Νέα ενημερωμένα δεδομένα από το CDC δείχνουν τώρα ότι 

ΜΟΝΟ το 6% των 161.392 αναφερόμενων θανάτων από κορωναϊούς στις ΗΠΑ προκαλούνται από την COVID-19

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.

Οι άνθρωποι αυτοί ήταν μια κάποια λύσις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Κ. Καβάφης

Περιμένοντας τους βαρβάρους

 

https://techstartups.com/wp-content/uploads/2017/12/techstartups.com-logo-v3.png

 

Νίκι Λουίζ

29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

 

https://techstartups.com/2020/08/29/new-updated-data-from-cdc-now-shows-that-only-6-of-the-161392-reported-us-coronavirus-deaths-are-related-to-covid-19/

 

https://techstartups.com/wp-content/uploads/2020/03/CDC.jpg

 

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ενημέρωσαν πρόσφατα τους προσωρινούς αριθμούς θανάτου για την περίοδο αναφοράς από 1 Φεβρουαρίου έως τις 22 Αυγούστου 2020. 

 

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το CDC δήλωσε ότι μόνο το 6% των 153.504 θανάτων στις ΗΠΑ σχετίζονται μόνο με το COVID-19. 

 

Το άλλο 94% είχε, κατά μέσο όρο, 2 και πλέον προϋπάρχουσες καταστάσεις ή αιτίες ανά θάνατο. 

Σχεδόν το 60% όλων των θανάτων ήταν άνω των 75 ετών.

 

Τα CDC δήλωσαν ότι «οι προσωρινές καταμέτρηση θανάτου βασίζονται σε δεδομένα πιστοποιητικών θανάτου που ελήφθησαν και κωδικοποιήθηκαν από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας στις 26 Αυγούστου 2020. Οι αριθμοί θανάτου καθυστερούν και ενδέχεται να διαφέρουν από άλλες δημοσιευμένες πηγές».

 

Δεδομένου ότι το μέσο ποσοστό προσδόκιμου ζωής στις ΗΠΑ είναι 78, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μερικά κράτη έθεσαν σκόπιμα ασθενείς με COVID σε γηροκομεία όπου τα άτομα είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο.

 

Ακολουθεί το απόσπασμα από τα CDC για τις  συννοσηρότητες .

 

Ο Πίνακας 3 δείχνει τους τύπους των συνθηκών υγείας και τις συμβάλλοντες αιτίες που αναφέρονται σε συνδυασμό με θανάτους που σχετίζονται με τη νόσο του κοροναϊού 2019 (COVID-19). Για το 6% των θανάτων, το COVID-19 ήταν η μόνη αιτία που αναφέρθηκε . Για θανάτους με καταστάσεις ή αιτίες εκτός από το COVID-19, κατά μέσο όρο, υπήρχαν 2,6 επιπλέον καταστάσεις ή αιτίες ανά θάνατο. Ο αριθμός των θανάτων με κάθε πάθηση ή αιτία εμφανίζεται για όλους τους θανάτους και ανά ηλικιακή ομάδα.

 

Ενημέρωση : Η επικεφαλίδα ενημερώνεται για να αντικατοπτρίζει τη λέξη που χρησιμοποιείται από το CDC.

 

Παλαιός Τίτλος : Νέα ενημερωμένα δεδομένα από το CDC δείχνουν τώρα ότι ΜΟΝΟ το 6% των 161.392 αναφερόμενων θανάτων από κοροναϊούς στις ΗΠΑ σχετίζονται με τη COVID-19

 

Νέος τίτλος : Νέα ενημερωμένα δεδομένα από το CDC δείχνουν τώρα ότι ΜΟΝΟ το 6% των 161.392 αναφερόμενων θανάτων από κοροναϊούς στις ΗΠΑ προκαλούνται από το COVID-19

 

https://techstartups.com/wp-content/uploads/2020/08/CDC1.jpg

https://techstartups.com/wp-content/uploads/2020/08/CDC2.jpg

 

https://techstartups.com/wp-content/uploads/2020/08/CDC3.jpg

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ CDC : Ο αριθμός των καταστάσεων που αναφέρονται σε αυτό τον πίνακα καταγράφει θανάτους που ελήφθησαν και κωδικοποιήθηκαν από την ημερομηνία ανάλυσης και δεν αντιπροσωπεύουν όλους τους θανάτους που συνέβησαν εκείνη την περίοδο. Τα δεδομένα για αυτόν τον πίνακα προέρχονται από μια περικοπή της βάσης δεδομένων NVSS που έχει ληφθεί σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, χωριστά από άλλους πίνακες παρακολούθησης σε αυτήν τη σελίδα, οι οποίοι καταγράφονται κατά την ημερομηνία ενημέρωσης. Ως αποτέλεσμα, ο συνολικός αριθμός θανάτων COVID-19 σε αυτόν τον πίνακα ενδέχεται να μην ταιριάζει με άλλους πίνακες παρακολούθησης σε αυτήν τη σελίδα.

 

* Τα δεδομένα κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι ελλιπή λόγω της καθυστέρησης στο χρονικό διάστημα μεταξύ του χρόνου που συνέβη ο θάνατος και της ολοκλήρωσης του πιστοποιητικού θανάτου, της υποβολής στο NCHS και της επεξεργασίας για σκοπούς αναφοράς. Αυτή η καθυστέρηση μπορεί να κυμαίνεται από 1 εβδομάδα έως 8 εβδομάδες ή περισσότερο.

 

1. Οι καταστάσεις που συμβάλλουν στο θάνατο εντοπίστηκαν χρησιμοποιώντας τη Διεθνή Ταξινόμηση Νοσημάτων, 10η Αναθεώρηση (ICDndash, 10). Οι θάνατοι που αφορούσαν περισσότερες από μία καταστάσεις (π.χ. θάνατοι με διαβήτη και αναπνευστική ανακοπή) μετρήθηκαν και στα δύο σύνολα. Για να αποφευχθεί η μέτρηση του ίδιου θανάτου πολλές φορές, οι αριθμοί για διαφορετικές συνθήκες δεν πρέπει να αθροίζονται.

 

2. Θάνατοι με επιβεβαιωμένο ή υποτιθέμενο COVID-19, κωδικοποιημένο στον κωδικό ICD-10 U07.1

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης