«Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έκανε retweet την ανάρτηση ενός χρήστη που έγραφε: «Παραιτήθηκε λέει ο Ταγματάρχης από την ΕΡΤ, στ’αρ@@@@α μας!». και απήντησε: «Η μέχρι τώρα παρουσία μου στα socialmedia αποδεικνύει πως υβριστικά σχόλια δε με εκφράζουν και τα απεχθάνομαι για οποιονδήποτε, πολλώ δε μάλλον για έναν άνθρωπο τον οποίο στήριξε με ανακοίνωση το υπουργείο. Πρόκειται για ανθρώπινο λάθος στο οποίο κακώς πλειοδοτούν ορισμένοι λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων», ανέφερε σε αναρτήσεις του το πρωί του Σαββάτου ο κ. Παππάς.

Ακολουθεί συζήτηση, με Ελευθέριες Ανευλαβείς Ερωτήσεις και Κυνικές Απαντήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελευθέρια Ανευλαβής Ερώτηση (ΕΛ.ΑΝ.Ε): Στην απάντησή σας, που σας διάβασα, στην αρχή της συζήτησής μας, γράψατε: «Πρόκειται για ανθρώπινο λάθος.»
Κυνική Απάντηση (ΚΥΝ.Α.): Ε, άνθρωπος είμαι κι εγώ. I’m only human, λέει ένα τραγούδι που του αρέσει πολύ και συχνά το σιγοτραγουδώ. Και όπως λέει. και το λαϊκό, (θα επικαλούμαι πάντα τον λαό), άσθμα, συγγνώμη, λαϊκό άσμα ήθελα, να πω, …

ΕΛ.ΕΛ.ΑΝ.Ε.: Συγγνώμη, που σας διακόπτω, όμως, μια από τις δέκα εντολές, λέει: «Ου λήψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω.»

ΚΥΝ.Α.: Εμείς, σε μία και μόνη εντολή υπακούμε. Αυτό που εντέλλονται οι Θεσμοί. Εμείς είμαστε θεσμικοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΕΛ.ΑΝ.Ε.: Ποιους, εννοείτε όταν λέτε «οι Θεσμοί;»

ΚΥΝ.Α.: Με διακόψατε. Σας έλεγα, λοιπόν, όπως λέει και το λαϊκό, πάντα θα επικαλούμαι τον λαό, τραγούδι: «άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε/ όλοι σε τούτη τη ζωή/ κι είναι πολύ σκληρό, ο ένας απ’ τους δυο/ τον άλλο να μην εννοεί.»

ΕΛ.ΑΝ.Ε.: Τι υπονοείτε με το είναι «πολύ σκληρό…» Ποιος είναι «ο άλλος»;

ΚΥΝ.Α.: Μα είναι φανερό. Δεν το βλέπετε; Είναι πολύ σκληρό η Ζωή να μην κατανοεί, πώς είμαστε καταδικασμένοι να σώζουμε τη Χώραμε τα μνημόνια, και αυτή να αποπλέει με «Πλεύση Ελευθερίας», για άλλες θάλασσες. Για να μην αναφέρω τον σύντροφο Λαφαζάνη με την ΛΑΕνότητά του, και άλλους. «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου», όπως έλεγε και, ο μιμητής μας, ο Ανδρέας Παπανδρέου.

ΕΛ.ΑΝ.Ε.: Εκτός των προαναφερθέντων νομίζετε ότι υπάρχουν και άλλοι ευεργετηθέντες αχάριστοι;

ΚΥΝ.Α.: Ω, ναι. Οι συνταξιούχοι. Τους μειώσαμε τις συντάξεις, για να σώσουμε την Πατρίδα και αυτοί διαμαρτύρονται. Ξεχνούν την τρίτη σύνταξη που τους τάξαμε. «Τάξε του κι ας χαίρεται κι άστον να κουρεύεται», που λέει κι ο λαός μας, πάντα θα επικαλούμαι τον λαό μας, αυτοί, λοιπόν, οι συνταξιούχοι, γιατί δεν χαίρονται; Δεν ανήκουν στον λαό;

ΕΛ.ΑΝ.Ε.: Επιτρέψτε μου, και σας ζητώ συγγνώμη, μα ασφαλώς αστειεύεστε. Πολλοί συνάνθρωποί μας άστεγοι κοιμούνται στα πεζοδρόμια της πόλης τις νύχτες. άλλοι ψάχνουν στους σκουπιδοτενεκέδες για αποφάγια άλλοι…

ΚΥΝ.Α.: Έστω ότι είναι έτσι. Γιατί δεν τρώνε γεμιστά της συντρόφισσας Θεανώς; Γιατί δεν λιάζονται κι αυτοί στις πλατείες, όπως λέει η συντρόφισσα η άλλη. Ξεχνάω τώρα το όνομά της.

ΕΛ.ΑΝ.Ε.: Μήπως είστε εκτός πραγματικότητος, κύριε Υπουργέ;

ΚΥΝ.Α.: Άνθρωποι είμαστε… Άνθρωποι είμαστε, σφάλματα κάνουμε. Μπορεί και να μη βλέπουμε τί γίνεται γύρω μας όμως με το αριστερό πρόσημο μπορούμε να δούμε από πίσω. Έτσι πηγαίνουμε και στο guyprideparade, να παρελάσουμε υπερήφανα και χαρωπά, γιατί εμείς δεν έχουμε προκαταλήψεις. Όμως δεν έχω όμως τρόπο να το αποδείξω, γι’ αυτό είμαι αναγκασμένος να λέω ζωτικά, για μένα και για τους άλλους, ψέματα.

ΕΛ.ΑΝ.Ε.: Τι εννοείτε με το λέω «ζωτικά ψέματα»;

ΚΥΝ.Α.: Όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη, και μιλώ με τον ανθρώπινο εαυτό μου, μου λέει πως εξαπατήθηκα και με εξαπάτησαν, κι εγώ έχοντας αυταπάτες, καλά αυτό το είπε ο Πρ…, που δεν κοιταζότανε στον καθρέφτη, γιατί το ήξερε, έτσι κι αλλιώς, πως είχε αυταπάτες. Εξαπατήθηκα, λοιπόν, μου λέει ο καθρέφτης, και εξαπατώ, γιατί πώς αλλιώς να κυβερνήσεις; Εξαπατώντας, του εξαπατημένους. Αυτό είναι, αλήθεια, ζωτικό ψέμα. Είμαι κι εγώ άνθρωπος στην τελική. Γίνεται και καμιά «στραβή», που λέει κι σύντροφος Μ(π)αλά#ας, και σκάει και καμιά αδέσποτη μαλακία, κι όποιον πάρει ο Χάρος. Συγχωρείστε μας. Κι εμείς άνθρωποι είμαστε. Κι εγώ άνθρωπος είμαι, στην τελική. I’m only human.

ΕΛ.ΑΝ.Ε.: Τί εννοείτε «κι εγώ άνθρωπος είμαι στην τελική»;

ΚΥΝ.Α.:Κάποιοι άνθρωποι είναι βλήματα. Συγγνώμη, έχουν αληθινά προβλήματα, ήθελα να πω. Κάποιοι είναι άτυχοι. Ζήτημα τύχης είναι, που είμαι εδώ. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορώ να λύσω τα προβλήματα, μα κι εγώ άνθρωπος είμαι. I’monlyhuman. Μου αρέσει πολύ αυτό το τραγούδι.

ΕΛ.ΑΝ.Ε.: Γιατί νομίζετε, ότι νομίζουν πως μπορείτε να λύσετε τα προβλήματά τους;

ΚΥΝ.Α.:Νομίζω, ότι νομίζουν, γιατί δεν μπορώ να τους τα λύσω. Γι’ αυτό με ψήφισαν. Γι’ αυτό ο σύντροφος Πρ… με έκανε Υπουργό. Μα δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν; Δεν μπορώ να πω ψέματα.

ΕΛ.ΑΝ.Ε.: Μα μόλις πριν είπατε ότι «λέω ψέματα»

ΚΥΝ.Α.:Στον καθρέφτη μου μιλούσα.

ΕΛ.ΑΝ.Ε.: Μα, εγώ ζητώ τη δική σας γνώμη.

ΚΥΝ.Α.:Μη ζητάς τη γνώμη μου. Μη μου ζητάς, να πω ψέματα και μετά να τουιτάρω και να τα ρίχνω στο «παιδί» Εγώ, εμείς οι ντούροι αριστεροί, δε φοράμε πεογραβάτες,

ΕΛ.ΑΝ.Ε.: Μα ο Πρωθυπουργός είπε, ότι θα φορέσει γραβάτα όταν…

ΚΥΝ.Α.:Βιάστηκε. Και του την φόρεσε σφιχτά στον λαιμό, σαν για να τον πνίξει, ο άλλος.

ΕΛ.ΑΝ.Ε.: Μήπως,«στην τελική», μήπως ήταν συμβολική η γραβάτα και τη φόρεσε, τη φορέσατε, στον κοσμάκη; Μήπως, ήταν συμβολικά τα πέη στη γραβάτα, ενώ του τα έχετε «χώσει», για να το πω λαϊκά, που λέει και ο κύριος Χατζηνικολάου, του τα έχετε «χώσει» κανονικά, παρά φύσιν, που θα έλεγε και κάποιος ιεράρχης;

ΚΥΝ.Α.:Τί εννοείς «παρά φύσιν;»

ΕΛ.ΑΝ.Ε.: Αναφέρομαι στα τέσσερα μνημόνια…

ΚΥΝ.Α.:Αυτό δεν είναι παράφύσιν. Εντολές εκτελούμε, όπως έκαναν και οι προηγούμενοι. Δεν το γνωρίζεις ότι η Χώρα, «πηδήχτηκε από το παράθυρο;»(σ.σ. πρωταριστερός σολοικισμός) Η Χώρα είναι υπό επιτροπεία. Το είπε κι ο Πρ…

ΕΛ.ΑΝ.Ε.: «Κι εσύ, πού ήσουν όταν την πηδούσανε», επιτρέψτε μου και ζητώ συγγνώμη, που το λέω λαϊκά. Αναφέρομαι, παραφράζοντάς τον, στον στίχο του Άρη Αλεξάνδρου: «Κι εσύ που ήσουνα όταν τον σκοτώνανε;»Ζητώ τη γνώμη σας.

ΚΥΝ.Α.:Μη ζητάς τη γνώμη μου. Μη μου ζητάς να πω ψέματα. Στο ξαναείπα, εγώ, εμείς οι ντούροι αριστεροί, δε φοράμε πεογραβάτες,

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ: Όμως,δεξιά παραπατάς τον λαό εξαπατάς, και με καμμένουςτον απατάς.

ΚΥΝ.Α.: Ποιος σου μίλησε εσένα, τώρα; Γιατί με διακόπτεις; Άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε. Τίποτα δε θυμάμαι. Η Κίρκη, η μάγισσα εξουσία, μας χτύπησε με το ραβδί τηςκαι …

ΕΛ.ΑΝ.Ε.:Συγγνώμη για την διακοπή, επιτρέψτε μου, η Κίρκη μεταμόρφωσε, με το ραβδί της, τους συντρόφους του Οδυσσέα, σε χοίρους.

ΚΥΝ.Α.:Πολύ σωστά, το λες. Είσαι μυθομορφωμένος σαν τον Καρανίκα.

ΕΛ.ΑΝ.Ε.:Με κολακεύετε. Όμως απαντήστε μου. Δεν λυπάστε, γι’ αυτό;

ΚΥΝ.Α.:Τα γουρούνια ευχαριστιούνται στον βούρκο, παρά σε καθαρό νερό, όπως θα έλεγε και ο πολυδιαβασμένος Καρανίκας

ΕΛ.ΑΝ.Ε.:Ο Ηράκλειτος το είπε, έτσι: «Ύες βορβόρω ήδονται μάλλον ή καθαρώύδατι», και το μεταφράσατε ανέλπιστα σωστά. «τα γουρούνια ευχαριστιούνται περισσότερο στον βούρκο, παρά στο καθαρό νερό.»

ΚΥΝ.Α.:Είδες, που έχει δίκιο ο Καρανίκας; ακόμη κι ο Ηράκλειτος τον αντιγράφει.

ΕΛ.ΑΝ.Ε.:Ποιους συμπεριλαμβάνετε στα γουρούνια;

ΚΥΝ.Α.:Όλους αυτούς, κι όλους εσάς, που ρωτάτε. Κι εγώ είμαι, μόνο, ένας άνθρωπος. Στο είπα. Ψάξε πιο πάνω πιο ψηλά.

ΕΛ.ΑΝ.Ε.: Εννοείτε τον Πρ…;

ΚΥΝ.Α.: Όχι, αυτός έχει αυταπάτες. το δήλωσε ο ίδιος. Δεν λέει ψέματα.

ΕΛ.ΑΝ.Ε.: Όντως. Πες μου, τώρα, τι γνώμη έχεις…

ΚΥΝ.Α.:Μη μου ζητάς, να πω τη γνώμη μου. Μη μου ζητάς, να πω ψέματα…Εγώ είμαι μόνο ένας άνθρωπος. Μη με κατηγορείς γι’ αυτό. Άνθρωποι είμαστε λάθη κάνουμε. «Το σφάλειν ανθρώπινο το συγχωρείν θείον», που έλεγε κι εκείνος ο… Πάπας…, Πόουπ, δεν είμαι σίγουρος. Δεν τον αναφέρει κι ο Μάρξ, ούτε ο Καρανίκας. Θαρρώ ήτανε και Χριστιανός.

ΕΛ.ΑΝ.Ε.:Συγχωρήστε με, στον καθρέφτη σας, μιλάω. Γι’ αυτό και μιλάω στον ενικό.

Καθρέφτης: Μη μου ζητάς να πω ψέματα. Ένας καθρέφτης είμαι μόνο, που ποτέ δεν λέει ψέματα. Μη με κατηγορείς, γι’ αυτό. Αυτό που βλέπω, δείχνω.

ΕΛ.ΑΝ.Ε.: Τώρα που είπατε Καρανίκας, πιστεύετε κι εσείς, ότι η καριέρα είναι χολέρα;

ΚΥΝ.Α.:Προφανώς, όχι, όταν κάνεις καριέρα, ως αριστερός στην αριστερά. Πως αλλιώς θα ήμουνα κι εγώ, κι οι άλλοι, Υπουργοί; Πώς θα γινόταν κι ο Καρανίκας, σύμβουλος στρατηγικής του Πρ….

ΕΛ.ΑΝ.Ε.:Και ο κ. Καμμένος; τι λέτε για τον Καμμένο;

ΚΥΝ.Α.:Αυτός είδε φως αριστερό, και μπήκε. Ποιος άλλος θα έμπαινε; Η Φώφη; ο Θεοδωράκης; ο Κουτσούμπας; Αυτοί μας μισούν γιατί γίναμε, η πρώτη φορά αριστερά, εξουσία.

ΕΛ.ΑΝ.Ε.: Ο κ. Λεβέντης σας φλέρταρε;

ΚΥΝ.Α.:Ναι, μα εμείς αντισταθήκαμε, όπως και στα μνημόνια, που τα ξεσκίσαμε. Και πάλι το λέω λαϊκά. Τα ξεσκίσαμε, γιατί εμείς δουλεύουμε για τον λαό. Δεν τον δουλεύουμε, κι ας λένε τα βοθροκάναλα. Άνθρωποι είμαστε κι εμείς, ψέματα, μόνο στον καθρέφτη μας, δε λέμε.

ΕΛ.ΑΝ.Ε.:Για να επανέλθουμε στον θέμα μας. Θεωρείτε πιθανή μια συνεργασία με τον κ. Λεβέντη σε περίπτωση…

ΚΥΝ.Α.:Μάζευε κι ας είν’ και ρόμπες, όπως λέει κι ο λαός μας. Συγγνώμη, ρόγες ήθελα να πω.

ΕΛ.ΑΝ.Ε.: και μια τελευταία, Ελευθέρια και Ανευλαβής Ερώτηση: «Στο Καρφί» δημοσιεύεται συνομιλία του ΥΠΕΘΑ με ισοβίτη. Τι γνώμη έχετε;

ΚΥΝ.Α.:Μη μου ζητάς τη γνώμη μου. Μη μου ζητάς να πω ψέματα. Αλλά θα στο πω, δεν κρατιέμαι.Ο μόνος είναι, που συνομιλεί με γάτες; Και, να μην παρεξηγηθώ, δεν αναφέρομαι σε εφταψυχάρηδες(σ.σ. αναφέρεται με νεολογισμό στις εφτάψυχες γάτες, που λέει και ο λαός μας) γάτες Ιμαλαΐων.

ΕΛ.ΑΝ.Ε.:Θεωρείτε λοιπόν ότι είναι «γάτα»;

ΚΥΝ.Α.:Είναι γάτα, είναι γάτα, ο χοντρός με πεογραβάτα. Κάνει και ρίμα. Βλέπεις; Εμείς οι Τσιπραριστεροί έχουμε και λαϊκή ποιητική φλέβα. Και δεν κωλώνουμε. Λέμε και στ@ρ#δ#@ μας.

ΕΛ.ΑΝ.Ε.:Σας ευχαριστώ πολύ για την ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε.

ΚΥΝ.Α.:στ@ρ#δ#@ μου…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης