Πριν από κάποια χρόνια ανακαλύφθηκε μια από τις σπανιότερες BMW, η εμβληματική 507 Roadster η οποία είχε κατασκευαστεί σε μόλις 252 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο με αριθμό 70.079 άνηκε στον «βασιλιά» του ροκ εν ρολ, ο οποίος το είχε αγοράσει στις 20 Δεκεμβρίου του 1958. Με το πέρας των χρόνων όμως και αφού πωλήθηκε σε άλλο αγοραστή, τα ίχνη του εξαφανίστηκαν. Η BMW κατάφερε να το εντοπίσει, ωστόσο, η κατάσταση του οχήματος ήταν τραγική. Εκτός από τη σκουριά στο αμάξωμα, τα διάφορα μηνύματα από κραγιόν – από τις θαυμάστριες του Έλβις Πρίσλεϊ – έλειπε ο κινητήρας, το σασμάν και ο πίσω άξονας.

Η βαυαρική φίρμα το έφερε πίσω στο Μόναχο ώστε να το φτιάξει από την αρχή. Την ανακατασκευή ανέλαβαν οι πιο έμπειροι μηχανικοί του τμήματος BMW Classics. Για να ολοκληρωθεί το project, να βρεθούν τα γνήσια ανταλλακτικά και να συναρμολογηθούν πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια. Ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, με τη συλλεκτική εμβληματική 507 Roadster να γίνεται σαν καινούργια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τοποθετήθηκε ο αρχικός κινητήρας V8 3,2 λίτρων με προδιαγραφές της εποχής και το αμάξωμα βάφτηκε στο αρχικό λευκό χρώμα «Feather White», σε αυτό δηλαδή που το είχε αγοράσει ο «βασιλιάς».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης