Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Γιάννης Περιστεράς αρχίζει να προσαρμόζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSSP300 πραγματοποιώντας όλο και καλύτερες εμφανίσεις. Η τελευταία του παρουσία στην πίστα του Misano ήταν τρανή απόδειξη της εξέλιξης του Έλληνα αναβάτη καθώς στο δεύτερο αγώνα έχασε για μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου τον πρώτο του βαθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις κατατακτήριες ο Περιστεράς είχε προβλήματα και αναγκάστηκε να εκκινήσει τον αγώνα από την 30ή θέση. Αυτό δεν τον επηρέασε παρόλα αυτά από το να κινηθεί εξαιρετικά γρήγορα γράφοντας μάλιστα τον δέκατο καλύτερο χρόνο του αγώνα, μόλις 0,3 μακριά από τον ταχύτερο που ήταν ο Γερμανός Lennox Lehmann με KTM. Ο Περιστεράς κατάφερε να αναρριχηθεί μέχρι και την 13η θέση, ωστόσο ένα μικρό πρόβλημα στα φρένα τον ανάγκασε να πέσει στην 16η θέση τελικά.

Πολύ δυνατός ο Περιστεράς στο Misano.

Η υπερπροσπάθεια στην αρχή του αγώνα και τα αμέτρητα προσπεράσματα «έβρασαν» τα φρένα της Yamaha του με αποτέλεσμα να χάσει τους πρώτους του βαθμούς. Η ομάδα παρόλα αυτά, τον υποδέχτηκε στο γκαράζ με θέρμη και όλοι του έδωσαν συγχαρητήρια για τη μεγάλη επίδοση. Μάλιστα ήταν ταχύτερος από τον Ιταλό οδηγό της ομάδας Gabriele Mastroluca που τερμάτισε τελικά 11ος. Η θετική του παρουσία του Έλληνα οδηγού αφήνει ελπίδες και υποσχέσεις για ένα ακόμη καλύτερο δεύτερο μισό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον 12ο γύρο από την 30ή θέση είχε φτάσει στην 13η θέση!

Ο ίδιος ο Περιστεράς δήλωσε μετά το τέλος των αγώνων στο Misano: «Από το πρωί στο ζέσταμα είδαμε ότι οι μικρές αλλαγές που κάναμε στη μοτοσικλέτα ήταν αυτό που με βοήθησε να οδηγήσω καλύτερα. Μέσα στον αγώνα ένιωσα ακόμη καλύτερα με την Yamaha R3 και έβλεπα να κατεβάζω χρόνο και να κάνω το προσωπικό μου ρεκόρ στην πίστα. Δυστυχώς, έμεινα από φρένα στο τέλος, αφού για να κάνω τα προσπεράσματα στην αρχή χρειάστηκε να τα πιέσω πάρα πολύ και τελικά έχασα τον βαθμό της 15ης θέσης. Ήταν όμως πολύ ωραίο να βρίσκομαι στο γκρουπ των πρωτοπόρων για πρώτη φορά στον 6ο μου αγώνα και νομίζω ότι θα συνεχίσουμε έτσι και στους επόμενους αγώνες».

Τα φρένα στους τελευταίους 3 γύρους έχασαν τη δύναμή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυξάνονται οι Έλληνες αναβάτες σε διεθνή πρωταθλήματα

Ντεμπούτο του Περιστερά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης