Τι καταιγίδα συλλήψεων είναι αυτή; Σχεδόν ανάλογη με την καταιγίδα συνεντεύξεων του Αντώνη Σαμαρά σε όλα τα συστημικά μέσα που προβάλλονται μεταμεσημβρίως, μεταμεσονυκτίως αλλά και κατά τις ώρες των κεντρικών δελτίων ειδήσεων.

Είκοσι μέρες πριν από τις εκλογές επισυνέβη η πρώτη μεγάλη επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας επί υπουργίας του νεοδημοκράτη Βασίλη Κικίλια. Συνελήφθη ο «αρχιτρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός» και το θέμα… συνέλαβε όλα τα δελτία ειδήσεων τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ διεύρυνε τη διαφορά του με τη Νέα Δημοκρατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές επισυνέβη η δεύτερη μεγάλη επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας. Εξαρθρώθηκε ένα τεράστιο κύκλωμα, μια εγκληματική οργάνωση με έδρα τις φυλακές Κορυδαλλού, με επικεφαλής γνωστούς κακοποιούς εμπλεκόμενους σε απαγωγές, βομβιστικές ενέργειες, εκβιασμούς, συμβόλαια θανάτου και με ολίγον πολιτικό χρώμα, μιας και κατηγορείται ως ενεχόμενος ο Άκης Τσοχατζόπουλος και υπάρχουν πληροφορίες για τους δολοφόνους των δύο χρυσαυγιτών.

Η πρώτη επιτυχία απέτρεψε μεγάλη επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού, που θα γινόταν μια μέρα μετά τη σύλληψη Ξηρού, ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ.

Η δεύτερη επιτυχία απέτρεψε συμβόλαιο θανάτου, το οποίο θα εκτελείτο την επομένη των συλλήψεων και θα είχε θύμα την εξαδέλφη του Βλαστού, η οποία και αποκάλυψε την υπόθεση, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και πάνω στη σύγχυση το Μεγάλο κανάλι στο δελτίο των 20.00 της Κυριακής ξεκίνησε με μία μικρή γεύση της αντιπαράθεσης Σαμαρά- Τσίπρα, για να μην κατηγορηθεί και μπήκε με τα μπούνια και με τις ώρες στο θέμα της εγκληματικής οργάνωσης.

Εδώ μπαίνει το ερώτημα προς τον γράφοντα: υποστηρίζεις δηλαδή ότι δεν έπρεπε να γίνουν οι συλλήψεις;

Αυτό καταλάβατε; Και βεβαίως να γίνουν οι συλλήψεις. Σε ευνομούμενο ευρωπαϊκό κράτος ζούμε. Και να οδηγηθούν όλοι στη Δικαιοσύνη. Την μόνη αρμόδια να αποφασίσει.

Άλλο πράγμα υποστηρίζω. Η χρονική συγκυρία δεν υποψιάζει κανέναν; Όλα στο παρά πέντε μιας μεγάλης ενέργειας δεν υποψιάζουν κανέναν;

Φαίνεται αντίθετα ότι υποψιάζουν πολλούς. Δεν είναι τυχαίο ότι στη διαδικτυακή δημοσκόπηση της «Ζούγκλας» το 74% απάντησε ότι η χρονική στιγμή της σύλληψης του Χριστόδουλου Ξηρού επιλέχθηκε από την κυβέρνηση λόγω προεκλογικής περιόδου. Στην εποχή όμως των υποψιασμένων πολιτών μπορεί κάτι τέτοιο να αποφέρει οφέλη σε αυτόν που το πραγματοποιεί; Φρονώ πως όχι. Και αυτό θα φανεί.

Κοντός ψαλμός αλληλούια…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης