Όταν θέλει είναι ανίκητος, όταν βρεθεί σε καλή μέρα μπορεί να κάνει θαύματα και όταν πρωτοτυπεί κάνει όλο τον κόσμο να ασχολείται μαζί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι και στον τελευταίο αγώνα στην πίστα της Aragon, όταν σε μία ηλιόλουστη και ζεστή μέρα έπαιξε και κέρδισε χρησιμοποιώντας μαλακό πίσω ελαστικό αντί για σκληρό που επέλεξε η πλειοψηφία των υπόλοιπων αναβατών. Και επειδή στους αγώνες αν δεν ρισκάρεις δεν κερδίζεις, ο Ισπανός δικαιώθηκε και πάλι υπερισχύοντας μετά από μία εκπληκτική μάχη με τους Andrea Dovizioso και Andrea Iannone.

Τo ρεκόρ απόλυτου γύρου πάντως παρέμεινε στα χέρια του, το είχε πετύχει το 2015 και θεωρείται σίγουρο πως θα το κρατήσει για πολλά χρόνια ακόμα. Με την πρώτη θέση στο βάθρο άνοιξε τη διαφορά του στην κατάταξη του Πρωταθλήματος κατά 72 βαθμούς, ενώ μένουν πέντε αγώνες μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής χρονιάς. Η νίκη αυτή δεν είναι μόνον η πέμπτη στην πίστα της Aragón και η έκτη φετινή του Marc, αλλά και η 67η της καριέρας του και η 41η στην κατηγορία MotoGP. Αυτό σημαίνει ότι ο Marc βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση ανάμεσα στους αναβάτες με τις περισσότερες νίκες με Honda, μαζί με τον Mike Hailwood και πίσω από τους Jim Redman (45), Dani Pedrosa και Mick Doohan, που έχουν από 54.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ερχόμενη εβδομάδα η ομάδα της Repsol Honda θα μεταβεί στην Ταϊλάνδη για τον πρώτο αγώνα που διοργανώνεται στην ασιατική χώρα, στην πίστα του Buriram συγκεκριμένα, όπου θα κυνηγήσει και πάλι τα ρεκόρ με οδηγό τον δαιμόνιο ισπανό αναβάτη. Μέχρι τότε, ας δούμε τι δήλωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής αμέσως μετά τη νίκη του επί ισπανικού εδάφους: “Ξύπνησα το πρωί με την αίσθηση ότι σήμερα θα μπορούσα να πάρω ένα ρίσκο. Δεν ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος όλο το Σαββατοκύριακο με το σκληρό πίσω ελαστικό, οπότε μετά το warm-up είπα στην ομάδα ότι ήθελα να χρησιμοποιήσω στον αγώνα μαλακό πίσω. Ακολούθησαν πολλές συναντήσεις και συζητήσεις, αλλά στο τέλος πήρα τη νίκη επειδή κατάφερα να πείσω το box μου να ρισκάρουμε! Στο τέλος αποδείχτηκε η σωστή επιλογή. Έκανα καλή εκκίνηση αλλά αμέσως μετά σχεδόν έχασα το μπροστινό σε ένα βρώμικο σημείοτης πίστας με αποτέλεσμα να αφήσω τα φρένα και να ανοίξω κάπως τη γραμμή μου. Δεν κατάλαβα μέχρι το τέλος του αγώνα ότι ο Lorenzo είχε πέσει. Ακόμη κι έτσι, η μάχη ήταν οριακή με τον Dovi και τον Iannone, σκληρή μεν αλλά μέσα στα όρια. Αυτό είναι το MotoGP και αυτό που οι θεατές απολαμβάνουν να παρακολουθούν. Η Motorland είναι από τις αγαπημένες μου πίστες και απόλαυσα πολύ την οδήγηση εδώ όλο το Σαββατοκύριακο παρότι η πίεση ήταν μεγάλη, με εκδηλώσεις, ανθρώπους και πολλά πράγματα που έπρεπε να κάνω κάθε μέρα. Εννοείται ότι αυτό είναι καλό αλλά έχει και απαιτήσεις. Ακόμα κι έτσι κατάφερα να μείνω συγκεντρωμένος, να εργαστώ καλά με την ομάδα και τελικά να κόψουμε τη φόρα της Ducati. Σήμερα το πρωί άκουσα το τραγούδι “Inmyfeelings” του Drake και στο γύρο του θριάμβου το θυμήθηκα και ήταν ωραίο συναίσθημα.Τέλος πάντων, τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να παραμείνω ήρεμος και να διαχειριστώ καλά τα Σαββατοκύριακα των αγώνων γιατί θέλω να κατακτήσω το Πρωτάθλημα. Και για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να είσαι πάντα απόλυτα συγκεντρωμένος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης