Η αναγνώριση της Αρμενικής γενοκτονίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019, 13:26
Γιώργος Ξάνθιππος Τροχόπουλος
Η αναγνώριση της Αρμενικής γενοκτονίας από τις  Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Γ.Ξ. Τροχόπουλος

Επιτέλους, ένα στυγερό έγκλημα του περασμένου αιώνα σε βάρος ένος ολόκληρου λαού, αυτού της Αρμενίας με 1.500.000 θύματα, εκ μέρους της Τουρκίας, αναγνωρίστηκε πρόσφατα από τις ΗΠΑ, ως γενοκτονία.

Συγκεκριμένα ο όρος γενοκτονία σημαίνει την μεθοδική εξολόθρευση ολική ή μερική μιας εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας, ένα πρωτογενές έγκλημα το οποίο δεν έχει σχέση με πολεμικές συγκρούσεις. Αυτοί που εκτελούν την γενοκτονία, δεν εξοντώνουν μια ομάδα για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που είναι.

Έτσι λοιπόν, στο Συνέδριο του Νεοτουρκικού κομιτάτου <<Ένωση και Πρόοδος>> που έγινε στην Θεσσαλονίκη το 1911, ελήφθη η απόφαση ότι η Μ.Ασία πρέπει να γίνει Μωαμεθανική χώρα, γεγονός που καταδίκασε σε θάνατο χριστιανικές εθνότητες (Δόγμα εκτουρκισμού).

Όμως, η μανία των Τούρκων κατά του Αρμενικού λαού κρατάει από παλιά, αν θυμηθούμε τις σφαγές που διέπραξε σε βάρος των Αρμενίων με περίπου 200 χιλιάδες θύματα, ο αιμοσταγής- κόκκινος Σουλτάνος, Αβδούλ Χαμίτ  ο Β΄, την διετία 1894-1896.

Τα εγκλήματα αυτά σε βάρος των Αρμενίων, έγιναν με ιδιαίτερα ειδεχθή τρόπο, ασύληπτο για τον ανθρώπινο νου μέχρι τότε και ήταν:

αποκεφαλισμός θύματος ή

διαμελισμός του σώματος του θύματος εν ζωή με γιαταγάνι, ή

κάψιμο θύματος, ή

σταύρωση θύματος, ή

αργός θάνατος θύματος με βγάλσιμο νυχιών, κόψιμο χεριών, κόψιμο ποδιών, βγάλσιμο βλεφάρων, βγάλσιμο ματιών διαδοχικά και μετά θάνατος και τέλος

το γνωστό παλούκωμα το οποίο ήταν το χειρότερο βασανιστήριο και γινόταν ως εξής: Σε μία όρθια βέργα σιδερένια, άφηναν το θύμα, που το κρατούσαν δύο άτομα να κάτσει επάνω και με το βάρος του η βέργα έμπαινε στο σώμα του και έβγαινε από το στήθος ή από τον λαιμό. Μάλιστα υπήρχαν και Τούρκοι, μάστορες στο παλούκωμα, που βρίσκανε τρόπο, ώστε η σιδερένια βέργα στην πορεία της μέσα στο ανθρώπινο σώμα να μην τραυματίζει ζωτικά όργανα του οργανισμού, ώστε το θύμα να ζήσει περισσότερο και έτσι να βασανιστεί πιο πολύ, πριν πεθάνει!! Τις Αρμένισσες τις σταύρωναν γυμνές και μετά τις παλούκωναν στον κόλπο μέχρι να πεθάνουν.

Όλα αυτά τα εγκλήματα υπήρξαν το προοίμιο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων από τον Χίτλερ, ο οποίος σε μια συγκέντρωση Ναζιστών το 1939 είπε επί λέξει:

<< Ποιος άραγε θυμάται σήμερα αυτά που κάναν οι Τούρκοι στους Αρμένιους;>>.

Φυσικά αυτό το είπε επειδή είχε στο μυαλό του το σχέδιό του για τους Εβραίους. 

Είναι λοιπόν πολύ καλή εξέλιξη το ό,τι οι ΗΠΑ αναγνώρισαν αυτή την γενοκτονία γιατί μόνο έτσι με την δημοσιοποίηση και καταδίκη ενός τέτοιου γεγονότος είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί,

Κλείνοντας θα πω και κάτι που ίσως φανεί πολύ ακραίο όμως θα το πω. Ελπίζω ότι θα εκλεγεί κάποτε, κάποιος Πρόεδρος στις ΗΠΑ τύπου <<Τρουμαν>>, όπως τότε με την Ιαπωνία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ώστε να δεχθεί η Τουρκία ένα ασύμμετρο πολεμικό χτύπημα, αφενός για να βάλει μυαλό αυτό το κράτος-τσαμπουκάς του Διεθνούς στίβου και αφετέρου για να ικανοποιηθεί παγκόσμια το περί δικαίου αίσθημα για τις θηριωδίες που διέπραξαν οι Τούρκοι σε βάρος όχι μόνο των Αρμενίων αλλά και των Ποντίων, των Ασσυρίων των Κούρδων και των Κυπρίων. Θα έσκαγα αν δεν το έλεγα!

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019, 18:17