Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Εδώ και σχεδόν έναν χρόνο ακούγονται φήμες για πιθανή μετακίνηση του Toprak Razgatlioglu από τοΗ Yamaha δεν επέτρεψε να διαρρεύσουν εικόνες από το τεστ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike στο MotoGP. Ο Τούρκος πρωταθλητής του 2021 στο WSBK μπορεί να μην υπέγραψε κάποιο συμβόλαιο με την Yamaha MotoGP για το 2023, ωστόσο είχε την μοναδική ευκαιρία να οδηγήσει την αγωνιστική μοτοσικλέτα με την οποία ο Fabio Quartararo βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 25χρονος αναβάτης βρέθηκε μαζί με την ομάδα δοκιμών της Yamaha στην πίστα του Aragon στην Ισπανία και πήρε μια γερή γεύση από την M1. Στο πλευρό του είχε τον Cal Crutchlow, πρώην αναβάτη MotoGP και δοκιμαστή της Yamaha, ο οποίος τον βοήθησε να γνωρίσει καλύτερα τη μοτοσικλέτα, ενώ ήταν και σημείο αναφορά στους χρόνους που σημείωσε ο Razgatlioglu οι οποίοι φυσικά δεν έγιναν γνωστοί.

O Razgatlioglu προσπάθησε να φτάσει τους χρόνους του Crutchlow...

Όλα ήταν καινούρια για τον Ραζγκατλίογλου στο Άραγκον – από τα ελαστικά της Michelin, μέχρι το seamless κιβώτιο ταχυτήτων – ωστόσο εκείνο που τον εντυπωσίασε περισσότερο ήταν τα φρένα από ανθρακονήματα και η ταχύτητα της μοτοσικλέτας στην ευθεία. Ο Τούρκος έκανε 40 γύρους συνολικά με μικρά stint των 5-6 γύρων, ενώ το απόγευμα μια δυνατή βροχή διέκοψε τις δοκιμές και έβαλε πρόωρο τέλος στο τεστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Crutchlow στη σέλα της M1.

Δύσκολα θα δούμε τον Τούρκο στο MotoGP

Ο αναβάτης της Yamaha τόνισε: «Ήταν η πρώτη μου ημέρα με την MotoGP Yamaha M1 και αισθάνθηκα εντελώς διαφορετικά σε σχέση με την R1 μου. Περισσότερη δύναμη, διαφορετικά ηλεκτρονικά, διαφορετικό κιβώτιο ταχυτήτων, όλα ήταν εντελώς νέα για μένα. Σε κάθε γύρο μάθαινα όλο και περισσότερα, διότι μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς στο MotoGP. Ευτυχώς, είχα τον Κάλ Κράτσλοου μαζί μου να με συμβουλεύει και με βοήθησε πολύ. Αισθάνθηκα καλά στη μοτοσικλέτα, ιδιαίτερα στις ευθείες που ήταν απίστευτα γρήγορη και ήταν ενδιαφέρουσα εμπειρία τα φρένα από ανθρακονήματα».

Ένα από τα τρελά σωσίματα του Τούρκου αναβάτη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Razgatlioglu γίνεται… Marquez

Θρύλοι της Yamaha στο Heritage Club Stars

Η Yamaha «έδεσε» τον πρωταθλητή της στο MotoGP

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης