικνύοντας ότι έχουν το πάνω χέρι στην ισπανική πίστα.

Ταχύτερος όλων και κατακτητής της pole position ήταν ο Fabio Quartararo με την Yamaha της Petronas. Ο νεαρός Γάλλος, παρά το γεγονός ότι είχε μια άσχημη πτώση στην 3η περίοδο ελεύθερων δοκιμών, κατάφερε να ανακτήσει τις δυνάμεις του, να συγκεντρωθεί και τελικά να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο, 1:47.076 την κρίσιμη στιγμή. Αυτή είναι η 4η φετινή pole position για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τους πόνους πήρε την pole ο Γάλλος

Έκπληξη από τον Crutchlow

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Maverick Vinales με την εργοστασιακή Yamaha. Ο Ισπανός ήταν ταχύτερος στην αρχή της περιόδου με το πρώο σετ φρέσκων ελαστικών, ωστόσο στο τέλος του πήρε την μπουκιά από το στόμα ο Quartararo και έμεινε τελικά δεύτερος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκπληξη ήρθε από τον Cal Crutchlow ο οποίος ολοκλήρωσε τη διαδικασία στην 3η θέση. Ο Βρετανός της LCR Honda έδειξε καλά στοιχεία από τις δοκιμές της παρασκευής και στις κατατακτήριες, με έναν απίθανο τελευταίο γύρο κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης.

Σταθερά γρήγορος ο Vinales, είναι φαβορί για τη νίκη

Στην 13η θέση ο Dovizioso

Από τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα ξεκινήσουν τον αγώνα της Κυριακής οι Morbidelli (Yamaha), Miller (Ducati) και Mir (Suzuki), με τον Αυστραλό αναβάτη της Ducati να περνάει από το Q1 και μάλιστα σε μεγάλο διάστημα του Q2 να βρίσκεται επικεφαλής της κατάταξης. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Nakagami (Honda), Petrucci (Ducati), A. Espargaro (Aprilia) και Rins (Suzuki).

Ο Andrea Dovizioso, διεκδικητής του τίτλους, έμεινε μόλις στην 13η θέση καθώς δεν κατάφερε να περάσει από το Q1 και θα έχει δύσκολο έργο την Κυριακή στον αγώνα.

Από την 6η θέση θα εκκινήσει ο Mir με την Suzuki

Δεν θα τρέξει ο Rossi λόγω… Covid-19

Να θυμίσουμε ότι ο Valentino Rossi δεν παίρνει μέρος στον αγώνα του Aragon καθώς βρέθηκε θετικός στον Covid-19. Τέλος, θα έχουμε και αλλαγή στο πρόγραμμα των αγώνων την Κυριακή με το GP να αρχίζει στις 16:00 αντί για τις 15:00 που ήταν προγραμματισμένο.

 

Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμαστικών στην πίστα Aragon

 

Βρίσκει ξανά τη φόρμα του ο Cruchlow με την RC213V

 

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Dovizioso ο οποίος θα εκκινήσει από την 13η θέση

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης