Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

     



Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ο υπουργός οικονομικών της νέας Κυβέρνησης που ετοιμάζεται να σπάσει (αν δεν το έχει κάνει ήδη) το παγκόσμιο ρεκόρ συνεντεύξεων!!! Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί παραχωρεί συνεντεύξεις και όσες φορές έχουμε καταφέρει να τον ακούσουμε – διαβάσουμε, το συμπέρασμα είναι πως θα πρέπει να βιώνουμε πλέον όλοι οι Έλληνες τον περίφημο… λιτό βίο.

Ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλά για λιτό βίο; Τελικά ποιος είναι αυτός και τι σχέση έχει με το αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα;

Λαικές… δηλώσεις και αλήθειες
Με το καλημέρα, όσοι θυμάστε, έκανε επίθεση στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων Porsche στέλνοντάς τους το μήνυμα πως όσοι έχουν Cayenne στην κατοχή τους θα πρέπει να τις… εξαφανίσουν. Δηλαδή με λίγα λόγια ένας επιχειρηματίας που μπορεί να δικαιολογήσει την αγορά ενός τέτοιου αυτοκινήτου απλά αποτελεί στόχο λόγω δηλώσεων του κ. Βαρουφάκη… Η λαϊκίστικη δήλωση έγινε τότε χωρίς σκέψη και λογική. Τότε είναι που ψάξαμε και βρήκαμε πόσες τελικά Porsche Cayenne υπάρχουν ή έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zougla.gr, στην χώρα μας έχουν πουληθεί (σύμφωνα πάντα με επίσημα στοιχεία και όχι… φήμες και σε 12 χρόνια), 2.729 Cayenne (ελληνικά και εισαγόμενα). Τώρα αν αυτός ο αριθμός φαντάζει ή είναι υψηλός και θέλαμε να δούμε αν οι κάτοχοί τους δεν τις απέκτησαν με μαύρο χρήμα, το πιο απλό πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να Όταν μπορεί ο ιδιοκτήτης να δικαιολογήσει την αγορά ενός αυτοκινήτου γιατί να “φοβάται” τις δηλώσεις του υπουργού; Μήπως πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα; να ελέγξουμε το λεγόμενο πόθεν έσχες. Με αυτό τον τρόπο θα βλέπαμε ξεκάθαρα αν ο κάθε ιδιοκτήτης θα μπορούσε α είναι κάτοχος ενός τέτοιου αυτοκινήτου ή όχι… Απλά πράγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λιτός βίος και ακριβές μηχανές…
Προφανώς άστοχη η τότε δήλωση του υπουργού. Πάμε τώρα και στις μηχανές του… λιτού βίου. Εδώ βλέπουμε, τον μεν Γιάνη να δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία σε μοτοσικλέτες υψηλού κυβισμού (βλέπε Yamaha), η δε σύζυγος του δεν πάει.. πίσω αλλά όπως έχουμε δει σε φωτογραφίες η αδυναμία της έχει να κάνει με την μάρκα BMW. Σε όλη αυτή τη… σούμα προσθέτουμε και ανακατεύουμε την πρόσφατη φωτογράφηση και βγάζουμε το συμπέρασμα του λιτού βίου που πρέπει όλοι μας να ζούμε. Φυσικά ο ελληνικός λαός αλλά σε καμία περίπτωση ο ίδιος ο υπουργός…

Γιατί να θεωρείται κακό η αγορά ενός πολυτελούς οχήματος όταν μπορεί ο ιδιοκτήτης να δικαιολογήσει τα ποσά μέσω πόθεν έσχες;

Απλή λύση…
Όπως και να ΄χει, και επειδή το θέμα των αυτοκινήτων έχει κουράσει και απασχολεί υπερβολικά πολύ κόσμο, μία είναι η λύση είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι… Αυτή λέγεται πόθεν έσχες, όπου ο καθένας θα μπορεί να δικαιολογήσει αυτό που κυκλοφορεί. Τόσο απλά. Με λίγα λόγια, το να έχει στην κατοχή του κάποιος επιχειρηματίας ή ένας καλοπληρωμένος υπάλληλος ένα ακριβό αυτοκίνητο, δεν πρέπει αυτομάτως αυτό να το κατατάσσει ως τον πλέον δακτυλοδεικτούμενο ή… καταζητούμενο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όπως διαπιστώνουμε λύσεις υπάρχουν (απλές) αρκεί να τις σκεφτεί (!) κανείς… Όσο για τον λιτό βίο και όπως αποδεικνύεται, υπάρχει και γι’ αυτόν, λύση. Γι’ αυτό που δεν υπάρχει είναι ο… λαϊκισμός και οι δηλώσεις οποιουδήποτε και να είναι αυτού που απλά θέλει να προκαλέσει με τα λόγια του.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει αδυναμία στις μοτοσικλέτες υψηλού κυβισμού... Χάθηκαν τα... παπάκια;
Ακόμα και η σύζυγος του Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου λατρεύει τις ακριβές μηχανές... Δυστυχώς όμως δεν λατρεύει το προστατευτικό κράνος!!!!  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης