Απίστευτο κι όμως αληθινό οι Λάμπρος Αθανασσούλας – Νίκος Ζακχαίος με το Skoda Fabia R5 προηγούνται στο SEAJETS Ράλι Ακρόπολις μετά το πέρας της 1ης ημέρας. 

Ειδική 1 : SEAJETS Κινέτα Λουτράκι
Η ημέρα ξεκίνησε με την πανηγυρική εκκίνηση κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολις στις 15:00 όπου πλήθος κόσμου παρά τη βροχή ήρθε για να θαυμάσει οδηγούς και αυτοκίνητα. Μία εκκίνηση την  οποία και παρακολουθήσατε LIVE μέσα από το Zougla.gr. Βροχή ωστόσο είχαμε και στο τμήμα της ειδικής No1 (SEAJETS Κινέτα Λουτράκι των 43,41 χλμ). Έτσι οι διοργανωτές αποφάσισαν να μειώσουν το μήκος της ειδικής στα 24,33 χλμ. Εκεί, κάτω από συνθήκες που θύμιζαν Ράλι Μ. Βρετανίας και όχι Ακρόπολις, ταχύτερος όλων ήταν ο Kajetanowicz με το Ford Fiesta R5 ο οποίος βρήκε ρίσκαρε και δικαιώθηκε. Έτσι άφησε στην 2η θέση και 12.2 δλ πίσω τον Breen με το Peugeot 208 T16 και στην 3η θέση και 17.4 δλ. τον Botka με το Mitsubishi Lancer Evo IX ο οποίος σημείωσε πολύ καλό χρόνο εκμεταλλευόμενος ότι εκκινούσε πρώτος την ειδική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεκίνησε δυναμικά ο Kajetanowicz κερδίζοντας την 1η Ειδική Διαδρομή.

Την τέταρτη καλύτερη επίδοση σημείωσε ο Lukyanuk με το Fiesta R5 ενώ ο Αθανασσούλας οδήγησε με ασφάλεια υστερώντας κατά 24.9 δλ από την κορυφή. Τα προβλήματα δεν έλειψαν καθώς οι Magalhaes και Consani εγκατέλειψαν με προβλήματα στην ανάρτηση και στο κιβώτιο αντίστοιχα. Προβλήματα είχε και ο Λάμπρος Κύρκος ο οποίος είχε μία έξοδο σε σημείο με πολύ λάσπη χάνοντας σχεδόν 20 λεπτά. Το Evo IX κόλλησε και δεν υπήρχαν θεατές για να βοηθήσουν στην επαναφορά του αυτοκινήτου. Αντίστοιχο πρόβλημα αλλά με λιγότερο χαμένο χρόνο (περίπου 4 λεπτά) είχαν και οι Κυπραίος – Πισιμάνης με το Peugeot 206 XS Kit Car. 

Τα αποτελέσματα της 1ης Ειδικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδική 2 : EKO Racing Κινέτα
Η νυχτερινή ειδική ήταν σε σαφώς καλύτερη κατάσταση από το 1ο πέρασμα και μας άφησε όλους πάρα πολύ ικανοποιημένους καθώς ο Αθανασσούλας σημείωσε έναν εξαιρετικό χρόνο που έμελλε να είναι και ο καλύτερος της γενικής. Σε συνδυασμό με την κακή όπως αποδείχθηκε επιλογή του Kajetanowicz να τοποθετήσει πιο μαλακά ελατήρια ο Λάμπρος κατάφερε να πάρει 34.5 δλ από τον Πολωνό και να σκαρφαλώσει την 1η θέση της γενικής κατάταξης έχοντας διαφορά 9.6δλ. (Μία θέση για την οποία στα προγνωστικά μου πριν τον αγώνα το είχα προβλέψει). 

Πίσω από τον Kajetanowicz και σε απόσταση 5.1 δλ βρίσκεται ο Breen που αύριο πρέπει να καταφέρει να περάσει τον μεγάλο του αντίπαλο αν θέλει να έχει ελπίδες για τον τίτλο. 3ο χρόνο στην ειδική σημείωσε ο Lukyanuk που βρίσκεται στην 4η θέση της γενικής και σε απόσταση 17.6 δλ από την 
κορυφή. Θα γίνει μεγάλη μάχη αύριο…

Τα αποτελέσματα της 2ης Ειδικής και της γενικής κατάταξης με πρώτους τους δικούς μας Αθανασσούλα - Ζακχαίο.

Επιμέλεια : Μάνος Ράλλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης