Η Tesla ανοίγει εργοστάσιο στο Βερολίνο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019, 08:19
Η Tesla ανοίγει εργοστάσιο στο Βερολίνο

Το πρώτο εργοστάσιο της αμερικανικής Tesla στην Ευρώπη θα φιλοξενηθεί στο Βερολίνο και η παραγωγή αναμένεται να αρχίσει εντός του 2021.

Την ανακοίνωση έκανε ο ιδρυτής της, Ίλον Μασκ, κατά τη διάρκεια της παραλαβής ενός βραβείου (Golden Steering Wheel) από τη γερμανική εφημερίδα «Bild» την Τρίτη.

Ο Μασκ είπε επίσης ότι η εταιρεία του θα κατασκευάσει ένα Κέντρο Σχεδιασμού και Μηχανολογίας στη γερμανική πρωτεύουσα. Στο Βερολίνο θα παράγονται τα Model 3 και Υ της Tesla, σύμφωνα με τους «Financial Times» και το πρακτορείο Reuters.

Ο Μασκ είχε εδώ και καιρό δηλώσει ότι η Tesla θα δημιουργήσει ένα γιγα-εργοστάσιο στην Ευρώπη (γνωστό ως Gigafactory 4), μετά την επέκτασή της στην Κίνα, όπου έχει αρχίσει ήδη η παραγωγή του Model 3 στη Σανγκάη.

«Η γερμανική μηχανολογία είναι εντυπωσιακή και αυτός είναι εν μέρει ο λόγος για τον οποίο εγκαθιστούμε το γιγα-εργοστάσιο της Ευρώπης στη Γερμανία» ανέφερε ο Μασκ, προσθέτοντας ότι στη χώρα αυτή έχουν κατασκευασθεί μερικά από τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο.

Η είσοδος της Tesla στη Γερμανία είχε ξεκινήσει το 2016 με την εξαγορά της γερμανικής εταιρείας Grohmann Engineering, η οποία ειδικεύεται στους βιομηχανικούς αυτοματισμούς.

Από την άλλη, η Tesla ήδη δέχεται σκληρό ανταγωνισμό από τη γερμανική Volkswagen, που έχει στόχο να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, παράγοντας περισσότερα από 22 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα την επόμενη δεκαετία. Η νέα Porsche Taycan θεωρείται άμεσος ανταγωνιστής του Tesla Model 3.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019, 08:55