Η βρετανική φίρμα επαναφέρει στο προσκήνιο την εμβληματική DB4 GT, ένα αυτοκίνητο που έγραψε τη δική του ιστορία στην παγκόσμια αυτοκινητιστική σκηνή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, προχωρά στην κατασκευή 25 μονάδων του εμβληματικού μοντέλου, ακολουθώντας τον αριθμό πλαισίου από εκεί που σταμάτησε πριν από 54 χρόνια. Όπως τα πρώτα 75 αντίτυπα που παρήχθησαν μεταξύ 1959 και 1963, έτσι και αυτά θα συναρμολογηθούν στο χέρι.

Μάλιστα, οι 25 χειροποίητες DB4 GT βασίζονται στην ακόμη πιο σπάνια και ελαφρύτερη έκδοση Lightweight, έχοντας τις ίδιες προδιαγραφές, με ορισμένες βέβαια τροποποιήσεις. Απευθύνονται στους εκλεκτούς πελάτες της φίρμας και συλλέκτες, με την τιμή να ορίζεται στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στα τέλη του έτους, με τους μηχανικούς να πραγματοποιούν αυτή την περίοδο τις τελικές δοκιμές στο Millbrook Proving Ground. Η Aston Martin ισχυρίζεται ότι οι ρέπλικες είναι πιο εύκολες στη χρήση και απολαυστικές, χάρη στις βελτιώσεις που έγιναν σε σύστημα διεύθυνσης, φρένα, στήσιμο, αναρτήσεις και λοιπά μηχανικά μέρη.

Για την κίνηση φροντίζει ένα εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας 3,7 λίτρων απόδοσης 340 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων και μπλοκέ διαφορικό. Το βάρος του τετράτροχου αλουμινένιου αριστουργήματος δεν ξεπερνά τα 1.227 κιλά, παρά την ύπαρξη του κλωβού ασφαλείας και του συστήματος πυρόσβεσης.

Η κατασκευή των 25 οχημάτων γίνεται στις ιστορικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Newport Pagnel, όπου παράγονταν τη δεκαετία του ΄60 οι αυθεντικές Lightweight DB4 GT.

Αξίζει να σημειώσουμε πως, η DB4 GT ήταν το ταχύτερο βρετανικό σπορ αυτοκίνητο παραγωγής της εποχής. Σήμερα, η αξία των οχημάτων που έχουν απομείνει κυμαίνεται στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ έκαστος.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης