Η BlackRock και η Vanguard Group, οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, κατέχουν την Big Pharma, κατέχουν την Big Media, κατέχουν τον κόσμο.

 Ένα παγκόσμιο μονοπώλιο που το γνωρίζουν ελάχιστοι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Από τον Dr. Joseph Mercola

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

https://childrenshealthdefense.org/defender/blackrockvanguardownbigpharmamedia/

 

Επιλογή-Επιμέλεια κειμένου:

Κλεάνθης Γρίβας

Η Ιστορία με λίγα λόγια:

Η Big Pharma και τα συστημικά μέσα «ενημέρωσης» ανήκουν σε μεγάλο βαθμό σε δύο εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων: την BlackRock και την Vanguard .

 

Οι φαρμακευτικές εταιρείες καθοδηγούν τους τρόπους αντίδρασης στην COVID-19 (έχοντας θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία), και τα κύρια Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης είναι οι πρόθυμοι συνεργάτες τους στη διάδοση της προπαγάνδας τους, προωθώντας μια ψευδή «επίσημη αφήγηση» που παραπλανά το κοινό και να προάγει το φόβο.

 

• Οι εταιρείες Vanguard και BlackRock είναι οι δύο κορυφαίοι ιδιοκτήτες των Time Warner, Comcast, Disney και News Corp, δηλαδή των 4 από τους 6 ομίλους που ελέγχουν πάνω από το 90% των μέσων «ενημέρωσης» στις ΗΠΑ.

 

Η BlackRock και η Vanguard σχηματίζουν ένα μυστικό μονοπώλιο που αφορά ό,τι μπορεί να σκεφτεί κανείς. Συνολικά, έχουν θέσεις ιδιοκτησίας σε 1.600 αμερικανικές εταιρείες, οι οποίες το 2015 είχαν συνδυασμένα έσοδα 9,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Όταν προσθέτετε στον τρίτο μεγαλύτερο παγκόσμιο ιδιοκτήτη, την εταιρεία State Street, η συνδυασμένη ιδιοκτησία τους καλύπτει σχεδόν το 90% όλων των εταιρειών του δείκτη S&P 500.

 

Η Vanguard είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της BlackRock. Η ίδια η Vanguard, από την άλλη πλευρά, έχει μια μοναδική δομή που καθιστά δύσκολο να διερευνηθεί η ιδιοκτησία της, με την οποία συνδέονται πολλές από τις παλαιότερες και πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο.

 

•••••

 

Ερώτηση: Τι κοινό έχουν οι New York Times και η πλειοψηφία των άλλων μέσων μαζικής εξαπάτησης με τη Big Pharma

 

Απάντηση: Κυρίως ότι ανήκουν στην BlackRock και την Vanguard Group, τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο. 

 

Επιπλέον, αποδεικνύεται ότι αυτές οι δύο εταιρείες σχηματίζουν ένα μυστικό μονοπώλιο που κατέχει ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Όπως αναφέρεται στο βίντεο που βρίσκεται στο παρόν άρθρο

[https://childrenshealthdefense.org/defender/blackrock-vanguard-own-big-pharma-media/]:

 

«Το απόθεμα των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο ανήκει στους ίδιους θεσμικούς επενδυτές. Όλοι κατέχουν ο ένας τον άλλον. Αυτό σημαίνει ότι οι «ανταγωνιστικές» μάρκες, όπως η Coke και η Pepsi, δεν είναι πραγματικά ανταγωνιστές, γιατί τα αποθεματικά τους ανήκουν στις ίδιες εταιρείες επενδύσεων, επενδυτικά κεφάλαια, ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες και σε ορισμένες περιπτώσεις, κυβερνήσεις.

Οι μικρότεροι επενδυτές ανήκουν σε μεγαλύτερους επενδυτές. Αυτοί ανήκουν σε ακόμη μεγαλύτερους επενδυτές. Στην ορατή κορυφή αυτής της πυραμίδας υπάρχουν μόνο δύο εταιρείες: η Vanguard και η BlackRock.

Η δύναμη αυτών των δύο εταιρειών Blackrock και Vanguard είναι πέρα ​​από κάθε φαντασία: Κατέχουν μεγάλο μέρος των μετοχών όλων σχεδόν των μεγάλων εταιρειών, αλλά και τα αποθεματικά των επενδυτών σε αυτές τις εταιρείες. Αυτό τις καθιστά ένα πλήρες μονοπώλιο.

Μια έκθεση του Bloomberg αναφέρει ότι αυτές οι δύο εταιρείες από κοινού, το έτος 2028, θα έχουν επενδύσεις ύψους 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σημαίνει ότι θα κατέχουν σχεδόν τα πάντα».

 

Ποιοι είναι στη Vanguard;

 

Η λέξη «εμπροσθοφυλακή» (vanguard) σημαίνει «την πρώτη θέση σε έναν στρατό ή στόλο που βαδίζει στη μάχη» ή και «την ηγετική θέση σε μια τάση ή ένα κίνημα». Και οι δύο είναι κατάλληλες περιγραφές αυτού του παγκόσμιου μεγαθήριου, που ανήκουν σε παγκοσμιοποιητές που προωθούν τη Μεγάλη Επανεκκίνηση  (The Great Reset), ο κεντρικός στόχος της οποίας είναι η μεταφορά πλούτου και ιδιοκτησίας από τα χέρια των πολλών στα χέρια των πολύ λίγων.

 

Είναι ενδιαφέρον ότι από τον Μάρτιο του 2021, η Vanguard είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της BlackRock. Απ’ την άλλη πλευρά, η Vanguard έχει μια «μοναδική» εταιρική δομή που καθιστά δύσκολο να διερευνηθεί η ιδιοκτησία της. Ανήκει στα διάφορα κεφάλαιά της, τα οποία με τη σειρά τους ανήκουν στους μετόχους. Εκτός από αυτούς τους μετόχους, η Vanguard δεν έχει εξωτερικούς επενδυτές και δεν διαπραγματεύεται δημόσια. Όπως αναφέρεται στο  video:

 

«Η ελίτ που κατέχει την Vanguard προφανώς δεν αρέσκεται να βρίσκεται στο προσκήνιο, αλλά φυσικά δεν μπορεί να κρυφτεί από όποιον είναι διατεθειμένος να ερευνήσει. Αναφορές από την Oxfam και το Bloomberg λένε ότι το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει μεγαλύτερο πλούτο από το υπόλοιπο 99%. Ακόμα χειρότερα, η Oxfam λέει ότι το 82% όλων των κερδών που πραγματοποιήθηκαν το 2017 πήγε σε αυτό το 1%.

 

Με άλλα λόγια, αυτές οι δύο εταιρείες επενδύσεων, η Vanguard και η BlackRock κατέχουν το μονοπώλιο σε όλες τις βιομηχανίες του κόσμου και, με τη σειρά τους, ανήκουν στις πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου, μερικές από τις οποίες είναι βασιλικές οικογένειες που ήταν πολύ πλούσιες πριν από τη βιομηχανική επανάσταση».

 

Βλ. και στο: defender/blackrock-vanguard-own-big-pharma-media/

 

Αν και θα χρειαστεί χρόνος για να αποκαλυφθούν όλα τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η Vanguard προκειμένου να εντοπιστούν οι μεμονωμένοι μέτοχοι και, ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες της, θα σας προτείναμε να ρίξετε μια ματιά στις ιστοσελίδες Rothschild Investment Corp και Edmond De Rothschild Holding που είναι δύο από τα ενδιαφερόμενα μέρη. Να θυμάστε το όνομα Rothschild, γιατί θα μας ξαναπασχολήσει αργότερα.

 

Στο βίντεο προσδιορίζονται ως ιδιοκτήτες της Vanguard, μεταξύ άλλων, η ιταλική οικογένεια Orsini, η αμερικανική οικογένεια Μπους, η βρετανική βασιλική οικογένεια, οι οικογένειες du Pont, Morgans, Vanderbilts και Rockefellers.

 

Η BlackRock και η Vanguard κατέχουν τη Big Pharma

 

Σύμφωνα με την Simply Wall Street, τον Φεβρουάριο του 2020, η BlackRock και η Vanguard ήταν οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι της GlaxoSmithKline, με το 7% και το 3,5% των μετοχών αντίστοιχα. Στη Pfizer, η Vanguard είναι ο κορυφαίος επενδυτής και η BlackRock είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος.

 

Πάρτε υπόψη ότι οι αριθμοί της ιδιοκτησίας των μετοχών μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, γιατί οι εταιρείες αγοράζουν και πωλούν μετοχές σε τακτική βάση. Η ουσία είναι ότι η BlackRock και η Vanguard, μεμονωμένα και συνδυασμένα, διαθέτουν μεγάλα μερίδια μετοχών ανά πάσα στιγμή που τις επιτρέπουν να ελέγχουν εύκολα τόσο τη Big Pharma όσο και τα μεγαλύτερα μέσα «ενημέρωσης» – και, εν συνεχεία, πολλά μικρότερα.

 

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί οι φαρμακευτικές εταιρείες καθοδηγούν τις αντιδράσεις στην COVID-19 (και όλες, μέχρι στιγμής, θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία), ενώ τα συστημικά/εταιρικά  μέσα μεταδίδουν την προπαγάνδα της Big Pharma, μια ψευδέστατη επίσημη «αφήγηση» που παραπλανά και χειραγωγεί το κοινό καλλιεργώντας τον φόβο μέσω ψευδών «ειδήσεων».

 

Για να έχουμε κάποια πιθανότητα να διορθώσουμε αυτήν την κατάσταση, πρέπει να καταλάβουμε ποιοι είναι οι κεντρικοί παίκτες, από πού προέρχονται οι καταστρεπτικές εντολές τους και γιατί κατασκευάζονται τα ψευδή «αφηγήματά» τους.

 

Όπως σημειώνεται στην  Έκθεση του Global Justice Now τον Δεκέμβριο 2020 με τίτλο «Η φρικτή ιστορία της Big Pharma»: «απλώς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στις φαρμακευτικές εταιρείες (οι οποίες, σε μόνιμη βάση, δίνουν πάντα την προτεραιότητα στα εταιρικά κέρδη σε βάρος της υγείας των ανθρώπων) να συνεχίσουν να υπαγορεύουν τους τρόπους αντιμετώπισης της COVID-19» .

 

Σε αυτή την Έκθεση, επανεξετάζεται η επαίσχυντη ιστορία των 7 κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών στον κόσμο που αναπτύσσουν και κατασκευάζουν φάρμακα και «εμβόλια» με βάση το γονίδιο κατά της COVID-19, ενώ τα συστημικά-εταιρικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης αναλαμβάνουν την καταπολέμηση και την απόκρυψη των πληροφοριών που αφορούν την ύπαρξη παλαιότερων φαρμάκων που είναι άμεσα διαθέσιμα, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι έχουν υψηλό βαθμό αποτελεσματικότητας κατά της λοίμωξης.

 

Η BlackRock και η Vanguard κατέχουν τα ΜΜΕ

 

Όσον αφορά τους New York Times, από τον Μάιο του 2021, η BlackRock είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος (με το 7,43% των συνολικών μετοχών), αμέσως μετά το The Vanguard Group, το οποίο κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο των μετοχών (8,11%).

 

Η Vanguard και η BlackRock είναι οι δύο κορυφαίοι ιδιοκτήτες των New York Times, αλλά και των Time Warner, Comcast, Disney και News Corp, των 4 από τις 6 εταιρείες που ελέγχουν πάνω από το 90% του αμερικανικών μέσων «ενημέρωσης».

 

Είναι περιττό να λεχθεί ότι εάν κάποιοι ελέγχουν τόσα πολλά ειδησεογραφικά μέσα, μπορούν να ελέγχουν ολόκληρα κράτη διαμέσου μιας προσεκτικά ενορχηστρωμένης και οργανωμένης συγκεντρωτικής προπαγάνδας που μεταμφιέζεται σε δημοσιογραφία.

Αν αρχίσατε να ζαλίζεστε ήδη, δεν είστε ο μόνος. Είναι δύσκολο να περιγράψουμε το πλήθος των κυκλικών και στενά συνυφασμένων σχέσεων με γραμμικό τρόπο. Ο κόσμος της εταιρικής ιδιοκτησίας είναι ένας λαβύρινθος, στον οποίο ο καθένας φαίνεται να κατέχει όλους, σε κάποιο βαθμό.

 

Ωστόσο, το βασικό είναι ότι δύο εταιρείες ξεχωρίζουν από όλες τις άλλες, η BlackRock και η Vanguard. Αυτές οι δυό μαζί, σχηματίζουν ένα κρυφό μονοπώλιο στην παγκόσμια κατοχή περιουσιακών στοιχείων και, μέσω της επιρροής τους στα κυριότερα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, έχουν τη δύναμη να χειραγωγούν και να ελέγχουν μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας και των εξελίξεων, καθώς και το τί θα βλέπει, τι θα ακούει και τί θα διαβάζει όλος ο κόσμος.

 

Το γεγονός ότι η BlackRock ανακοίνωσε το 2018 ότι έχει «κοινωνικές προσδοκίες» από τις εταιρείες στις οποίες επενδύει, δεν μπορεί να επισκιάσει τον ρόλο της ως κεντρικού κόμβου στη Great Reset [Μεγάλη Επανεκκίνση] και το σχέδιο «build back best» [ξαναχτίστε καλύτερα].

 

[ΣτΕ] Building Back Better. Χρησιμοποιήθηκε ως σλόγκαν και ετικέτα από πολλούς «σωτήρες»: Ως «Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών. Ως σύνθημα της προεδρικής εκστρατείας του Joe Biden το 2020. Ως πακέτο της οικονομικής στήριξης που πρότεινε ο Joe Biden. Ως πρωτοβουλία που ανέλαβαν τα μέλη της G7. [https://en.wikipedia.org/wiki/Build_Back_Better]

 

Σ’ αυτά θα πρέπει να προστεθούν και οι πληροφορίες που δείχνουν ότι η BlackRock «υπονομεύει τον ανταγωνισμό μέσω της κατοχής μετοχών σε ανταγωνιστικές εταιρείες» και «θολώνει τα όρια μεταξύ ιδιωτικών κεφαλαίων και των κυβερνητικών υποθέσεων, συνεργαζόμενη στενά με τις ρυθμιστικές αρχές». Συνεπώς, δεν είναι δύσκολο να δούμε ότι η BlackRock, η Vanguard και οι παγκοσμιοποιητές ιδιοκτήτες τους μπορούν να διευκολύνουν τη Μεγάλη Επαναφορά και τη λεγόμενη «πράσινη» επανάσταση, που είναι δύο πτυχές του ίδιου σχεδίου κλοπής πλούτου.

 

Η BlackRock και η Vanguard κατέχουν τον κόσμο

 

Η διαπίστωση ότι η Blackrock και η Vanguard κατέχουν τον κόσμο γίνεται πιο ξεκάθαρη μόλις συνειδητοποιήσουμε ότι η επιρροή αυτών των δύο εταιρειών δεν περιορίζεται στη Big Pharma και τα μέσα «ενημέρωσης». Είναι σημαντικό ότι η BlackRock συνεργάζεται στενά με κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (FED) των ΗΠΑ (που είναι ιδιωτική και όχι ομοσπονδιακή οντότητα). Δανείζει χρήματα στην κεντρική τράπεζα, ενεργεί ως σύμβουλός της και αναπτύσσει το λογισμικό που χρησιμοποιείται απ’ αυτή.

 

Η BlackRock και η Vanguard κατέχουν επίσης μετοχές μιας μακράς λίστας άλλων εταιρειών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η Microsoft, η Apple, η Amazon , το Facebook και η Alphabet Inc.

 

Όπως φαίνεται στο γράφημα του δικτύου ιδιοκτησίας της BlackRock και της Vanguard παρακάτω, που περιλαμβάνεται σε άρθρο του 2017 «οι τρεις εταιρίες BlackRock, Vanguard και State Street κατέχουν εταιρική Αμερική» (βλ. The Conversation)

 

Συνολικά, η BlackRock και η Vanguard έχουν την ιδιοκτησία περίπου 1.600 αμερικανικών εταιρειών, οι οποίες το 2015 είχαν συνδυασμένα έσοδα 9,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Όταν προσθέτετε σ’ αυτές και τον τρίτο μεγαλύτερο παγκόσμιο ιδιοκτήτη, την State Street, η συνδυασμένη ιδιοκτησία τους καλύπτει σχεδόν το 90% όλων των εταιρειών του δείκτη S&P 500.

 

Δείκτης S&P 500 : συντομογραφία της ονομασίας του δείκτη Standard & Poor’s 500. Είναι ένας δείκτης που περιλαμβάνει τις 500 μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες (με βάση την αξία τους) που είναι εισηγμένες στις αγορές του NYSE και του NASDAQ, και αποτυπώνει περίπου το 80% κάλυψης της διαθέσιμης κεφαλαιοποίησης της αγοράς, με την Apple, τη Microsoft και την Exxon ως τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες. Πολλοί θεωρούν αυτόν τον δείκτη ως τον πιο αντιπροσωπευτικό δείκτη της αγοράς των μετοχών των ΗΠΑ και ως κορυφαίο μέσο ένδειξης τάσεων για την οικονομία των ΗΠΑ.

 

 

Ένα παγκόσμιο μονοπώλιο που το γνωρίζουν ελάχιστοι

 

Για να κατανοήσετε την κυρίαρχη επιρροή της BlackRock και της Vanguard στην παγκόσμια αγορά, φροντίστε να παρακολουθήσετε το βίντεο διάρκειας 45 λεπτών που αναφέρεται σ’ αυτό το άρθρο. Παρέχει μια περίληψη του κρυμμένου μονοπωλιακού δικτύου εταιρειών Vanguard και BlackRock, και του ρόλου τους στη Μεγάλη Επανεκκίνηση (Great Reset) του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF, Klaus Schwab, Νταβός). 

 Ένα δεύτερο πολύ πιο σύντομο βίντεο προσφέρει μια επιπλέον ανασκόπηση αυτών των πληροφοριών.

 

Για να συνδέσουμε την BlackRock και Vanguard και τις οικογένειες των Παγκοσμιοποιητών που τις κατέχουν με την Μεγάλη Επανεκκίνηση, πρέπει να εξετάσουμε τις σχέσεις μεταξύ αυτών των εταιρειών παγκόσμιας εμβέλειας και την επιρροή που μπορούν να ασκούν μέσω αυτών των σχέσεων. Όπως σημείωσε ο Lew Rockwell:

 

«Τί κάνει η Lynn Forester de Rothschild εάν επιθυμεί οι ΗΠΑ να καταστούν μονοκομματικό κράτος (όπως η Κίνα) και για την επίτευξη αυτού του σκοπού, δεν επιθυμεί νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με την διακρίβωση της ταυτότητας των ψηφοφόρων στις ΗΠΑ, έτσι ώστε να πραγματοποιούνται ευκολότερα μεγαλύτερες εκλογικές απάτες;

 

Πραγματοποιεί μια τηλεδιάσκεψη με τους 100 κορυφαίους διευθύνοντες συμβούλους του κόσμου και τους λέει να αποκηρύξουν δημοσίως ένα ψήφισμα του τύπου «Τζιμ Κρόου» από τη Γεωργία και διατάζει τους αξιωματούχους διευθύνοντες συμβούλους της να μποϊκοτάρουν την πολιτεία της Γεωργίας, όπως είδαμε σε σχέση με τις υποθέσεις Coca-Cola, της Major League Baseball και του ηθοποιού Will Smith .

[MBL: επαγγελματικός οργανισμός μπέιζμπολτο παλαιότερο μεγάλο επαγγελματικό αθλητικό πρωτάθλημα στον κόσμο. Will Smith: πετυχημένος ηθοποιός με «αντισυμβατικές απόψεις]

 

Σε αυτήν την τηλεδιάσκεψη, βλέπουμε τις σκιές του Great Reset, της Agenda 2030, και του New World Order. Ο ΟΗΕ και ο Klaus Schwab (ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός -WEF- μιας κοινής ιδιωτικής ΜΚΟ που διαδραματίζει ρόλο οργάνου Παγκόσμιας Διακυβέρνησης) θέλουν να βεβαιωθούν ότι ”το 2030, η φτώχεια, η πείνα, η ρύπανση και οι ασθένειες δεν θα μαστίζουν πλέον τη Γη”.

 

Για να το πετύχει αυτό […] πρέπει να δημιουργηθεί μια “εντελώς καινούριας κοινωνία”. Και για αυτό το έργο, λένε ότι “χρειαζόμαστε μια παγκόσμια κυβέρνηση, τον ΟΗΕ”».

 

Όπως έχω αναφέρει σε πολλά προηγούμενα άρθρα, φαίνεται αρκετά σαφές ότι η ««πανδημία» COVID-19» ενορχηστρώθηκε για να προωθήσει αυτή τη Νέα Παγκόσμια Τάξη – την Μεγάλη Επανεκκίνηση (Great Reset). Και το 45λεπτο βίντεο που παρατίθεται σ’ αυτό το άρθρο, είναι μια καλή δουλειά που εξηγεί πώς έγινε αυτό. Στον πυρήνα όλων αυτών, στον πυρήνα προς τον οποίο ρέουν όλες οι ροές του παγκόσμιου πλούτου, βρίσκουμε την BlackRock και την Vanguard.

 

••••••

 

Ο Defender (υπερασπιστής) αντιμετωπίζει λογοκρισία σε πολλά κοινωνικά κανάλια. Φροντίστε να μείνετε σε επαφή με τις ειδήσεις που έχουν σημασία με την εγγραφή σας στα κορυφαία νέα της ημέρας Είναι δωρεάν .

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης