Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο αγώνας MotoGP στην Doha την Κυριακή που μας πέρασε τα είχε όλα. Έναν rookie στην pole position, νέο Η κίνηση του Miller σήκωνε άνετα ποινή καθώς έβαλε σε κίνδυνο τον ίδιο και τον συναθλητή του.ρεκόρ κοντινότερου τερματισμού των 10 πρώτων το οποίο κρατούσε 73 χρόνια (!) και φυσικά μάχες σώμα με σώμα. Το τελευταίο ίσως πέρασε τα όρια στην περίπτωση των Jack Miller και Joan Mir. Οι δύο αναβάτες στο δεύτερο μισό του αγώνα είχαν τις στιγμές τους με τον αναβάτη της Suzuki να κάνει την αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μια επιθετική κίνηση στη στροφή 10 ο Mir προσπάθησε να προσπεράσει τον Αυστραλό βγάζοντάς τον εκτός γραμμής. Ο πρωταθλητής αναγνώρισε ότι έκανε επιθετικό προσπέρασμα και σήκωσε το πόδι για να απολογηθεί. Ο Miller ωστόσο φαίνεται πως δέχτηκε τη συγγνώμη του Mir με αποτέλεσμα στον ίδιο γύρο, όταν βγήκαν στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού, να το «σπρώξει» στα όρια της πίστας τη στιγμή που κινούνταν με 200Km/h.

Η στιγμή της επιθετικής προσπέρασης του Mir στον Miller

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κακώς δεν δόθηκε ποινή στον Miller

Ευτυχώς, δεν είχαμε κάποια άσχημη εξέλιξη, ωστόσο αυτό ήταν αρκετό να καταστρέψει τον αγώνα και των Η Suzuki δεν έκανε έφεση…δύο αναβατών. Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι ο Miller και η Ducati θα δέχονταν ποινή, ωστόσο οι αγωνοδίκες δεν προέβησαν σε περαιτέρω κινήσεις και άφησαν το γεγονός να περάσει ατιμώρητο.

Αυτό φυσικά δεν άρεσε στον Mir, ο οποίος θεώρησε ότι η κίνηση του Miller είχε σκοπιμότητα και έπρεπε να τιμωρηθεί. «Απλώς ήρθε καταπάνω μου, με είχε δει και ακουμπήσαμε. Παραλίγο να πέσουμε στην ευθεία. Ήταν πολύ επικίνδυνο με μεγάλο ρίσκο. Νομίζω ότι το έκανε επίτηδες και σίγουρα θα πρέπει να το ερευνήσουμε. Άξιζε μια ποινή!» είπε ο Mir μετά το τέλος του αγώνα.

Η στιγμή της επαφής στην ευθεία

 

Το θέμα πάντως δεν  συνεχίστηκε, κάτι που μένει να δούμε στο Portimao

Από τη μεριά του ο Miller θέλησε να κατεβάσει τους τόνους λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν έκανε με δόλο την κίνηση. Απλώς ήταν σκληρός αγώνας με πολλές επαφές.

Η Suzuki πάντως δεν έκανε έφεση για το γεγονός ότι δεν πήρε ποινή ο Miller, κάτι που σημαίνει ότι το θέμα θεωρείτε λήξαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Doha: Επιστροφή στις νίκες για Quartararo

MotoGP Doha: Τρομερή pole position για τον Martin με Ducati

Συνεργασία Motul και Honda στα Superbikes

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης