Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Nasser Al-Attiyah ήταν ο μεγάλος νικητής και της 3ης ειδικής διαδρομής του Rally Dakar. Ο οδηγός της Toyota ξεκίνησε από την πρώτη θέση ως ο νικητής της προηγούμενης ημέρας και κινήθηκε πολύ γρήγορα σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Δέχτηκε την πίεση του Lategan επίσης με Toyota, αλλά άντεξε και κατάφερε να κερδίσει τη 2η ειδική του για το φετινό Dakar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο "Mr Dakar" (Peterhansel) ανέβηκε στην πρώτη θέση της Γενικής Κατάταξης με το Mini

Χάθηκε ο Sainz

Στη δεύτερη θέση είχαμε την ευχάριστη έκπληξη από τον Henk Lategan ο οποίος οδήγησε εξαιρετικά και Έχασε έδαφος ο Sainz και έμεινε 4ος Γενικήςέφερε το Toyota του κοντά στην κορυφή. Ο οδηγός από την Νότια Αφρική κράτησε μάλιστα πίσω του τον Stephane Peterhansel με τον Γάλλο να τερματίζει τελικά στην 3η θέση. Ο Peterhansel με το Mini πάντως παραμένει στην πρώτη θέση της Γενικής έχοντας όμως πλέον στα 5 λεπτά πίσω του τον Al-Attiyah. Ακόμα μια καλή εμφάνιση είχαμε από τον Sebastien Loeb με το Hunter της BRX. Ο Γάλλος τερμάτισε στην 6η θέση της ειδικής, ενώ πλέον είναι στην 6η θέση και της Γενικής Κατάταξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαιρετικές εμφανίσεις είχαμε από τον τοπικό ήρωα Yasir Seaidan ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση με το αυτοκίνητο της Century και τον Al Qassimi με το Peugeot 3008DKR μία θέση πίσω του. Στη δεκάδα μπήκαν επίσης οι Prokop (Ford), Serradori(Century), Wei Han (SMG) και Despres(Peugeot). Ένα λάθος του Carlos Sainz τον οδήγησε στο να χάσει πάνω από μισή ώρα με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην 4η θέση της Γενικής.

Highlights SS3 Cars

 

Δυνατή επιστροφή για Price και KTM

Στις μοτοσικλέτες, στον σωστό δρόμο μπήκε ξανά ο Toby Price ο οποίος έφερε την KTM του στην πρώτη Ο Benavides διέσωσε την Honda στην 3η ΕΔθέση της ειδικής. Ο Αυστραλός, έπειτα από μια κακή 2η ειδική διαδρομή, βρήκε πάλι το ρυθμό του και κατάφερε να πάρει τη νίκη αφήνοντας για λίγο πίσω του τον Kevin Benavides. Ο Αργεντινός της Honda από τη μεριά του είχε την πρωτοπορία για μεγάλο διάστημα της ειδικής, αλλά στο τέλος έμεινε δεύτερος. Ο Benavides πάντως σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση της Γενικής, πίσω από την ευχάριστη έκπληξη που ακούει στο όνομα Skyler Howes.

Πτήσεις στους αμμόλοφους...

Πρώτος ο Αμερικανός Howes με KTM

Ο Howes μπορεί να τερμάτισε στην 4η θέση της ειδικής, ωστόσο οδηγεί πλέον τον αγώνα στην Γενική Καμία σταθερότητα από Brabec και BarredaΚατάταξη με σταθερό ρυθμό και ελάχιστα λάθη. Αυτό αποδεικνύει και το πόσο μεγάλη αστάθεια έχουν οι πρωτοκλασάτοι αναβάτες στις πρώτες ειδικές του φετινού Dakar, κάτι που έγινε και στην 3η ειδική. Τρανό παράδειγμα είναι η 30 θέση του χθεσινού νικητή Barreda Bort ο οποίος είχε πολλά προβλήματα πλοήγησης και έχασε σχεδόν 25 λεπτά. Σε παρόμοια μοίρα βρέθηκε ο Ricky Brabec με την Honda ο οποίος έχασε 21 λεπτά και υποχώρησε στην 13η θέση της Γενικής.

Επόμενη ειδική είναι η 4η Wadi Ad-Dawasir – Riyadh των συνολικά 813 χιλιομέτρων (476Km απλής και 337Km ειδικής).

Highlights SS3 Bikes

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dakar 2021 SS2: Ο Al-Attiyah επιστρέφει

Dakar 2021: Με εκπλήξεις η πρώτη ημέρα

Dakar 2021: Η μάχη της Αραβικής Χερσονήσου

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης