Παλιά το λατρεύαμε. Στην συνέχεια το αμφισβητήσαμε με την απίστευτη εύνοια της διαιτησίας στους δήθεν μεγάλους του πρωταθλήματος. Πλέον. Έχουμε κάθε δικαίωμα να σιχαινόμαστε αυτό που βλέπουμε συχνά στα ελληνικά γήπεδα, παρά το γεγονός ότι –προσέξτε- για το καλό των διαιτητών, έχει εφαρμοστεί η περίφημη φάμπρικα του var (θεωρείται ηλεκτρονικός έλεγχος κλπ.). Κι’ εδώ βρίσκεται το ζουμί της θλιβερής ιστορίας. Όσο διάστημα τα μηχανήματα και οι… χειριστές του var έκαναν την δουλειά τους σε βανάκι έξω από τα γήπεδα, τα πράγματα ήταν κάπως ισορροπημένα. Από τότε που το πράγμα εξελίχτηκε σε πριβέ αίθουσα στην οποία δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση οι αγανακτισμένοι, τότε εγώ μπορώ να θεωρήσω (και να πιστέψω) ότι: 

ΤΟ VAR ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΟΥ PLAYSTATION, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΎ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΉΡΙΟ, ΒΑΖΕΙΣ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή την εξήγηση έδωσα χθες παρακολουθώντας τον αγώνα Απόλλωνα – Παναθηναϊκού, εκεί όπου στην κόντρα των δύο γηραιών προπονητών του πρωταθλήματος νίκησε ο αλλοδαπός Μπόλονι του Παναθηναϊκού αφήνοντας τον Καστοριανό συνάδελφό του Παράσχο με την απορία για τα όσα συνέβησαν σε ΤΡΕΙΣ φάσεις, όπου δικαιούνταν (και έπρεπε) να πάρει εκείνος τη νίκη.

‘Εβαλα αμέσως μετά   την λήξη του αγώνα, τρεις φορές τις φάσεις στα βιντεάκια του zougla μήπως και έχω κάνει λάθος σε σχέση με την απ’ ευθείας μετάδοση του ματς. Φοβάμαι πως ό,τι συνέβη ξεπερνά την νοσηρή φαντασία ενός μη  αντικειμενικού φιλάθλου. Ο διαιτητής κάποιος Κουτσάφτης, -ομορφόπαιδο είναι αλήθεια- σφύριξε δύο φορές πέναλτι σε βάρος του Παναθηναϊκού και ακύρωσε κανονικό γκολ σε βάρος επίσης του Παναθηναϊκού, χάρη στην παρέμβαση του…PlayStation. Αυτά και ντροπή για την σούπερ λιγκ. Η οποία, βέβαια, δεν κάνει τίποτε περισσότερο απ’ όσα συνέβαιναν επί Αθανασίου Μέρμηγκα, Κωνσταντίνου Τριβέλλα, Γεωργίου Δέδε, δηλαδή γνωστότατων ‘πράσινων’  της ΕΠΟ, αλλά  και στην συνέχεια ηγετών της παράγκας (Νο1 κυρίως…)

Μόνο που πληγώνει βαθειά το φίλαθλο αίσθημα αυτό που συνέβη με το καραμπινάτο πέναλτι του τερματοφύλακα Διούδη σε βάρος ενός φουκαρά κυνηγού του Απόλλωνα. Όχι μόνο ο παίκτης αυτός διακομίστηκε σε νοσοκομείο από το εσκεμμένο χτύπημα που δέχτηκε σ τ η ν  π λ ά τ η  τ ο υ από τον αντίπαλό του (ο σπίκερ χαρακτήρισε… ‘σφοδρή σύγκρουση των δύο παικτών’, μολονότι ο παθών βρισκόταν σε στάση προσοχής και ο θύτης σε λειτουργία καμικάζι), αλλά το περίφημο PlayStation με χειριστή κάποιον χιειστή-διαιτητή Κοτσάνη, υπέδειξε μη πέναλτι (αν και επρόκειτο για  ορισμό της παράβασης), αλλά απόκρουση του Διούδη και μετά η μπάλα να βρίσκει το χέρι του φουκαρά που δέχτηκε την εγκληματική επίθεση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποβολή του προέδρου (;) του Απόλλωνα Μονεμβασίτη από τον πάγκο για διαμαρτυρία, νομίζω πως ήταν ένα καλό μάθημα στο κεφάλαιο «’Ετσι τιμωρεί το κατεστημένο όσους διαμαρτύρονται που υποχρεώνονται σε ήττα».

ΥΓ: Εννοείται πως ενδέχεται τώρα να τιμωρηθούν αυστηρά κάποιοι απολλωνιστές για διαμαρτυρίες κλπ., ενώ μη σας φανεί παράξενο αν οι εντιμότατοι Κουτσάφτης και Κοτσάνης προωθηθούν στην λίστα των διεθνών. Συνηθίζονται αυτά στο γελοίο –συχνά χωρίς ίχνος ηθικής- ελληνικό ποδόσφαιρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης