Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πολύ μεγάλη μάχη είχαμε στην 4η ειδική διαδρομή του Rally Dakar μεταξύ των Nasser Al-Attiyah και Stephene Peterhansel. οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι είχαν απίστευτο ρυθμό σε όλη τη διάρκεια της ειδικής και τερμάτισαν με διαφορά μόλις 11 δευτερολέπτων πιέζοντας στο όριο. Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο του Γάλλου της Mini στο τέλος της ειδικής ο οποίος χαρακτήρισε “αδυσώπητη επίθεση” την οδήγηση που κάνει τόσο ο ίδιος όσο και ο Al-Attiyah.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άτυχος ο Al Rahji έχασε πάνω από 5 ώρες στην επισκευή του αυτοκινήτου του στην 4η ΕΔ

Ποινή για τον Loeb

Στη Γενική Κατάταξη πρώτος παραμένει ο Peterhansel με το Mini έχοντας τον Al-Attiyah μόλις 4 λεπτά πίσω Ποινή 5 λεπτά για υπερβολική ταχύτητα τον Loebτου. Στην 3η θέση της ειδικής τερμάτισε ο Henk Lategan με το Toyota, ενώ λίγο πιο πίσω ήταν ο Carlos Sainz αυτήν τη φορά χωρίς λάθη και απρόοπτα. Ο Ισπανός της Mini ανέβηκε πάλι στην 3η θέση της Γενικής με 35 λεπτά διαφορά από τον πρώτο. Στην εξάδα της ειδικής βρέθηκαν επίσης οι Przygonski και Al Qassimi, με τον Πολωνό να βρίσκεται στην 5η θέση και της Γενικής, ενώ την εξάδα στη Γενική κλείνει ο Serradori.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Sebabtien Loeb με το Hunter της Prodrive ωστόσο έχασε την 4η θέση στην οποία τερμάτισε. Δέχτηκε ποινή για υπερβολική ταχύτητα στην απλή διαδρομή με αποτέλεσμα να χάσει 5 λεπτά και να υποχωρήσει στην 7η θέση. Ο Γάλλος πλέον βρίσκεται στην 7η θέση της Γενικής Κατάταξης, μπροστά από τον Al Qassimi, τον Prokop και τον Roma. Στην 4η ειδική ολοκληρώθηκε ο αγώνας για τον Ten Brinke με την Toyota ο οποίος εγκατέλειψε. Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισε και ο Al Rahji ο οποίος έχασε πέντε ώρες με προβλήματα στο Toyota του και έχασε κάθε ελπίδα για ένα καλό αποτέλεσμα μέσα στην πατρίδα του.

Highlights SS4 Cars

Δυναμική επιστροφή της Yamaha

Δυνατή εμφάνιση πραγματοποίησε στις μοτοσικλέτες ο Joan Barreda Bort ο οποίος έφερε την Honda του στην πρώτη θέση της ειδικής. Ο Ισπανός έφτασε τις 26 νίκες σε ειδικές διαδρομές και πλέον φιγουράρει στην 2η θέση της Γενικής Κατάταξης, πολύ κοντά στον αναβάτη έκπληξη της ημέρας, τον Xavier De Soultrait. Ο Γάλλος με την Husqvarna τερμάτισε στην 5η θέση της ειδικής, ωστόσο κληρονόμησε την πρώτη θέση της Γενικής εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα των Price, Brabec και Howes.

Εξαιρετικός ο Ross Branch με την Yamaha

Στην 3η θέση της Γενικής Κατάταξης ανέβηκε ο Ross Branch από την Μποτσουάνα με την μοτοσικλέτα της Μεγάλη αστάθεια για Brabec και PriceYamaha τερματίζοντας 4ος στην ειδική, έχοντας μπροστά του τον Benavides με την εργοστασιακή Husqvarna. Ο νικητής του 2020 Ricky Brabec έμεινε μόλις στην 18η θέση μπροστά όμως από τον Toby Price (KTM) στην 22η θέση, αλλά και τον Skyler Howes στην 20η θέση. Ο Price στην Γενική έμεινε μόλις στην 8η θέση, ενώ ο Pablo Quintavilla μόλις που κλείνει τη δεκάδα. Στις μοτοσικλέτες πάντως οι διαφορές είναι πολύ μικρές καθώς τους δέκα πρώτους χωρίζουν μόλις 9 λεπτά, τη στιγμή που στα αυτοκίνητα η διαφορά πρώτου-δέκατου είναι 1 ώρα και 16 λεπτά.

Επόμενη ειδική η 5η Riyadh > Al Qaisumah των 661 χιλιομέτρων (205Km απλής και 456km ειδικής).

Highlights SS4 Bikes

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dakar 2021 SS3: Ασταμάτητος ο Al-Attiyah, επέστρεψε ο Price

Dakar 2021 SS2: Ο Al-Attiyah επιστρέφει

Dakar 2021: Με εκπλήξεις η πρώτη ημέρα

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης