Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η τελευταία ειδική διαδρομή του Ράλι Ντακάρ ολοκληρώθηκε χωρίς εκπλήξεις. Στις μοτοσικλέτες μεγάλος Αυτή είναι η πρώτη φορά που η GasGas κερδίζει το Ράλι Ντακάρ.νικητής του αγώνα ήταν ο Sam Sunderland με την GasGas, ενώ στην κατηγορία των αυτοκινήτων η νίκη πήγε στον Nasser Al-Attiyah με το Toyota Hilux της Gazoo Racing.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Sunderland γνώριζε καλά ότι έπρεπε απλά να μείνει μακριά από προβλήματα για να φτάσει στη νίκη. Στην 12η και τελευταία εδική διαδρομή ο Βρετανός πρόσεξε να είναι κοντά στον μεγάλο του αντίπαλο Pablo Quintanilla, κάτι που τελικά το κατάφερε κατακτώντας τη νίκη. Αυτή είναι η δεύτερη επιτυχία του Sunderland στο Ράλι Ντακάρ καθώς το είχε κερδίσει και το 2017. Η GasGas, η οποία έχει τη στήριξη της KTM, εκθρονίζει την Honda η οποία τα τελευταία δύο χρόνια είχε κυριαρχήσει στον πιο σκληρό αγώνα στον κόσμο.

Αυτή είναι η δεύτερη νίκη για τον Sunderland στο Dakar.

Στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν οι Pablo Quintanilla με Honda και Matthias Walkner με KTM. Στην 4η θέση τελικά έμεινε ο Van Beveren με την εργοστασιακή Yamaha, ενώ την εξάδα έκλεισαν οι Barreda (Honda) και Cornejo (Honda). Ο Έλληνας αναβάτης Βασίλης Μπούδρος τα πήγε εξαιρετικά και κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα στην 70ή θέση, ενώ ο Danilo Petrucci με την KTM τερμάτισε στην 90ή θέση της Κατάταξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βίντεο με τον τερματισμό του Sam Sunderland.

 

Τέταρτη νίκη για τον Al-Attiyah στο Dakar!

Στα αυτοκίνητα η νίκη ήταν υπόθεση του Nasser Al-Attiyah και της Toyota. Ο οδηγός από το Κατάρ Ο Al-Attiyah ισοφαρίζει τις νίκες του Ari Vatanen στο Dakar.κατάφερε να ελέγξει τη διαφορά του από τον Sebastien Loeb και να φτάσει στη νίκη. Αυτή είναι η 4η φορά που ο Al-Attiyah κερδίζει τον σημαντικό αυτόν αγώνα, ισοφαρίζοντας τις νίκες του Ari Vatanen. Στη δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Loeb με το πρωτότυπο της BRX Hunter. Ο Γάλλος έκανε ότι μπορούσε για να μειώσει τη διαφορά στις τελευταίες 5 ειδικές του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να πιάσει τον αντίπαλό του.

Στην 3η θέση του βάθρο βρέθηκε ο Yazeed Al Rajhi με το Toyota, ενώ στην εξάδα τερμάτισαν οι Terranova (BRX), De Villiers (Toyota) και Przygonski (X-Raid Mini). Πρώτο Audi στη Γενική Κατάταξη ήταν εκείνο του Mattias Ekstrom στην 9η θέση, ενώ o Carlos Sainz τερμάτισε τον αγώνα συνολικά στη 12η θέση της Γενικής με το δεύτερο Audi RS Q e-tron. Στα φορτηγά η νίκη πήγε στην Kamaz και στον Dmitry Sotnikov, ενώ στα Quad τη νίκη πήρε ο Alexandre Giroud με Yamaha.

Αποτελέσματα Dakar 2022 Αυτοκίνητα/Μοτοσικλέτες

Ο τερματισμός του Nasser Al-Attiyah.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης