Ουρά αναμένεται να κάνουν οι φανατικοί συλλέκτες αυτοκινήτων στο Pebble Beach της Καλιφόρνια, καθώς οι οίκος Mecum Auctions θα βγάλει σε δημοπρασία μια σπάνια Ferrari 288 GTO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια από τις πιο σπάνιες Ferrari, καθώς παράχθηκαν μόλις 272 κομμάτια. Κατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και βασίζεται πάνω στην 308 GTB. Αρχικός στόχος των ανθρώπων του Maranello ήταν να πάρει έγκριση τύπου ως αγωνιστικό για το Group B, αλλά τελικά κατέληξε ως αυτοκίνητο δρόμου και μάλιστα το μοναδικό του είδους.

Το αμάξωμα είναι βαμμένο σε κόκκινο Rosso Corsa χρώμα, στο εσωτερικό οι επενδύσεις είναι σε διχρωμία μαύρου/κόκκινου, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει κλιματισμό, ραδιόφωνο και ηλεκτρικά παράθυρα. Για την εποχή του ήταν πολύ μπροστά, καθώς έφερε carbon και Kevlar πάνελ από fiber glass.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από ένα V8 2.9 twin turbo κινητήρα απόδοσης 400 ίππων και 496 Nm ροπής, o οποίος είναι τοποθετημένος στο κέντρο. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου πέντε σχέσεων που προέρχεται από τα μονοθέσια του ΄80.

Έχει διανύσει λιγότερα από 12.000 χιλιόμετρα και είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η τιμή του ανέρχεται σε 2,5-3 εκατομμύρια δολάρια, αλλά δεν αποκλείεται να πιάσει παραπάνω αν οι συλλέκτες αποφασίσουν να μπουν δυνατά στη δημοπρασία.  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης