Στις 10 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Μονακό, ο οίκος RM Auctions θα βγάλει σε δημοπρασία 80 κλασικά αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και μια σπάνια Maserati 450S.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιταλικό μοντέλο, αρχικά είχε κυκλοφορήσει ως Maserati 350S με εξακύλινδρο μοτέρ και αριθμό σασί 3501. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, με το οποίο είχε αγωνιστεί το 1956 ο Stirling Moss στον αγώνα Mille Miglia.

Αμέσως μετά τον αγώνα, το αυτοκίνητο μετατράπηκε σε πρωτότυπο δοκιμών για την 450S, έχοντας μεγαλύτερο μεταξόνιο και κινητήρα V8. To 1965 πουλήθηκε σε ένα συλλέκτη στις ΗΠΑ και το 1981 την αγόρασε ένας Ιταλός, ο οποίος την ανακατασκεύασε σύμφωνα με τις αρχικές προδιαγραφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοντέλο που θα δημοπρατηθεί και βλέπετε στις φωτογραφίες υπέστη και τρίτη ανακατασκευή το 1987, αυτή τη φορά από την Maserati, με γνήσια ανταλλακτικά. Ο κινητήρας αποδίδει 520 ίππους και η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου πέντε σχέσεων.

Συνολικά, κατασκευάστηκαν 11 μονάδες του μοντέλου και ανήκει στην κατηγορία των πιο σπάνιων κλασικών αυτοκινήτων. Στη δημοπρασία του Μονακό, η 450S αναμένεται να πιάσει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.
    

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης