Όποιος έχει την δύναμη να αναλαμβάνει τις πολιτικές ευθύνες, οφείλει να αντέχει και στην κριτική. Αναφέρομαι σαφώς στην τελευταία δήλωση ανάληψης πολιτικών ευθυνών από τον πρωθυπουργό, για τον όλεθρο στην περιοχή του Δήμου Μαραθώνα.

Όποιος αναλαμβάνει πολιτικές ευθύνες οφείλει να γνωρίζει ότι αυτές δεν είναι απρόσωπες και ότι συνοδεύονται από συνέπειες, βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν παραιτείσαι ποτέ την ώρα της μάχης συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας κι αυτό είναι αλήθεια, με την διαφορά ότι η μάχη δόθηκε εκτός χρόνου και τόπου εάν κρίνουμε από το τραγικό αποτέλεσμα, ο μηχανισμός απέτυχε και και η διαχείριση της κρίσης υπέστη ολοκληρωτική ήττα.

Η μάχη χάθηκε και οι παραιτήσεις μπορεί να μην αποτελούν πανάκεια, επιβάλλονται όμως προκειμένου να τηρηθεί ο κώδικας τιμής αξιοπρεπών ανθρώπων και πολιτικών αφ’ ενός και αφ’ ετέρου για να λειτουργήσει λυτρωτικά εναντίον του κακού εαυτού μας, με τη λογική ότι ορισμένες αποφάσεις εφαρμόζονται by the book προς γνώση και παραδειγματισμό.

Η παραίτηση μπορεί να έχει και θεατρικό χαρακτήρα, καμία αντίρρηση, όλα όμως και όλοι κρίνονται από τη στιγμή, την συμπεριφορά και την αντίδραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν δηλαδή τη «νύφη» πληρώσουν οι από κάτω προκειμένου να πέσουν στα μαλακά οι από πάνω κι αυτό κρίνεται στην ώρα του.

Η μάχη δεν δίνεται με συνεντεύξεις παρωδία. Προφανώς ο κ. Τζανακόπουλος υπερεκτίμησε τις επικοινωνιακές του ικανότητές.

Η συγκεκριμένη μάχη χάθηκε και εάν οι κυβερνώντες δεν αποφασίσουν να λειτουργήσουν χωρίς επικοινωνιακά τεχνάσματα, προκειμένου να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, τότε υπάρχει κίνδυνος να χαθεί και ο πόλεμος.

Η χειρότερη αλήθεια είναι καλύτερη από το ωραιότερο ψέμα.

Εμπρός λοιπόν, στείλτε τους υπεύθυνους να ξεκουραστούν, μήπως αντιληφθούν τι δεν έκαναν και πιάστε δουλειά από… χθες.

Το επιχείρημα ότι σήμερα πληρώσαμε τις αμαρτίες δεκαετιών είναι αληθές πέρα για πέρα. Αληθής όμως είναι και η διαπίστωση ότι δύο χρόνια τώρα δεν κάναμε τίποτα, για να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτές οι αμαρτίες. Δεν κάναμε τίποτα για να εξαλειφθεί η νοοτροπία του κράτους που αργεί το Σαββατοκύριακο και υποτάσσεται νομοτελειακά στην θερινή ραστώνη.

Ανοίξτε δρόμους, προχωρήστε σε έργα υποδομής που άπτονται της ασφάλειας των πολιτών, βάλτε στην άκρη τις μικροπολιτικές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες, αλλάξτε τα μικρά για να φθάσετε στα μεγάλα.

Ο Λαός συγχωρεί τα ανθρώπινα και τιμωρεί τα γαϊδουρινά και είναι γαϊδουρινή η συμπεριφορά του κάθε Σκουρλέτη να ισχυρίζεται μετά από τέτοια τραγωδία ότι πέρασε από το μυαλό του η ιδέα της παραίτησης.

Τι περισσότερο είπε ο Παπουτσής για το «Σάμινα» στην Πάρο, ο Βενιζέλος για τους νεκρούς του μεγάλου σεισμού της Αθήνας, οι ομόλογοί τους για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας;

Τι διαφορετικό πράξατε από εκείνους που δίκαια θεωρείτε παράδειγμα προς αποφυγή;

Ούτε τότε αλλά ούτε και τώρα εγκατέλειψε κάποιος την αναπαυτική καρέκλα της εξουσίας του.

Η παραίτηση αποτελεί απόδοση του ελάχιστου φόρου τιμής, στα αδικοχαμένα θύματα της πρόσφατης τραγωδίας και θυμηθείτε ότι ο λαός ακόμα και όταν ξεχνάει τιμωρεί…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης