Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Στη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου στο Κατάρ καταγράφηκε ένα απίθανο νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας. Ο Johann Zarco με την Ducati της Pramac Racing κατάφερε το μεσημέρι του Σαββάτου να πιάσει 362,4 Km/h στο τέλος της ευθείας του Losail αφήνοντας την ομάδα του, την Ducati, και τους αντιπάλους του με το στόμα ανοιχτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιχαρής ο Γάλλος αναβάτης με τη 2η θέση στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Απίθανο ρεκόρ με τη βοήθεια slipstream

Μιλάμε για ένα απίθανο ρεκόρ το οποίο το έκανε ακολουθώντας την Ducati του Enea Bastianini, παίρνοντας Δεν κατάφερε να φρενάρει στο τέλος της ευθείας μετά το ρεκόρ ο Zarco και σταμάτησε στην αμμοπαγίδα!το slipstream του Ιταλού. Τέτοιες ταχύτητες αποδεικνύουν το πόσο έχουν αναπτυχθεί οι κινητήρες και κυρίως τα αεροδυναμικά βοηθήματα των μοτοσικλετών επιτρέποντας με ασφάλεια να κινηθείς σε τρομερά νούμερα ταχύτητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως οι περισσότεροι αναβάτες ζήλεψαν την ταχύτητα της Ducati του Zarco, ενώ ο νικητής του αγώνα Maverick Vinales τόνισε πως αισθάνεται φυσιολογικά όταν πιάνει τέτοιες ταχύτητες. «Σαν μια καθημερινή βόλτα στον δρόμο» ήταν τα ακριβή λόγια του Ισπανού, δείχνοντας το πόσο εξοικειωμένοι είναι αυτοί οι αναβάτες σε τέτοιες ταχύτητες.

Η στιγμή του ρεκόρ ταχύτητας στο Losail:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Κατάρ: Τεράστια νίκη του Vinales με Yamaha

MotoGP Κατάρ: Πρώτη pole position για τον Bagnaia με Ducati

MotoGP 2021: Παρουσίαση και προβλέψεις για τη νέα σεζόν!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης