Καταστροφή στην πίστα της Αργεντινής

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021, 07:05
Καταστροφή στην πίστα της Αργεντινής

Επιμέλεια Γιάννης Πετρόχειλος

Μια τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε στην πίστα της Αργεντινής Termas de Rio Hondo, η οποία φιλοξενεί αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP. Το βράδυ του Σαββάτου η φωτιά ξεκίνησε από τις εγκαταστάσεις της πίστας και εξαπλώθηκε με τρομερά γρήγορο ρυθμό, καθώς οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή εκείνη τη στιγμή ήταν πολύ δυνατοί.

Το πρωί αποκαλύφθηκε το μέγεθος της καταστροφής, το οποίο ήταν τεράστιο. Δυστυχώς, καταστράφηκαν τα Paddock, οι χώροι VIP, το Γραφείο Τύπου και τα γκαράζ, κάτι που σημαίνει ζημιές εκατομμυρίων ευρώ. Το ευχάριστο σε όλη αυτή την υπόθεση είναι ότι δεν θρηνήσαμε θύματα και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Καταπληκτική πίστα, από τις πιο γρήγορες στο καλεντάρι...

Καταστροφές και στο Μουσείο Juan Manuel Fangio

Στις εγκαταστάσεις της πίστας υπήρχε και ένα πολύ σημαντικό Μουσείο, του Juan Manuel Fangio, το οποίο δυστυχώς και εκείνο δεν έμεινε ανέπαφο. Οι ζημιές εκεί ακόμη δεν έχουν εκτιμηθεί, ωστόσο αναμένουμε τις επόμενες ημέρες το πόρισμα για να δούμε τι έχει καταστραφεί και τι όχι.

Όσο για τον αγώνα MotoGP, φέτος ο γύρος της Αργεντινής είχε αναβληθεί από την Dorna λόγω της πανδημίας και είχε μετατεθεί για κάποια στιγμή μετά το καλοκαίρι. Τώρα όμως οριστικά η Αργεντινή μένει εκτός αγωνιστικού ημερολογίου για το 2021, με την Ινδονησία να είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσημα εκτός MotoGP το Brno, ερωτηματικά για την Ταϊλάνδη

Ο Dovizioso περιμένει τη Honda

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021, 08:44