Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Aprilia παρουσίασε την καινούρια της ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP για το 2021. Η Η Aprilia είναι το μοναδικό εργοστάσιο που έχει ελευθερία εξέλιξης της μοτοσικλέτας.μοτοσικλέτα έχει δεχτεί μεγάλες αλλαγές σε όλους τους τομείς με σημαντικότερο τον κινητήρα. Στον συγκεκριμένο τομέα επιστρατεύτηκε ο πρώην μηχανικός της Ferrari, Luca Marmorini, ο οποίος βοήθησε στην εξέλιξη του V4 των 90 μοιρών μειώνοντας πολύ το βάρος του και αυξάνοντας την ισχύ του σε όλο το φάσμα των στροφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοτοσικλέτα είναι πολύ ελαφριά και για πρώτη φορά είναι κάτω από το όριο που θέτει το MotoGP, κάτι που σημαίνει ότι οι μηχανικοί της Aprilia θα έχουν την πολυτέλεια να «παίζουν» με την ισορροπία της μοτοσικλέτας τοποθετώντας όπου θέλουν το βάρος που έχουν στη διάθεσή τους.

Οι αναβάτες της ομάδας Aleix Espargaro και Lorenzo Savadori.

Με τη βοήθεια της Toyota τα αεροδυναμικά της μοτοσικλέτας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντική δουλειά έγινε και στο κομμάτι της αεροδυναμικής. Η Aprilia χρησιμοποίησε την αεροσήραγγα της Η ομάδα θα τιμήσει όλη τη χρονιά τον Fausto Gresini, που έχασε τη ζωή του από τον Covid-19.Toyota στην Κολονία για να κάνει δοκιμές και να καταλήξει στο τελικό σχέδιο του φέρινγκ. Η μοτοσικλέτα επίσης διαθέτει νέο σύστημα εκκίνησης και νέο ανθρακονημάτινο ψαλίδι.

Η ομάδα της Aprilia θέλησε να τιμήσει τον ιδιοκτήτη της ομάδας Fausto Gresini, ο οποίος έχασε τη ζωή του έπειτα από δίμηνη μάχη με τον Covid-19. Τοποθέτησε το όνομα του manager στο εμπρός αεροδυναμικό φτερό για να θυμίζει σε όλους το πόσο σημαντικό πρόσωπο ήταν για το MotoGP. Αναβάτες της ομάδας είναι οι Aleix Espargaro και Lorenzo Savadori με τον Andrea Iannone να μένει εκτός MotoGP λόγω της ποινής αποκλεισμού που δέχτηκε για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Η παρουσίαση της ομάδας

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην πίστα για δοκιμές η νέα Aprilia RSV4

Παρουσιάστηκε η Yamaha Petronas MotoGP 2021

Παρουσιάστηκε η Pramac Racing Ducati στο MotoGP

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης