Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Με έναν ασύλληπτο γύρο στην τελευταία του προσπάθεια ο Pecco Bagnaia κατάφερε να πάρει την pole Το θέμα συζήτησης στο Austin είναι η άσχημη κατάσταση της πίστας.position στην πίστα του Austin. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati σημείωσε χρόνο 2:02.781 και έδειξε πως αυτήν τη στιγμή είναι ο ποιο φορμαρισμένος αναβάτης στο grid. Αυτή ήταν η 4η φετινή pole position για τον Bagnaia και μάλιστα η 3η συνεχόμενη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση έμεινε ο Fabio Quartararo ο οποίος θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Ο Γάλλος της Yamaha είχε δύσκολο διήμερο μέχρι στιγμής, αλλά το καλό αποτέλεσμα στις κατατακτήριες του έδωσε ελπίδες για έναν καλό αγώνα την Κυριακή.

Ο Marc Marquez παραμένει ένα από τα φαβορί για τη νίκη την Κυριακή.

Απογοήτευση για τον Miller στη 10η θέση, μόλις 19ος ο Aleix Espargaro με την Aprilia

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τελευταία θέση της πρώτης σειράς του grid έμεινε τελικά ο Marc Marquez. Ο αναβάτης της Repsol Honda Κάποιοι αναβάτες μάλιστα ανάφεραν ότι η πίστα είναι επικίνδυνη με σαμαράκια σε γρήγορα σημεία της διαδρομήςήταν ο φαβορί για την pole, ωστόσο δεν κατάφερε στην τελευταία του προσπάθεια να βελτιώσει το χρόνο του και έμεινε στην 3η θέση. Από τη δεύτερη σειρά της σχάρας εκκίνησης θα εκκινήσουν οι Jorge Martin (Ducati), Taka Nakagami (Honda) και Johann Zarco (Ducati).

Οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες της Suzuki, Alex Rins και Joan Mir ακολούθησαν στην 7η και 8η θέση, ενώ πολύ δυνατές κατατακτήριες είχε ο Luca Marini ο οποίος πλασαρίστηκε στην 9η θέση αφού πέρασε από το Q1 στο Q2. Τη δεκάδα έκλεισε ο Jack Miller με τη δεύτερη εργοστασιακή Ducati, ενώ πρώτη KTM ήταν εκείνη του Brad Binder στην 11η θέση.

Την Κυριακή στις 22:00 το βράδυ πραγματοποιείται ο μεγάλος αγώνας στην πίστα Circuit of the Americas στο Τέξας.

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Αμερικής: Προβλέψεις για το Grand Prix στο Austin

Τέσσερις ομάδες ετοιμάζει ο Valentino Rossi για το 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης