Το κορυφαίο γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τη χώρα μας, βρίσκεται προ των πυλών, με πληρώματα και ομάδες να είναι πανέτοιμοι για την εκκίνηση. Οι οδηγοί πρώτης και δεύτερης προτεραιότητας πήραν μια πρώτη γεύση από τις ειδικές διαδρομές, με τους περισσότερους να τονίζουν ότι αναμένουν ένα πολύ δύσκολο αγώνα.

Το Ακρόπολις είναι ο πιο δύσκολος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, κάτι που αναγνωρίζουν όλοι. Κατά την περίοδο αναγνωρίσεων της πρώτης ημέρας στις διαδρομές (Άγιοι Θεόδωροι, Νέα Πίσσια, Αγία Μαρίνα), οι οδηγοί συμφώνησαν ότι είναι ιδιαίτερα σκληρές, με πολλές πέτρες. Ο Sebastien Loeb στις δηλώσεις του ανέφερε ότι το έδαφος είναι στεγνό και ο αγώνας θα είναι δύσκολος για τα ελαστικά. Από την πλευρά του, ο  αγαπημένος των Ελλήνων, Peter Solberg, δήλωσε ότι αναμένεται ένα φανταστικό αγώνα και οι διαδρομές παρότι βραχώδης είναι αρκετά καλές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε, ότι το Ράλι Ακρόπολις ξεκινά την Πέμπτη 24 Μαΐου στις 17.00, μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο και θα διαρκέσει έως την Κυριακή (27/5). Τα 55 πληρώματα θα αγωνιστούν σε 22 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 410 χιλιομέτρων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Δείτε εδώ φωτό από τις αναγνωρίσεις της πρώτης ημέρας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης