Έτσι είναι η πολιτική. Να μασάς και να φτύνεις. Να βγαίνει ο Κούλης και να αποκλείει από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας το 2017 τον γιο Τραγάκη για «αποχρώσες ενδείξεις οικογενειοκρατίας» (!!!). Και δύο χρόνια αργότερα  να ξυπνάει η Ντόρα το πρωϊ, δίχως να είναι ….εξερευνήτρια και να κάνει το οικογενειακό της καθήκον. Τον σταυρό στον αείμνηστο πρόεδρο της Δημοκρατίας πατέρα της, να ετοιμάζει το κολατσιό στον δήμαρχο υιό της και να ξεπροβοδίζει τον αδελφό πρωθυπουργό της…

Φυσικά και δεν ευθύνεται  καμία οικογένεια, ουδέν τζάκι. Ελευθερία έχουμε και ψηφίζουμε κατά συνείδηση. Εμείς αναδεικνύουμε, εμείς λουζόμαστε, εμείς πανηγυρίζουμε, εμείς κλαίμε. Ισχύει για ΟΛΟΥΣ. Απλά, μέσα από τα μάτια των τηλεθεατών, διέκρινα κι εγώ, ως απλός πολίτης, μια τεράστια αδικία. Εντοπίζοντας τους –πολλές φορές- ανακριτές- «συναδέλφους» των υποψηφίων βουλευτών, έφαγα ένα φλασάκι. Όχι του…. Μπουλά. Μια «μπαλωθιά» πώς να το πω…. Εντόπισα ότι στα ανακριτικά πάνελς δεν υπήρχε ούτε ένας αθλητικός συντάκτης!!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι πάει. Πως δηλαδή, ο Τσίμας κάνει ανάλυση για την εθνική ποδοσφαίρου; Γιατί ο Πρετεντέρης πετούσε κυπελλάκια στους διαιτητές μπάσκετ στο ΠΑΟ- Ολυμπιακός; Πως ο Πανούτσος βάζει υποψηφιότητα με την ΝΔ και ο Καραλής με το ΚΚΕ; Υπάρχει παντού αθλητικό στοιχείο.  Στα δημοσιογραφικά πάνελς όχι.

Ας γινόταν, ΤΟ λοιπόν (που θα έλεγε κι ο Σπάθας) ένα ανακριτικό πάνελ από αθλητικούς συντάκτες με τους υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων στην ηλεκτρική καρέκλα. Και να ρωτούσε ο πρώτος τον Μητσοτάκη: «Αξιότιμε πρόεδρε της αντιπολίτευσης, ας υποθέσουμε πως ήσασταν ο Άγγελος Αναστασιάδης της εθνικής Ελλάδας, ουχί ποδοσφαίρου, αλλά πολιτικών. Ποιους θα επιλέγατε στην βασική ενδεκάδα εκτός του κόμματός σας». Να γούρλωνε τα μάτια ο Κυριάκος και να μην ήξερε από πού να φύγει. Να έπαιρνε κρυφά τηλέφωνα τη Ντόρα να του δώσει το σκονάκι για να απαντήσει.

Να ρωτούσε ο άλλος τον Τσίπρα: «Γιατί οι παίκτες που αφήσατε ελεύθερους ή διώξατε από την ομάδα σας (σ.σ. Ζωή και Βαρουφάκης) κατεβαίνουν με άλλες ομάδες εναντίον σας. Τι λάθος κάνατε σαν κόουτς;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάλι σε στιλ αθλητικό να έχεις απέναντι τον  Κουτσούμπα. Τον γραμματέα του ΚΚΕ. Ευκολάκι η ερώτηση. «Γιατί κυρ Δημήτρη έχεις τόσα χρόνια μια ομάδα που τερματίζει τέταρτη από το τέλος και δεν έχεις παραπάνω βλέψεις; Εδώ έχουν πάει Ευρώπη η Λάρισα, η Λιβαδειά, ο ΟΦΗ, τα Γιάννινα, ο Ατρόμητος, ο Ιωνικός μέχρι η Καστοριά στο κυπελλούχων και συ αρκείσαι στην…. παραμονή στην κατηγορία. Γιατί δεν γίνεται αναδιάρθρωση και στην Βουλή;»

Εκεί να σ΄ έχω μάστορα. Στα δύσκολα. Όχι αυτά που τα ρωτάει κι απόφοιτος νυχτερινού νηπιαγωγείου να ρωτάει: «Πείτε το πρόγραμμά σας», «Τι λάθη κάνατε», «Πως βλέπετε την επόμενη μέρα», «πόσο θα κοστίσει η ήττα»,  «Τι θα θέλατε να αλλάξατε αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω» κι άλλα… πρωτότυπα.

Να έβγαιναν πίνακες από την Γαλάνης data. Με τους τόπ  «παίκτες» που έχουν κάνει μεταγραφές και σε πόσες «ομάδες» (κόμματα). Να δούμε αν θα πάρει το χρυσό μεταγραφικό παπούτσι ο Σαμαράς, ο Δημαράς, ο Ψαριανός ή, ο Παπαχριστόπουλος.  Επίσης ποιος έχει βάλει τα περισσότερα αυτογκόλ. Ο Άδωνις ή, ο Πολάκης. Σε ποιους έχουν σφυριχτεί τα περισσότερα φάουλ. Ποια κόμματα έχουν τις περισσότερες συγχωνεύσεις. Ποιοι και  γιατί αποβλήθηκαν από το γήπεδο της Βουλής. Ποιοι πρόεδροι της Βουλής ήταν «ύποπτοι» ως διαιτητές (εδώ φρουροί, εκεί φρουροί που ΄ναι οι φρουροί;).

 Αυτές οι συνεντεύξεις θα έσπαγαν τις μετρήσεις της τηλεθέασης. Τα άλλα είναι …να χαμε να λέγαμε. Καλά να είστε.

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης