Το αυτοκίνητό μας είναι σίγουρα σύντροφος στην καθημερινότητά μας και πολύτιμο εργαλείο για τις μετακινήσεις μας. Γι’ αυτό και πρέπει να του αφιερώνουμε τη δέουσα προσοχή ώστε να μας εξυπηρετεί με ασφάλεια και να είναι για πολύ καιρό βοηθός μας και όχι… πηγή κινδύνων όταν κινούμαστε στους δρόμους.

Τα τμήματα του αυτοκινήτου που μοιραία υπόκεινται σε φθορά μπορούν να αντικατασταθούν από άλλα καινούργια τα οποία έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε στην αγορά των ανταλλακτικών, είτε διαδικτυακά είτε επισκεπτόμενοι καταστήματα που συνεργάζονται με τις αντιπροσωπείες των αυτοκινήτων. Και είναι πάρα πολλά τα τμήματα του αυτοκινήτου που μπορούν να αντικατασταθούν, τόσο εξωτερικά, όπου οι φθορές και οι βλάβες εντοπίζονται ευκολότερα, όσο και εσωτερικά, όπου η διάγνωση είναι δυσκολότερη αλλά η ζημιά για το ΙΧ μας ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ελαστικά των αυτοκινήτων ειδικότερα είναι εκείνα που χρειάζονται ενδελεχή έλεγχο και αλλαγή αν παρουσιαστεί φθορά ή δυσλειτουργία. Δεδομένου ότι τα λάστιχα είναι το τμήμα εκείνο του αυτοκινήτου που έρχεται σε άμεση –και πολλές φορές «επίπονη»– επαφή με το οδόστρωμα, πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην αντικατάστασή τους, η οποία πρέπει να γίνεται εγκαίρως πριν περάσουν τρία χρόνια. Μία ακόμη ένδειξη για την αλλαγή του μας δίνει και το ίδιο το ελαστικό, αν κοιτάξουμε την «ταυτότητά» του που βρίσκεται στο πλαϊνό του τμήμα.

Αν όμως παρατηρήσουμε προβλήματα που έχουν σχέση με το «κράτημα» στον δρόμο και γενικότερα… απείθαρχη συμπεριφορά του ελαστικού στον δρόμο, θα πρέπει να επισπεύσουμε την αντικατάστασή του σκεπτόμενοι πάνω απ’ όλα την ασφάλειά μας κατά την οδήγηση. Ερευνώντας την αγορά ελαστικών διαδικτυακά ή μέσω της αντιπροσωπείας του ΙΧ μας μπορούμε να βρούμε ίδιο τύπο ελαστικού ή και πιο εξελιγμένο, αναβαθμίζοντας έτσι την οδηγική άνεση και το επίπεδο ασφάλειάς μας. Ενδεικτικά και μόνο να αναφέρουμε και μια πολύ καλή πρόταση στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά του λεκανοπεδίου Αττικής αποτελεί και το κατάστημα ελαστικών anastasiadiswheels που υπόσχεται αξιόπιστες και οικονομικές αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φθορές όμως υφίστανται και τα υπόλοιπα τμήματα του αυτοκινήτου μας, όπως είναι τα φώτα, οι υαλοκαθαριστήρες και οι καθρέφτες που υφίστανται καταπόνηση λόγω της επαφής τους με το περιβάλλον και τις κακές καιρικές συνθήκες, αλλά και τμήματα όπως τα δισκόφρενα, τα ταμπούρα, ο κινητήρας, το ψυγείο και ο κλιματισμός, που δεν είναι άμεσα ορατά. Και επειδή το αυτοκίνητό μας δεν είναι κατασκευασμένο για… στάση αλλά για κίνηση, χρειάζεται μια σειρά από αξεσουάρ και υλικά που υποστηρίζουν τη λειτουργία του, όπως είναι το λάδι μηχανής, σκίαστρα για τον ήλιο, μπαταρίες, φορτιστές κ.ά.

Στα φανοποιεία ή ακόμη καλύτερα στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων μπορεί κανείς να βρει μια μεγάλη ποικιλία από ανταλλακτικά κάθε είδους που να ταιριάζουν στον τύπο του αυτοκινήτου και στο δικό του γούστο. Αλλά και χωρίς να… βγει κανείς από το σπίτι του μπορεί να βρει αυτό που ζητά χάρη στις ιστοσελίδες που έχουν στο Διαδίκτυο οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με την πώληση ανταλλακτικών. Θέτοντας τις παραμέτρους των απαιτήσεων του, μεταξύ των οποίων είναι και τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει, μπορεί να καταλήξει σε μια αξιόπιστη επιλογή, ενώ του δίδεται και η ευκαιρία της επιστροφής αν το ανταλλακτικό που επέλεξε δεν είναι τελικά το κατάλληλο. Ας είμαστε λοιπόν συνεπείς και προσεκτικοί στο θέμα της αγοράς ανταλλακτικών για να προσφέρουμε περισσότερο χρόνο ζωής στον σύμμαχο της καθημερινότητάς μας.

Πηγή: ανταλλακτικά onparts.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης