Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το αγωνιστικό τριήμερο στη Βαλένθια ξεκίνησε με μια πολύ συναισθηματικά φορτισμένη συνέντευξη Τύπου τουΟ Rossi έχει 89 νίκες και 199 βάθρα στη μεγάλη κατηγορία! Valentino Rossi. Ο Ιταλός θρύλος του MotoGP την Κυριακή θα πραγματοποιήσει τον τελευταίο του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και οι άνθρωποι της Dorna του επιφύλαξαν μια σειρά από εκπλήξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα πιο όμορφα αφιερώματα για τον τεράστιο αυτό αναβάτη ήταν οι μοτοσικλέτες με τις οποίες κέρδισε τους 9 τίτλους του στα Grand Prix. Στα paddock της πίστας η Dorna είχε φροντίσει να φέρει όλες τις μοτοσικλέτες με τις οποίες ο Rossi διακρίθηκε από τον πρώτο του τίτλο στα 125 κ.εκ. μέχρι το MotoGP με τη Yamaha. Η πρώτη μοτοσικλέτα που αποκάλυψε ο Ιταλός αναβάτης ήταν η Aprilia RS125 με την οποία το 1997 κατάκτησε τον πρώτο του τίτλο. Δύο χρόνια αργότερα κατακτούσε τον τίτλο στα GP250 επίσης με την Aprilia RS250 και την ομάδα Nastro Azzurro .

Το 2004 κατάκτησε τον τίτλο στην πρώτη του προσπάθεια με τη Yamaha.

Η σχέση του με τη Honda χάλασε στο τέλος του 2003 όταν και έφυγε τελικά για τη Yamaha

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανεβαίνοντας στην μεγάλη κατηγορία των GP500, στην χρυσή εποχή των δίχρονων μοτοσικλετών, ο Rossi Ο Rossi είχε ζητήσει από τη Honda να του παραχωρήσει την αγωνιστική NSR500, αλλά οι Ιάπωνες αρνήθηκαν.βρήκε στέγη στην Honda. Το 2001 κατάκτησε τον τίτλο με την Honda NSR500 της ομάδας Nastro Azzurro πριν περάσει την επόμενη χρονιά στην τετράχρονη εποχή των MotoGP. Με την Honda κατάκτησε ακόμα δύο τίτλους στη σέλα της θρυλικής RC211V η οποία ακόμα και τώρα θεωρείται η καλύτερη αγωνιστική μοτοσικλέτα που φτιάχτηκε ποτέ.

Το 2004 πέρασε στο στρατόπεδο της Yamaha και την πρώτη του χρονιά κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο με την YZR-M1. Ακολούθησαν ακόμα τρεις τίτλοι με την Yamaha το 2005, το 2008 και το 2009 πριν αποφασίσει μετά να μετακομίσει στην Ducati. Ο Rossi, μιλώντας στους δημοσιογράφους αποκάλυψε ότι ζήτησε από τον Alberto Puig, αγωνιστικό διευθυντή της Repsol Honda, να του φέρει τις μοτοσικλέτες της Honda στη Βαλένθια καθώς οι δύο πλευρές δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις μετά το διαζύγιο του 2003.

Απολαύστε τις μοτοσικλέτες του θρύλου Valentino Rossi.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Valencia: Προβλέψεις για το Grand Prix στη Βαλένθια

Ο “Γιατρός” του MotoGP στην EICMA 2021

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης