Ο γνωστός και άκρως εντυπωσιακός αγώνας στη Νήσο του Μαν, όπου πολλά σημεία της διαδρομής είναι κατοικημένα, χαρακτηρίστηκε ήδη από την αρχή του θανατηφόρος, με τον συνολικό αριθμό των πεσόντων στον αγώνα του 2017 να φτάνει τους τρεις αναβάτες. 

Οι Davey Lambert, Jochem van den Hoek και Alan Bonner δεν κατάφεραν να τερματίσουν στον πιο απαιτητικό αγώνα στον κόσμο των δυο τροχών, πληρώνοντας την αγάπη τους με τη ζωή τους. Ο Lambert συμμετείχε στην κατηγορία Supersport, όταν και τραυματίστηκε την Κυριακή του αγώνα (4 Ιούνη), υποκύπτοντας στα τραύματα του 2 μέρες μετά. Συμμετείχε στο ΤΤ από το 2014 με καλύτερη θέση την φετινή 8η στην κατηγορία Senior MGP. Ο Hoek σκοτώθηκε την περασμένη Τετάρτη συμμετέχοντας στον αγώνα της κατηγορίας Superstock (με πρώτη εκκίνηση το 2016), ενώ την ίδια μέρα συμμετέχοντας στις κατατακτήριες της κατηγορίας Senior TT, τραυματίστηκε θανάσιμα και ο Bonner, ο οποίος έτρεχε στο ΤΤ από το 2015 με καλύτερη θέση την 15 στην κατηγορία Senior.
​    Ο αγώνας πραγματοποιείται σε  δημόσιους δρόμους, με τις μοτοσυκλέτες να ξεπερνούν τα 320χλμ./ώρα
Ο αγώνας του Isle of Man έχει καταγραφεί ιστορικά ως ο πλέον θανατηφόρος στον χώρο της μοτοσυκλέτας, με τη διοργάνωση να βάλλεται πολλές φορές από απόψεις περί αλλαγής κανονισμών, μέτρων ασφαλείας έως και κατάργηση του αγώνα. Οι αριθμοί που ωθούν αυτές τις απόψεις ωστόσο είναι αμείλικτοι, με συνολικά 254 θανάτους μεταξύ 1907 και 2017. Το 2016 έχασαν την ζωή τους 5 αναβάτες, με την πλέον θανατηφόρο χρονιά στην ιστορία της διοργάνωσης να σημειώνεται το 1970 με συνολικά 7 νεκρούς αναβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης