Με τον καιρό να βοηθά στο έπακρο και σε μια άψογα προετοιμασμένη πίστα (Kartodromo), ξεκίνησε το φετινό MiniGP Cup με πολύ κέφι από συμμετέχοντες και θεατές. Σχετικά λίγες οι νέες παρουσίες, η επανεμφάνιση όμως του IMR Cup και κυρίως οι πιστοποιημένα βελτιωμένες εμφανίσεις των μικρών αθλητών ανέβασαν ακόμα περισσότερο το επίπεδο αισιοδοξίας που αποπνέει ο θεσμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αγωνιστικό ξεκίνημα της ημέρας έκανε κλασσικά η κατηγορία Open Pit Bikes, η οποία αγωνίστηκε μαζί με το IMR Cup για έμφαση στο συναγωνισμό και στο θέαμα. Ο πολυπρωταθλητής ταχύτητας Αλέξης Παπαγεωργίου πετάχτηκε αμέσως μπροστά με τον Μάνο Φασουλάκη να ακολουθεί, ενώ πίσω τους έγινε ένας μικρός χαμός ανάμεσα στον Τάσο Σπερελάκη, στον έτερο πολυπρωταθλητή (ταχύτητας – Trial) Λευτέρη Πίππο, στον αθόρυβο αλλά αποτελεσματικό Ανδρέα Φετάνη και στον έμπειρο Νίκο Λιόλιο. Ο Πίππος κατάφερε και πέρασε στην 3η θέση πλησιάζοντας παράλληλα  τους δύο πρώτους, χωρίς τελικά να καταφέρει να τους φτάσει. Αντίστοιχα, ο Φασουλάκης με ταχύτερο γύρο αγώνα πλησίασε τον Παπαγεωργίου, ο οποίος όμως, έμπειρος γαρ, έλεγξε τα πράγματα και πήρε ακόμα μια νίκη.

Ελάχιστα πιο πίσω οι φανατικοί «IMRάδες» σήκωσαν του πάντες στο πόδι, με τον Σπερελάκη να κάνει το λάθος κάτω από την ασφυκτική πίεση του Φετάνη, που ξεκίνησε τη χρονιά με μια πανάξια νίκη έχοντας τον Λογοθέτη στον τροχό του και τον Σπερελάκη να «αρπάζει» την 3η θέση από τον Γιάννη Ζαμπετάκη στον τελευταίο γύρο. 


​Mini μοτοσυκλέτες, τεράστιοι αναβάτες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ενοποιημένη κατηγορία KidGP, ο άψογα προετοιμασμένος 8χρονος Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος επικράτησε του μόλις ένα χρόνο μεγαλύτερού του Γιώργου Φασουλάκη. Οι δύο λιλιπούτειοι αθλητές οδήγησαν αλάνθαστα και εντυπωσιακά, δείχνοντας το μεγάλος βάθος που υπάρχει στον ορίζοντα του MiniGP Cup. Το αγωνιστικό κλείσιμο της ημέρας έγινε με ένα φοβερό, κοινό αγώνα των κατηγοριών MiniGP και MiniGP1. Χωρίς να αφήσει περιθώρια, ο διεθνώς έμπειρος Γιάννης Περιστεράς (13 ετών) δικαίωσε τα προγνωστικά και κατέκτησε μια εύκολη νίκη στη MiniGP1, σημειώνοντας παράλληλα και τον ταχύτερο γύρο της ημέρας όλων(!) των κατηγοριών του αγώνα συνολικά. Πύραυλος ο μικρός!

Λίγο πιο πίσω, οι Νίκος Ελευθεριάδης, Γιώργος Γερακιανάκης και Σπύρος Φουρθιώτης (9 ετών) έκοψαν ανάσες, με τον εντυπωσιακά ανεβασμένο φέτος Γερακιανάκη να κρατά τη 2η θέση γενικής (νίκη στη MiniGP) παρά την ασφυκτική πίεση του εντυπωσιακού Φουρθιώτη. Λίγο πιο πίσω ο επανακάμψας Ελευθεριάδης, που εντυπωσίασε στους πρώτους γύρους με τη μαχητικότητά του, βελτιώνοντας κατά πολύ τον ταχύτερό του γύρο σε σχέση με το 2016.

Ακολουθεί μικρή καλοκαιρινή ανάπαυλα και το ραντεβού ανανεώνεται για τις 10 Σεπτεμβρίου στην πίστα της Πάχης. Τα πλήρη αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στο chronotech.gr και για νέα, φωτογραφίες και λοιπές πληροφορίες στο minigp.gr


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης