Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Mavirick Vinales δε θα ξαναφορέσει τα χρώματα της Yamaha φέτος καθώς η ομάδα αποφάσισε να λύσειΟι δύο πλευρές συμφώνησαν από κοινού για πρόωρη λύση της συνεργασίας άμεσα τη συνεργασία της με τον αναβάτη. Πλέον ο Vinales δε θα αγωνιστεί στους υπόλοιπους αγώνες της χρονιάς και θα μπορέσει να κάνει ελεύθερα ότι θέλει, δηλαδή να ξεκινήσει τη συνεργασία του με την Aprilia με την οποία έχει συμφωνήσει για το 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Cal Crutchlow επιστρατεύτηκε από τη Yamaha για να πάρει τη θέση του Vinales στην εργοστασιακή ομάδα στους επόμενους δύο αγώνες. Ο Βρετανός είχε ήδη δεχτεί την κλήση από τη Yamaha να αντικαταστήσει τον τραυματία Franco Morbidelli στην Petronas Yamaha, ωστόσο τώρα ανεβαίνει στην εργοστασιακή ομάδα μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Για το Silverstone, τη θέση του Crutchlow στην Petronas θα πάρει ο Jake Dixon από τη Moto2, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν ο νεαρός Βρετανός θα συνεχίσει μέχρι να επιστρέψει ο Morbidelli.

Η Yamaha σκέφτεται πλέον και τον Αμερικανό Jake Gagne για την εργοστασιακή ομάδα!

Παίζει δυνατά η επιστροφή του Dovizioso στη Yamaha

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το υπόλοιπη της σεζόν πάντως έχουν ακουστεί έντονα τα ονόματα των Andrea Dovizioso και Jake Φλερτάρει με τη θέση στην Petronas Yamaha ο DoviziosoGagne με τον Αμερικανό αναβάτη του MotoAmerica να είναι υποψήφιος για τη θέση και το 2022.Ο βετεράνος Ιταλός από την άλλη, δουλεύει τώρα με την Aprilia δοκιμάζοντας τη RS-GP, ωστόσο οι εξελίξεις που έφερε η υπόθεση του Vinales τον ωθούν προς την πόρτα της Yamaha.

Ένα ακόμα ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα κάνει η Aprilia με τον Vinales. Ο κανονισμός αναφέρει πως μπορεί ένας αναβάτης να αγωνιστεί την ίδια χρονιά σε άλλη ομάδα, αν δεν υπάρχει πρόβλημα με το συμβόλαιό του. Το ερώτημα είναι όμως αν η Aprilia θέλει να φέρει άμεσα στον Ισπανό στην ομάδα για να προετοιμαστεί ακόμα καλύτερα για τη νέα σεζόν. Λογικά, τις επόμενες ημέρες θα έχουμε απαντήσεις στα ερωτήματα.

Δε θα μας κάνει εντύπωση αν δούμε ακόμα και φέτος σε κάποιους αγώνες τον Vinales να οδηγεί τη RS-GP της Aprilia.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσημα ο Vinales στην Aprilia – τι θα γίνει με τον Dovizioso;

Μια συγνώμη δε φτάνει από τον Vinales

Η Yamaha αποσύρει τον Vinales από το GP της Αυστρίας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης