Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Σαν βόμβα έσκασε ένα σημαντικό νέο στον χώρο του MotoGP αλλά και της Formula 1. Ο Davide Brivio, αγωνιστικός διευθυντής της Suzuki στο MotoGP και φετινός πρωταθλητής, ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το paddock της Formula 1 και συγκεκριμένα της ομάδας Alpina, πρώην Renault.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νέα δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, αλλά έγκυρες πηγές από τη Βρετανία αναφέρουν πως ο Brivio θα Απρόσμενη μετακίνηση του έμπειρου Brivio στη Formula 1.αναλάβει επικεφαλής της ομάδας Alpine της Renault στη Formula 1 συμπληρώνοντας την επιστροφή του Fernando Alonso στο πρωτάθλημα. Η εμπειρία του Ιταλού στους αγώνες είναι αδιαμφισβήτητη καθώς βρίσκεται πίσω από τεράστια projects με μεγάλες επιτυχίες. Η πορεία του είναι εξαιρετικά επιτυχημένη καθώς οδήγησε τη Υamaha και τον Valentino Rossi σε πολλούς τίτλους στο MotoGP, ενώ από το 2015 ανέλαβε την ομάδα της Suzuki στο motoGP οδηγώντας την το 2020 στην κατάκτηση του τίτλου με τον Joan Mir.

Ο Brivio στα χρόνια του στη Yamaha με τον Valentino Rossi.

Παρέα με τον Fernando Alonso στη Renault

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα ο Brivio κοιτάζει προς F1 μεριά και αναλαμβάνει ένα σημαντικό πόστο στην ομάδα της Renault. Η γαλλική ομάδα δεν μπόρεσε μετά την επιστροφή της να δείξει αυτά που ήλπιζαν οι άνθρωποί της, με αποτέλεσμα το 2021 να προβεί σε ριζικές αλλαγές. Ο ερχομός του Fernando Alonso, η φυγή του Daniele Ricciardo, η αλλαγή στο όνομα Alpina και τώρα ο ερχομός του Davide Brivio δείχνουν πως τα πράγματα σοβαρεύουν στην ομάδα της Renault, η οποία θέλει να κάνει ένα καινούριο ξεκίνημα.

Το ποιος θα αντικαταστήσει τον Brivio στην πρωταθλήτρια ομάδα της Suzuki ακόμη παραμένει αδιευκρίνιστο.

Φεύγει πρωταθλητής από το MotoGP με τη Suzuki.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Valencia: Πρωταθλητής ο Mir, νικητής ο Morbidelli

H Renault F1 μετονομάζεται σε Alpine F1 Team

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης