Στη «Πολιτεία» του Πλάτωνα οι δάσκαλοι είναι ιδανικοί κυβερνήτες γιατί παραμένουν αδιάφθοροι στη θέα του χρήματος και ασυγκίνητοι στην ιδέα της ύλης. Σε συσχετισμό με τα παραπάνω να επισημάνω ότι λόγος πολύς γίνεται για τις υψηλές αποδοχές των Ευρωβουλευτών! Σαν υποψήφια Ευρωβουλευτής λοιπόν, ναι με προβληματίζει ο σκεπτικισμός που δημιουργείται και όχι άδικα!

Καταλήγω σε ένα συμπέρασμα. Ο πολίτης πρέπει με την βαρύτητα της ψήφου του ν’ ανακαλύψει σε ποιον θα την δώσει ώστε και ο ευρωβουλευτικός μισθός να δικαιώνει την επιλογή του ως ψηφοφόρου αλλά και να βοηθάει επί της ουσίας εκείνους τους ανθρώπους που «ψυχή τε και σώματι» θα αφοσιωθούν σε ένα και μόνο σκοπό. Να υπηρετείται αποκλειστικά από αυτούς το ελληνικό καλό και το ευρωπαϊκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και ποιοι θα το επιτύχουν, οι «πολυθεσίτες και ερημοσπίτες»; Εκείνοι που ήδη έχοντας δουλειές και οφίκια σκίζονται  και για έναν επιπλέον μισθό; Συνήθως δε, έχουν και θέσεις σε διεθνείς οργανισμούς στο εξωτερικό. Και να μη μας πουν από τα διευθυντικά τους πόστα με τους παχυλούς μισθούς:

«Brain Drain»

γιατί θα τους απαντήσω:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«And back again?»

Ξαναγυρνούν στα παλιά  λημέρια για να επ-αιτήσουν (από το ύφος τους θα έλεγα και να απ-αιτήσουν) την ψήφο Ελλήνων που δεινοπαθούν τόσα χρόνια, που φτωχοποιήθηκαν αλλά που ποτέ δεν εγκατέλειψαν το πλοίο!

Αγαπημένοι συμπολίτες δώστε την ψήφο σε πανάξιους ανθρώπους με μόρφωση (όση έχουν και οι άλλοι του «brain drain») αλλά και που είχαν τη γενναιότητα του Καβαφικού: «No, che fece il gran rifiuto». Είναι το ΟΧΙ που λες με επίγνωση και εις βάρος σου αλλά τελικά είναι το ΟΧΙ που θα σε δικαιώσει σαν Άνθρωπο. ΟΧΙ δεν έφυγα ως ρίψασπις για να βελτιώσω τα οικονομικά μου. Μακροχρόνια άνεργη με τρεις άξιους ανθρώπους οραματίστηκα το πρώτο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ελλάδας και εννέα χρόνια είμαι εθελόντρια φιλόλογος. Οι δάσκαλοι που λέει ο Πλάτωνας οι αδιάφθοροι και σίγουρα όχι αδιάφοροι για το τόπο.

Τα παιδιά μου φοιτητές πια, φοίτησαν στα δημόσια ελληνικά σχολεία της κρίσης και κάποια στιγμή θα πάρουν τη σκυτάλη εδώ όπως και τόσα άλλα Ελληνόπουλα. Δώστε λοιπόν τη ψήφο σας σ’ εκείνους που έμειναν στη Πατρίδα και έκαναν κάτι!

«Δια πυρός και σιδήρου» επιζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια εδώ όλοι μαζί. Ως πυρόπληκτη από το Μάτι κυριολεκτώ εις διπλούν!

 Δώστε λοιπόν τη ψήφο ΣΑΣ εκεί που δεν θα πάει χαμένη!

Φωτεινή-Ζωή Μαγκανιάρη

Υποψήφια Ευρωβουλευτής στους ΑΝΕΛ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης