Η πειρατεία είναι το πιο αδυσώπητα διωκόμενο από το διεθνές Δίκαιο έγκλημα. Το τελευταίο επιτρέπει σε οποιαδήποτε διαθέσιμη ναυτική δύναμη να καταστείλει το κάθε πειρατικό ρεσάλτο, χωρίς κανένα οίκτο για τους πειρατές. Η πλήρης απραξία της διεθνούς κοινότητας μπροστά στην πολύνεκρη επίθεση του Ισραηλινού Ναυτικού στα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας» αποδεικνύει ότι το διεθνές Δίκαιο δεν εφαρμόζεται στις εξαιρέσεις που γράφουν τον κανόνα: η κρατική τρομοκρατία δεν θα σταθεί ποτέ στο εδώλιο της διεθνούς Δικαιοσύνης.

Ο «Στόλος της Ελευθερίας», επανδρωμένος με «τρομοκράτες» ιατρούς, δημοσιογράφους και άλλους ταραξίες, εφοδιασμένος με αναπηρικά αμαξίδια και φονικές συσκευές αφαλάτωσης, ξεκίνησε το ταξίδι του, για να ανακουφίσει την εξεγερμένη αξιοπρέπεια του παλαιστινιακού λαού. Ένας λαός που δεν έχει γνωρίσει το δικό του σπίτι από τότε που του το πήραν. Ένας λαός που τα παιδιά του ξέρουν πολύ καλά μέχρι πού να παίξουν, αφού το τσιμεντένιο τείχος που φράζει τον κόσμο τους και τα συρματοπλέγματα στις γειτονιές τους δεν αφήνουν πολλά στη φαντασία. Αυτούς τους ανθρώπους, μερικές εκατοντάδες ακτιβιστών αποπειράθηκαν να βοηθήσουν για την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης τους χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δολοφονίες, τα βασανιστήρια, και οι εξευτελισμοί, μέχρι και την τελευταία στιγμή, που υπέστησαν οι συνάνθρωποί μας ανοιχτά της Μεσογείου θα βαραίνουν για χρόνια τους ώμους πολλών:

-Της ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης, που τους εγκατέλειψε από την πρώτη στιγμή.
-Της διεθνούς κοινότητας, που ακόμα ψάχνει να βρει λόγο ύπαρξης.
-Εμάς, γιατί δεν κάναμε όσα μπορούσαν να γίνουν.

Το κράτος του Ισραήλ προσπάθησε να περάσει το μήνυμα στον κόσμο, ότι όποιος στέκεται αλληλέγγυος με τους Παλαιστινίους θα τυγχάνει της ίδιας αντιμετώπισης. Δεν περίμενε, όμως, ότι θα υπάρξουν άνθρωποι αλληλέγγυοι που θα δείξουν την ίδια αξιοπρέπεια, αυτή που ξεφτιλίζει κάθε βασανιστήριο. Ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο. Η προσπάθεια του Ισραήλ να εκμαιεύσει τη συναίνεση των ακτιβιστών για την απέλασή τους έπεσε στο κενό, αφού αυτοί ήταν έτοιμοι να προφυλακιστούν για να φτάσουν σε δίκη και να καταγγείλουν την πειρατεία από το εδώλιο του κατηγορουμένου (για ποιο αδίκημα;). Εκτεθειμένο πια και στον ίδιο του τον εαυτό, το Ισραήλ προσπαθεί μάταια να αντιστρέψει την πορεία που έχουν λάβει τα πράγματα. Ο αποκλεισμός της Γάζας θα γίνει παρελθόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μόνο που απομένει πια να αποδειχθεί είναι ποιος από δω και πέρα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Εμείς, από την πλευρά μας, θα στεκόμαστε πάντοτε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων και κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου, από όποια θέση μάς δίνεται. Και πού ξέρεις; Ίσως μια μέρα η φράση «διεθνής Δικαιοσύνη» να πάψει να αποτελεί «κούφια» έννοια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης