Ιωάννης Βασιλούδης – Νευροχειρουργός

Καταρχήν ζητώ συγγνώμη που παρεμβαίνω σε μια συζήτηση που, ομολογώ δεν έχω παρακολουθήσει, αλλά είμαι  βέβαιος ότι θα πρέπει να …..ξεθυμαίνει.
Βλέποντας και ξαναβλέποντας την ατυχή συνέντευξη του κ.Τσόκλη, αισθάνθηκα την ανάγκη να υπερασπιστώ, πρώτον τα βόδια και μετά, τις κυρα-Μαρίες όλου του κόσμου. Τα μωρά θα πρέπει να τα αναλάβουν οι μάνες τους.
Η εικόνα που μου έχει μείνει από τα πρώτα παιδικά μου χρόνια, στο χωριό όπου γεννήθηκα, είναι μιας στρατιάς εξουθενωμένων βοδιών που επιστρέφουν από τα χωράφια μετά από μια κοπιαστική μέρα. Η παρέλαση μπροστά από το σπίτι μου κρατούσε ώρες και μου έμεινε κυρίως γιατί έπρεπε να σταματήσουμε την μπάλα. Ήταν καθημερινό -απογευματινό φαινόμενο, εκτός  Σαββατοκύριακου. Έτσι έμαθα να συμπαθώ, να συμπονώ θα έλεγα, τα βόδια.
Τώρα έρχεται, αυθαίρετα πρέπει να πούμε, ο κ.Τσόκλης και με μια μονοκονδυλιά τα καταδικάζει όλα σε θάνατο και μου χαλάει όλη αυτή την ωραία εικόνα. Άσε που στο κάτω-κάτω στην Guernica του Πικασο, πρωταγωνιστεί ένα βόδι.
Έπειτα είναι η κυρα-Μαρία. Συμβαίνει να ξέρω μια που φτιάχνει κάτι σπανακόπιττες! Μαγεία! Δεν θα ήθελα να μου τις στερήσει ο κ.Τσόκλης.
Επιπλέον, είναι οι κυρα-Μαρίες που εκτός από μουσακά και στιφάδο ,ξεπέταξαν  παιδιά που τα λαμπρά βιογραφικά τους κοσμούνται με τα ..τετριμμένα ονόματα τους.
Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν. Δεν ξέρω γιατί αλλά αρχίζω να διαβάζω: Εβραίος αντί για μωρό, ομοφυλόφιλος αντί για κυρα-Μαρία, Ρομά αντί για βόδι. Έτσι ξαφνικά. Κάτι μου θύμισε αυτή η ιστορία και τώρα συνειδητοποιώ πως αυτή η συνέντευξη συνέπεσε χρονικά με την επέτειο της δίκης της Νυρεμβέργης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν κάτι χαρακτηρίζει τον Covid-19, είναι η …δημοκρατικότητά του. Δεν ξεχωρίζει τάξεις, ηλικίες, πορτοφόλια. Χτυπά όπου του καπνίσει. Κι αν κάτι κατέδειξε αυτή η πανδημία είναι πως το παιχνίδι παίζεται εντός έδρας. Στα Κρατικά Νοσοκομεία και από Εθνικά Συστήματα Υγείας. Κι αν κάτι ανέδειξε, είναι πως το προσωπικό στάθηκε και στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Και μπράβο σε όσους το κατάλαβαν και έσπευσαν να το στηρίξουν με τον ένα ν τρόπο ή τον άλλο, συμπεριλαμβανομένων δωρεών.
Αγαπητέ κ.Τσόκλη, είμαι βέβαιος πως το έργο σας-τεράστιο για να χρησιμοποιήσω τον όρο με τον οποίο το χαρακτηρίσατε εσείς- θα κριθεί πολύ θετικά και ενδεχομένως διθυραμβικά από την Ιστορία. Χάσατε όμως, κατά την γνώμη μου, την ευκαιρία να διευκρινίσετε σε ποιους αναφέρεται  και ποιους αφορά.

Ιωάννης Βασιλούδης
Νευροχειρουργός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης