Κυριάκο, είσαι ο μεγαλύτερος σπόνσορας του Αλέξη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021, 14:17
Μάκης Τριανταφυλλόπουλος
Κυριάκο, είσαι ο μεγαλύτερος σπόνσορας του Αλέξη

Του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

Πού φθάσαμε! Αντί να βλέπουμε από την τηλεόραση τα ματς της Εθνικής για το παγκόσμιο κύπελλο και τους αγώνες του Τσιτσιπά, να παρακολουθούμε τις μάχες του Βασιλακόπουλου και των εμβολιαστών με τους αντιεμβολιαστές!

Κατέστρεψε και τους φουκαράδες των ριάλιτι αυτό το πανηγύρι, του οποίου χωρίς καμία αμφιβολία τηλεοπτικός παραγωγός είναι η σημερινή κυβέρνηση.

Με μία προτεσταντική αντίληψη «θα σε κάνω καλά και θα σε σώσω με το ζόρι θες δεν θες», κατόρθωσε να διχάσει τους Έλληνες σε εμβολιαστές και μη. Εάν έλεγε κάποιος πριν δύο χρόνια ότι, αντί των πολιτικών αντιπαραθέσεων, θα παρακολουθούσαμε υγειονομικές αντιπαραθέσεις, θα χαρακτηριζόταν ψυχοπαθής. Κι όμως αυτό συμβαίνει σήμερα.

Το χειρότερο είναι ότι ο ιός της πόλωσης (εμβόλιο για την αντιμετώπιση του δεν υπάρχει ακόμη), πέρα από τους «νοσούντες» πολίτες, πέρασε και στον επιστημονικό κόσμο. Γιατροί και υγειονομικοί, αντί να εξαντλούν την επιχειρηματολογία τους σε συνέδρια, ξεκατινιάζονται στα δελτία ειδήσεων και τις τηλεοπτικές, δήθεν ενημερωτικές εκπομπές.

Ξέρετε πότε ανησύχησα πραγματικά ότι κάτι διαφορετικό μπορεί να συμβαίνει; Όταν αναρτώντας στα σόσιαλ οτιδήποτε για τον κορωνοϊό πεταγόταν ένα μήνυμα από τον ΕΟΔΥ ή το Υπουργείο Υγείας προτρέποντάς με να εμβολιαστώ.

Τέτοιο ενδιαφέρον για την υγεία μου δεν είχε επιδείξει ούτε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου που με λάτρευε…

Σήμερα που η υποχρεωτικότητα έχει επιβληθεί με νόμο σε αρκετές κατηγορίες συνανθρώπων μας στην Ελλάδα του τζόγου, ο πρωθυπουργός μοιράζει γιγαμπάιτ στους νέους προκειμένου να εμβολιαστούν, απομακρύνει από τα νοσοκομεία με αναστολή γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό και πολώνει τα πράγματα ακόμα περισσότερο.

Αυτούς τους οποίους ο ίδιος και η σύζυγός του χειροκροτούσαν στα πρώτα στάδια της πανδημίας τώρα τους καταδικάζει σε ασιτία! Όχι μόνο τους μη νοσήσαντες, αλλά κι εκείνους που νόσησαν, διαθέτουν φυσική ανοσία, αλλά τα αντισώματά τους είναι πολύ λίγα για τους Βασιλακόπουλους!

Ειλικρινά έχω αρχίσει να αμφιβάλλω σοβαρά για την ψυχική υγεία και τη νοητική ικανότητα αυτών των ανθρώπων και των παρελκομένων τους. Η φράση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή «είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο» επιβεβαιώνεται πλέον μέχρι κεραίας.

Πάμε τώρα και στο προκείμενο. Είμαστε ένας λαός επιρρεπής στα σενάρια συνωμοσίας. Να συμφωνήσω. Είμαστε ένας λαός καχύποπτος. Συμφωνώ και σ΄ αυτό. Είμαστε κι ένας λαός μαλάκας όμως που δεν καταλαβαίνει ότι η ποιότητα όσων μας κυβερνούν δεν μπορεί να είναι διαφορετική από εκείνων που ψηφίζουν. Τι διαφορά δηλαδή έχει ο Μητσοτάκης κι ο Κικίλιας από τη φραγκόκοτα που καθόταν δίπλα μου προχθές σε ένα υπαίθριο εστιατόριο και φώναζε στον σερβιτόρο: «Όσοι είναι ανεμβολίαστοι παρακαλώ να φύγουν από κοντά μου»!

Η κυρία αυτή, κύριοι της κυβέρνησης, μπορεί να μετέφερε περισσότερο ιικό φορτίο από έναν ανεμβολίαστο που τσεκάρει τον οργανισμό του με rapid test αλλά έχει άγνοια κινδύνου, επειδή το σύστημα υγείας της χώρας της της έδωσε πλεονεκτήματα που δεν δικαιούνταν.

Είναι πιο επικίνδυνη από έναν ευσυνείδητο ανεμβολίαστο που τηρεί όλους τους υγειονομικούς κανόνες γιατί προσπαθεί να προστατέψει τους γονείς ή τους παππούδες του.

Είναι πιο ευάλωτη επίσης να ασθενήσει παρά τα εμβόλια που κοπάνησε γιατί έχει χαλαρώσει και νομίζει ότι ξεμπέρδεψε, με αποτέλεσμα να ασχολείται περισσότερο με τα καλλυντικά της και λιγότερο με τη μάσκα της.

Πάμε τώρα και στην άλλη πλευρά των θεσμών και των οργανισμών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, όταν προέκυψε το πρόβλημα του σημερινού κορωνοϊού, είναι αυτός που ανακοίνωσε -και δι΄ αυτού ο κ. Τσιόδρας σε εμάς- ότι πρόκειται για μη φονικό ιό με μικρή μεταδοτικότητα.

Στη συνέχεια αναθεώρησε εκατό φορές την αρχική του θέση προς το χειρότερο. «Βάλτε μάσκες», «βγάλτε μάσκες», «μείνετε σπίτι», «βγείτε στον καθαρό αέρα» και επέτρεψε στις κατά τόπους κοινωνίες, αντί μιας κοινής οδηγίας που έπρεπε να τηρούν όλοι, κάθε κράτος να παίρνει τα δικά του μέτρα. Να βλέπει ο Έλληνας τον Σουηδό ότι κυκλοφορεί ελεύθερος με τη λογική της ανοσίας αγέλης, να ζηλεύει που ήταν κλειδαμπαρωμένος μέσα και να αναδύεται από τα σωθικά και τα απωθημένα του το επαναστατικό του γονίδιο «Ελευθερία ή Θάνατος»…

Να βλέπει ότι στην Αγγλία δεν υπάρχει πράσινο διαβατήριο και να αισθάνεται παιδί ενός κατώτερου Θεού επειδή στη χώρα του οι Ταλιμπάν της υγείας πέρα από την μπούρκα τού επιβάλλουν περίεργα περιοριστικά μέτρα, τα οποία υποβαθμίζουν, εκτός από την ποιότητα της ζωής του, και τη νοημοσύνη του.

Άθλια συμπεριφορά δεν είναι να μοιράζεις ευρώ και γιγαμπάιτ στους νέους για να τους πείσεις ότι πρέπει να εμβολιαστούν;

 Άθλια συμπεριφορά δεν είναι να τους στριμώχνεις σε λεωφορεία, πλοία, τρένα, αεροπλάνα, αλλά να τους απαγορεύεις τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα κέντρα ψυχαγωγίας επειδή έρχεται χειμώνας και μπορείς να τους εκβιάσεις με το τρικ της κοινωνικής απομόνωσης;

 Άθλια συμπεριφορά δεν είναι να μην καταγράφονται με κίτρινη κάρτα εκατοντάδες περιστατικά εμβολιασμένων που υπέστησαν σοβαρά προβλήματα, αλλά η οδηγία που υποβόσκει να μη γνωστοποιούνται να εφαρμόζεται;

 Άθλια επιστημονική συμπεριφορά δεν είναι να επιτρέπεις σε Βασιλακόπουλους να εκνευρίζουν και να πολώνουν τον κόσμο χωρίς να αποκαλύπτονται οι αλήθειες;

 Άθλια συμπεριφορά δεν είναι οι μυστικές οδηγίες οργανισμών Υγείας (ΑΜΑ-Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία) προς τους γιατρούς πώς να καθοδηγούν τους πολίτες και να αποφεύγουν τις επικίνδυνες ερωτήσεις για τις παρενέργειες και τους πιθανούς κινδύνους των εμβολίων;

Άθλια συμπεριφορά δεν είναι να παρακάμπτονται ιερά τέρατα της ιατρικής επιστήμης όπως ο νομπελίστας Μοντανιέ ή ο επιδημιολόγος Μπαγκτί, που προειδοποιούν για πιθανές σοβαρές συνέπειες των δοκιμαστικών εμβολίων, και οι Βασιλακόπουλοι να τους χαρακτηρίζουν γραφικούς ή ψεκασμένους;

Άθλια συμπεριφορά δεν είναι να βάζεις τα σόσιαλ κυβερνητικά τρολ σου με το ψευδώνυμο HOAXES να χαρακτηρίζουν αναληθές ό,τι δεν σε συμφέρει να βγει προς τα έξω; Ναι, αυτούς τους καραγκιόζηδες που νόμισαν ότι ένας λοχίας, ένας δημοσιογράφος τρίτης κατηγορίας και μερικοί πραγματικά ψεκασμένοι παρατρεχάμενοί τους μπορούν να μετατραπούν σε κριτές δημοσιογραφικών πονημάτων και η ΕΣΗΕΑ να σφυρίζει αδιάφορα;

Άθλια συμπεριφορά δεν είναι να περνάς έντεχνα το μήνυμα προς τα έξω ότι όσοι έκαναν το εμβόλιο είναι συνειδητοποιημένοι πολίτες με κοινωνικές ευαισθησίες και όσοι αρνούνται ασυνείδητοι; Ε, λοιπόν, για να το μάθει κι ο κόσμος στον δικό μου περίγυρο, εκτός από εκείνους οι οποίοι λόγω ηλικίας και υποκείμενων σοβαρών προβλημάτων επέλεξαν προφανώς σωστά να εμβολιαστούν, επιλέγοντας τη λογική «το μη χείρον βέλτιστον», οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους φρόντιζαν για τον κώλο τους κι όχι για το δικό μου καλό, πανικόβλητοι από την επικοινωνιακή υστερία κι όχι από κοινωνική ευαισθησία.

Άθλια συμπεριφορά και άθλια άγνοια δεν είναι να συγχέουμε τους όρους «θνητότητα» και «θνησιμότητα» όπου θνητότητα είναι μέτρηση ποσοστιαία επί των νοσούντων, ενώ θνησιμότητα επί του συνολικού πληθυσμού και να μη λέμε στον κόσμο ότι η Covid-19 έχει μεγαλύτερη θνητότητα από τη γρίπη αλλά πολύ μικρότερη θνησιμότητα, προς το παρόν τουλάχιστον, χωρίς να γνωρίζουμε εάν οι αριθμοί θα πάνε πάνω ή κάτω;

Άθλια συμπεριφορά δεν είναι να χρεώνεις για τα covid test τους ανεμβολίαστους και να τα προσφέρεις δωρεάν στους εμβολιασμένους; Κι αν το ζητούμενο είναι η πληγωμένη μας οικονομία γιατί η συνάρτηση της μεταδοτικότητας με τη ζημιά στην οικονομία συνιστούν την εξίσωση της προτεσταντικής σας πολιτικής, οι ατομικές ελευθερίες και το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην ιατρική πράξη δεν έχουν καμία αξία για εσάς; Μόνο εδώ υπάρχουν τέτοιες διακρίσεις σε τόσο προκλητικά μεγάλο βαθμό!

Δεν ανήκω ούτε στους ψεκασμένους, ούτε στους χριστιανούς ζηλωτές των χαραγμάτων και των μεγαλόσταυρων, ούτε στους αρνητές των εμβολίων και της ορθόδοξης ιατρικής επιστήμης. Έχω δοκιμάσει μάλιστα πριν μερικά χρόνια και το μεγαλείο της νόσου ενός κορωνοϊού με θνητότητα 48% όπου έφθασε ο οργανισμός μου στα όριά του και το ξεπέρασα ευτυχώς χάρη στη φροντίδα των γιατρών μου.

Θέλω, λοιπόν, κλείνοντας να σας πω με την όποια δύναμη της ψυχής μου και όχι της φωνής: Είναι η πρώτη φορά που πίστεψα ότι με τις πολιτικές ανοησίες που κάνετε θα φέρετε πίσω τον Αλέξη Τσίπρα. Το θεωρούσα αδιανόητο να συμβεί μέχρι σήμερα, αλλά διαισθάνομαι ότι τα καταφέρατε κι ίσως να μην υπάρχει άλλη λύση με τις ανοησίες σας…

Λυπηρό για τον τόπο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021, 12:41