Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο έφηβοι όταν αγωνιστικό αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια αγώνα Ράλι στο Βέλγιο, βγήκε εκτός πορείας και έπεσε με αρκετά χιλιόμετρα στο χώρο που βρίσκονταν οι θεατές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ετήσιος αγώνας Rallye Condroz-Huy διεκόπη υπό καταστροφικές συνθήκες αφού ένα 16χρονο κορίτσι και ένας 18χρονος νεαρός έχασαν τη ζωή τους μετά από ατύχημα κοντά στην πόλη Wanze στη Λιέγη. Οι θεατές παρακολουθούσαν το Belgian Rally Series στην άκρη του δρόμου και οι έφηβοι σκοτώθηκαν όταν ένα αυτοκίνητο ξέφυγε από το δρόμο και τράκαρε την Κυριακή.

Μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, επιβεβαίωσε έκτοτε τις λεπτομέρειες του τραγικού ατυχήματος: «Το αυτοκίνητο ξέφυγε από το δρόμο και χτύπησε σε ένα μικρό στηθαίο πριν κυλήσει στο πλάι, χτυπώντας μια ομάδα θεατών που βρίσκονταν σε μια περιοχή απαγορευμένη για το κοινό».

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι οι δύο έφηβοι πέθαναν παρά την «πολύ ταχεία επέμβαση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης» ενώ οι οδηγοί του αγωνιστικού έχασαν τον έλεγχο λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Ένας διαγωνιζόμενος και ένα ακόμη άτομο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα, αλλά δεν ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και πήραν εξιτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται δικαστική έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε γύρω στις 3:30 το μεσημέρι της Κυριακής. Μετά το συμβάν το τελευταίο σκέλος του ράλι ακυρώθηκε και δεν πραγματοποιήθηκε τελετή απονομής τροπαίων στο τέλος του αγώνα. Οι διοργανωτές έχουν εκφράσει τα «θερμά τους συλλυπητήρια» στις οικογένειες των εφήβων που εμπλέκονται στο δυστύχημα.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης