Μάκης Σεριάτος

Σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τις κρατήσεις των ταξιδιωτών και τον προγραμματισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, η δημοσιοποίηση της Ελληνοτουρκικής έντασης, είναι η πιο σοβαρή αναστολή για τον προγραμματισμό κάθε ταξιδιού στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό δεν έχει να κάνει με το ποια είναι η αλήθεια για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η σημερινή αλήθεια ή όπως λέγεται η αντίληψη για την αλήθεια των social media είναι πιο σημαντική από την πραγματικότητα.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας χωριστά, να χειρίζεται με μεγάλη προσοχή την εικόνα της χώρας μας μέσα από τους προσωπικούς λογαριασμούς του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε ανάρτηση Ελληνοτουρκικής έντασης που μπορεί να δημιουργήσει φόβο των δύο χωρών, ίσως να είναι εξαιρετικά αποτρεπτική για κάθε ταξιδιώτη.

Και ενώ η αλήθεια είναι πως αυτό θα κάνει κακό και στις δύο χώρες, εμείς πρέπει να σκεφτούμε την δική μας χώρα.

Ο «φόβος του προορισμού» όπως λέγεται στην γλώσσα του τουρισμού, μπορεί να είναι καταστροφικός.

Άλλωστε στη σημερινή εποχή η αντίληψη για την αλήθεια, είναι αυτό που πραγματικά διαμορφώνει την κοινή γνώμη.

Ο σοφός λαός λέει: «καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα» και η αλήθεια είναι πως σήμερα πολύ εύκολα με το διαδίκτυο και τα social media ένα μήνυμα μπορεί να διαδοθεί σε απίστευτο χρόνο, σε χιλιάδες ή και εκατομμύρια ανθρώπων στον κόσμο είτε είναι αλήθεια είτε όχι.

Κάθε φορά λοιπόν που ετοιμαζόμαστε να κάνουμε μια ανάρτηση φόβου θερμών επεισοδίων, θα πρέπει να κάνουμε και μια δεύτερη σκέψη, γιατί κανείς  από εμάς πραγματικά δεν θέλει να κάνουμε κακό στη χώρα μας. Και το σημαντικότερο για τέτοιου τύπου ειδήσεις, οι οποίες  είναι εξαιρετικά εύκολο να γίνουν πιστευτές από οποιονδήποτε ζει οπουδήποτε στον κόσμο.

Όλοι μαζί λοιπόν μπορούμε αυτό να το αλλάξουμε αποφεύγοντας τις «φοβικές» αναρτήσεις μας και να αποτρέψουμε κάθε ανησυχία που μπορεί να επηρεάσει τους υποψήφιους ταξιδιώτες και να βλάψει εμάς τους ίδιους το καλοκαίρι που έρχεται. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης