Από ιδεολογία πάμε καλά. Από συνέπεια επίσης. Όσο για τους ψηφοφόρους μας, τους αντικαθιστούμε όποτε κρίνουμε ότι μας συμφέρει.

Εγώ δεν ήξερα ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα είναι οι ίδιοι με τους της Νέας Δημοκρατίας. Ότι η συγκυβέρνηση αφομοίωσε πλήρως το –έστω και συρρικνωμένο πια- ΠΑΣΟΚ, σε σημείο που των ψηφοφόρων του η δεξιά να μην ξέρει τι ποιεί η αριστερά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς τι λοιπόν κλαίγεται ο Ευάγγελος για την αρπαγή της ωραίας Άντζελας από τον Αντώνιο; Δεν είναι ομοειδείς οι αγκαλιές; Έτσι φαίνεται γιατί αλλιώς θα ξέσπαγε ο νέος τρωικός, συγγνώμη πασοκονεοδημοκρατικός πόλεμος. Εδώ ο… άλτης Βασίλης Οικονόμου, μετά από αλλεπάλληλα άλματα φαίνεται να καταλήγει στο σκάμμα Σαμαρά.

Παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Μετεγγραφών, μεταπηδήσεων, διευρύνσεων, αποστασιών. Και πάντα στο όνομα του εθνικού συμφέροντος. Πολλές φορές αυτού του είδους οι συμπεριφορές τιμωρήθηκαν από τους ψηφοφόρους, άλλες όμως πέρασαν αβρόχοις ποσίν. Εξαρτάται από το εύρος της μετακίνησης και το ειδικό βάρος του μετακινουμένου.

Στην προκειμένη περίπτωση τα φαινόμενα αυτά ενισχύουν την πόλωση. Για τον απλούστατο λόγο ότι βοηθούν να καταδειχθεί πως υπάρχουν δύο πόλοι. Ο της ΝΔ και ο του ΣΥΡΙΖΑ. Και τους δύο αυτούς προσεγγίζουν υποψήφιοι αλλά και συνθλίβονται τα κοντινά προς αυτούς κόμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως το θέμα μας δεν είναι αυτό. Είναι αυτή καθ’ εαυτή η συμπεριφορά ορισμένων πατέρων και μητέρων του έθνους και το παράδειγμα που ως ταγοί δίνουν στον κόσμο. Τι λέει απλά αυτό το παράδειγμα: ο.φ.α.

Ο, έστι μεθερμηνευόμενον: όπου φυσάει ο άνεμος.

Παράδειγμα προς μίμηση;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης