Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ένα φλερτ το οποίο είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες μετατράπηκε σε αρραβώνας καθώς ο Jack Miller Ο Miller θα πάρει τη θέση του Miguel Oliveira στην εργοστασιακή ομάδα.ανακοινώθηκε από την KTM ως ο νέος αναβάτης για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Αυστραλός θα βρίσκεται το 2023 και το 2024 στην εργοστασιακή ομάδα Red Bull KTM Factory Racing στο MotoGP δίπλα στον Brad Binder.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 27χρονος αναβάτης ήταν από τους λίγους που έκαναν το μεγάλο βήμα και ανέβηκαν απευθείας από την Moto3 στην μεγάλη κατηγορία MotoGP με την Honda. Η Ducati ήταν εκείνη η οποία διέκρινε κάτι ιδιαίτερο στον Miller και τον έφερε στην ομάδα της Pramac το 2018 πριν τον ανεβάσει τελικά στην εργοστασιακή ομάδα στην οποία έμεινε 3 χρόνια. Ο Miller είχε πολλά στοιχεία τα οποία τον συνέδεαν με την ομάδα της KTM, όπως τον μάνατζέρ του που είναι ο Aki Ajo (συνεργάζεται στενά με την KTM στις μικρές κατηγορίες) και τον Francesco Guidotti, αγωνιστικό διευθυντή της KTM ο οποίο φέτος μετακόμισε από την Pramac Racing.

Ο Miller στο διάσημο πλέον «shoey» που κάνει στο βάθρο των νικητών.

Διακαής πόθος του Guidotti

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Guidotti ήθελε πολύ να φέρει τον Miller στην KTM και το πέτυχε: «Το να έχουμε τον Jack δίπλα στον Brad Ποιος θα πάρει τη θέση του Miller στην Ducati; Bastianini ή Martin;στην ομάδα μας είναι δυνατό πλεονέκτημα. Τον γνωρίζω καλά, γνωρίζω πώς του αρέσει να δουλεύει και τι μπορεί να φέρει στην ομάδα. Πιστεύω ότι ο χαρακτήρας του και ο τρόπος οδήγησης θα μας βοηθήσει να εξελίξουμε την RC16. Όπως ο Brad, έτσι και ο Jack είναι γνήσιος αγωνιζόμενος. Θα βρει τα όρια και θα πάρει το μέγιστο από το πακέτο που έχει».

Ο Jack Miller έχει κερδίσει τρεις φορές στη μεγάλη κατηγορία και έχει ανέβει 17 φορές στο βάθρο. Πέρυσι ήταν η καλύτερη χρονιά του τερματίζοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας με δύο νίκες, ενώ ήδη διανύει την 8η χρονιά του στο MotoGP. Φέτος, ξεκίνησε δυνατά τη χρονιά έχοντας δύο βάθρα, ωστόσο βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Πέρυσι είχε δύο νίκες με την εργοστασιακή Ducati.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Γαλλίας: Κυριαρχία της Ducati στις κατατακτήριες του Le Mans

Η σούζα στην Αυστρία κοστίζει ακριβά!

Τέσσερις μοτοσικλέτες για την Aprilia στο MotoGP το 2023

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης