Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Σπουδαία νίκη στη 10η ειδική διαδρομή του Rally Dakar πέτυχε ο Yazeed Al Rajhi με το πρωτότυπο της oyota. Ο οδηγός από τη Σαουδική Αραβία κινήθηκε εξαιρετικά γρήγορα, ρίσκαρε πολύ αλλά κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέλος στην πρώτη θέση και να αναρριχηθεί με αυτό τον τρόπο στη 15η θέση της Γενικής. Ο Al-Rajhi μάλιστα είχε και ένα κλατάρισμα 30 χιλιόμετρα πριν το τέλος, αλλά ούτε αυτό ήταν ικανό να του στερήσει τη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαιρετικό Dakar κάνει ο Nani Roma μέχρι στιγμής με το Hunter της Prodrive.

Στα 17 λεπτά η διαφορά Peterhansel-Al-Attiyah

Η μάχη για τη νίκη παραμένει ανοιχτή με τους Stephane Peterhansel και Nasser Al-Attiyah να συνεχίζουν Ελέγχει τη διαφορά ο Peterhansel…δυνατά. Ο Al-Attiyah με το Toyota κατάφερε να βρεθεί στη 2η θέση, αλλά κέρδισε ελάχιστο χρόνο από τον Γάλλο αντίπαλό του. Ο Peterhansel με το Mini από τη μεριά του δείχνει να ελέγχει την κατάσταση και, παρ΄ ότι έμεινε στην 3η θέση της ειδικής, διατήρησε τα 17 λεπτά διαφοράς από τον Al-Attiyah στη Γενική Κατάταξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Carlos Sainz ήταν 4ος στην ειδική με τους Przygonski και De Villiers να κλείνουν την εξάδα. Στη Γενική Κατάταξη, ο Nani Roma με το Hunter της BRX παραμένει στην 5η θέση Γενικής έχοντας πίσω του τον Al Qassimi.

Highlights SS10 Cars

 

Πτώση και εγκατάλειψη για Florimo

Στις μοτοσικλέτες είχαμε την τεράστια ανατροπή με τον πρωτοπόρο της Γενικής Κατάταξης Cornejo Florimo να σημειώνει πτώση. Ο Χιλιανός, στο 252ο χιλιόμετρο έχασε τον έλεγχο της Honda του και σημείωσε πτώση, η οποία του κόστισε πολύ. Ο Florimo προσπάθησε να συνεχίσει, αλλά τελικά εγκατέλειψε χάνοντας μια φοβερή ευκαιρία να πάρει νίκη στο Dakar… αλλά αυτό είναι ακριβώς το Dakar.

Μεγάλο λάθος από τον Cornejo Florimo, ο οποίος σημείωσε πτώση και είπε "τέλος" στον αγώνα.

Πάνε για “1-2-3” τα Honda

Τη νίκη στην ειδική πήρε ο Ricky Brabec με τη Honda έχοντας πολύ δυνατό ρυθμό από την αρχή μέχρι το Παραμονεύει ο Sunderland να “κλέψει” τη νίκη από τους αναβάτες της Hondaτέλος. Πλέον η μάχη για τη νίκη είναι στα χέρια των αναβατών της Honda με τους Barreda Bort και Kevin Benavides να ακολουθούν τον Brabec στην ειδική και τον Benavides να σκαρφαλώνει στην πρώτη θέση Γενικής. Ο μοναδικός ο οποίος μπορεί να απειλήσει τους αναβάτες της Honda είναι ο Sam Sunderland με την KTM, ο οποίος τερμάτισε στην 8η θέση της ειδικής, αλλά κρατάει την 3η θέση Γενικής. Οι δύο τελευταίες ειδικές του Dakar θα είναι δύσκολες για τον Βρετανό, καθώς πέντε λεπτά πίσω του έχει τον Barreda Bort, ο οποίος θα επιδιώξει να κάνει το «1-2-3» για τη Honda. Πάντως η νίκη είναι ανοιχτή, καθώς μόλις 15 λεπτά χωρίζουν τους τρεις πρώτους.

Highlights SS10 Bikes

 

Επόμενη ειδική διαδρομή η 11η, AlUla > Yanbu, η οποία έχει μειωθεί σε μήκος από τα 598 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dakar 2021 SS9: Πάτησε γκάζι ο Peterhansel, εγκατέλειψε ο Price

Dakar 2021 SS8: Πρώτος ο Al-Attiyah πλησιάζει την κορυφή

«Έφυγε» ένας θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης