Με την Πλζεν παίζει ο Ολυμπιακός. Αγωνίζεται απόψε (Τρίτη) στις 8 , σε αγώνα ο οποίος θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση της NOVA. Κάνει ευρωπαϊκό ποδαρικό ο Ολυμπιακός και σαφώς πρέπει να είναι σοβαρός, μετρημένος και προσηλωμένος.  «Καθαρίζει», περνάει, προκρίνεται και να ένα βήμα παραπάνω. Μετά έχει ο Θεός. Αποκλείεται κι αρχίζουν οι μουρμούρες.

Την πρόκριση- τηρουμένων των αναλογιών -την έχει στα πόδια του. Απλά να μην την δει ανώτερος , να μην προσεγγίσει την  υπόθεση με χαλαρότητα  και να μην θεωρήσει εύκολη την αντίπαλο. Θέλω να πω , δηλαδή, πως τους Τσέχους πρέπει να τους αντιμετωπίσει σα να του έτυχε στον δρόμο του η Αϊντχόφεν και όχι η Πλζέν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κακά τα ψέματα. Στην μαγική ιστορία της ανακάλυψης ενός γεγονότος, μόνο ο αθλητισμός προσφέρεται ώστε να δεις live την πραγματικότητα. Στο χορτάρι θα φανεί η αλήθεια.  Ποιες εκλογές τώρα; Σου έλεγε παλιά ο άλλος «η κάλπη είναι σαν την έγκυο και δεν ξέρεις τι θα βγάλει». Παραμύθια. Σήμερα με τις μετρήσεις, τα γκάλοπ, τις δημοσκοπήσεις, ξέρεις από πριν τι θα γεννήσει η κάλπη. Στο περίπου, βέβαια, αλλά με τα exit polls ψυχανεμίζεσαι τι παίζει. Κάτι σαν υπέρηχος της κάλπης γίνεται, πριν ακόμα να σπάσει ο «παρθενικός της υμένας» από το πρώτο ψηφοδέλτιο στην χαραμάδα του πλέξι γκλας της κάλπης.  Στην μπαλίτσα η ιστορία γράφεται διαφορετικά…. Δεν υπάρχουν γνωματεύσεις, υπέρηχοι, exit polls , μαντεία, προφητείες και χειρόγραφα του Ιησού από τον Βελόπουλο. Ότι πει η «πόρνη» του Όσιμ και όπως σου κάτσει το ματσάκι. 

Πέντε Μέσι να έχεις , με πέντε Κριστιάνο και έναν Μπουφόν και μπορούν να χάσουν από κατσαπλιάδες. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Το οποίο χαρτογραφείται πάνω στο γκαζόν. Δεν έχει να κάνει με βιογραφικά παικτών, με την υστεροφημία τους, την ηλικία , την αμοιβή ή την ικανότητά τους. Πρωτίστως μετράει η σοβαρότητα και κατόπιν το πώς σου κάθεται η μέρα ή η νύχτα. 

Το σοβαρό point είναι πως για πρώτη φορά παρουσιάζεται ενόψει της νέας σεζόν  ένας Ολυμπιακός με βασικό κορμό από πέρυσι. Δεν είχε τα γνωστά κι αλλεπάλληλα «έλα εσύ,φύγε συ» της διοίκησης που έκανε και τους σεκιουριτάδες στον Ρέντη να ζητάνε αναγνώριση στοιχείων και γνήσιο υπογραφής από τους ποδοσφαιριστές, για να μπούνε στο προπονητικό κέντρο.  Ενισχύθηκε σημαντικά, αν και είχε την ατυχία να απολέσει λόγω τραυματισμού, το υπέρ ατού του, τον Κώστα Φορτούνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από κει και πέρα η Πλζεν είναι μια ομάδα δυνατή, με ευρωπαϊκές εμπειρίες, σε ένα πρωτάθλημα που στην κατάταξη της UEFA είναι ανώτερο –βάσει βαθμολογίας- από το δικό μας. Δεν θα τις προσθέσω δημοσιογραφική αυξητική ορμόνη για την βαπτίσω φόβητρο, μα είναι υπολογίσιμη και το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι κρίσιμο, καθώς η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.  Έχει 5 πρωταθλήματα (2011, 2013, 2015, 2016, 2018), 3 δεύτερες θέσεις (2014, 2017, 2019), 1 Κύπελλο Τσεχίας (2010) και 2 Σούπερ Καπ (2011, 2015). Στην τρέχουσα δεκαετία, έχει επίσης 3 παρουσίες σε ομίλους Champions League, με συνολικό απολογισμό στη διοργάνωση (συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών) 15 νίκες, 6 ισοπαλίες και 11 ήττες σε 32 ματς. 

Έχει καλή έδρα και με ιδιαιτερότητες. Βλέπετε εκεί στους πάγκους , στο Ντούσαν Αρένα της Τσεχίας,  που είναι κατασκευασμένοι για 15 άτομα έκαστος  με κάλυμμα διαφημιστικό , πανομοιότυπο βαρελιού της μπύρας Pilsener (καλά που δεν είχε χορηγό τα duo να μπαίνουν σε ….προφυλακτικά οι αποστολές…) ο αφρός του αποκλεισμού της από έναν Ολυμπιακό θα πίνεται. Λογικός θα φαντάζει. Ο (απο) πάτος του βαρελιού από ενδεχόμενο αποκλεισμό των ερυθρολεύκων δεν θα καταπίνεται με τίποτα. Γι΄ αυτό χρειάζεται περισσότερη προσοχή σα να είναι τελικός champions league και στα δύο ματς. Ας μην ξεχνάμε πως στα εκτός οι Τσέχοι παρουσιάζονται περισσότερο επικίνδυνοι. Οπότε πας για την επόμενη κλήρωση –αν γίνεται- από το πρώτο παιχνίδι. Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό και ας επιστρέψει με τους τρείς βαθμούς της νίκης. Το έχει ανάγκη η ομάδα, το έχει ανάγκη και η Ελλάδα για την γενική βαθμολογία.  Πάμε γερά.

          

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης