Αρνητές του εμβολίου κατά της COVID-19 - Ο ύπνος της λογικής δημιουργεί φαντάσματα παραλογισμού

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, 11:45
Ελευθέριος Ανευλαβής
Αρνητές του εμβολίου κατά της COVID-19 - Ο ύπνος της λογικής δημιουργεί φαντάσματα παραλογισμού

Ελευθέριος Ανευλαβής

Στα λοιμώδη (μεταδοτικά) νοσήματα, «Ουδείς είναι ασφαλής, εάν δεν είναι όλοι ασφαλείς».

Το 1796, ο Άγγλος γιατρός Εδουάρδος Τζέννερ (ΕduardJenner) εμβολίασε ένα παιδί 8 ετών με πύον αγελάδας που έπασχε από Δαμαλίτιδα (λοιμώδης νόσος των αγελάδων), αποδεικνύοντας ότι ο εμβολιασμός (vaccination), όρος που πρώτος χρησιμοποίησε ο Τζένερ, είναι αποτελεσματικός εναντίον της ευλογιάς.

Οι εργασίες του Τζένερ, πάνω στο θέμα του εμβολιασμού, αντιμετωπίσθηκαν, αρχικά, με καχυποψία και απερρίφθησαν από το ιατρικό κατεστημένο της Αγγλίας, μέχρι που η Αγγλική Κυβέρνηση εφήρμοσε, με νόμο, τον εμβολιασμό εναντίον της Ευλογιάς, το 1840.

Η παρακάτω γελοιογραφία, αντικατοπτρίζει τους φόβους της εποχής, απεικονίζοντας τον Τζένερ, να εμβολιάζει αρρώστους κατά της Δαμαλίτιδας, στους οποίους φαίνεται να ξεφυτρώνουν δαμαλίσια χαρακτηριστικά δαμαλίδων.

(Ο ίδιος φόβος διακατέχει, ως φαίνεται, επιφανή ψυχίατρο, ο οποίος επανέρχεται με άρθρο του, με τίτλο:

«ΕΜΒΟΛΙΑ-FRANKENSTEIN: ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ», σε ηλεκτρονική εφημερίδα. (14/12/2020)

Και σε προηγούμενο, ανάλογο άρθρο του, (19/11/2020) ΤΑ «ΕΜΒΟΛΙΑ»-FRANKENSTEIN ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ

Γράφει: «Ο Μαρκ Τουαίν έγραφε το 1879:  “O Όμηρος στη δεύτερη ωδή της Ιλιάδας λέει με άμετρο ενθουσιασμό: Χάρισέ μου αυνανισμό ή δώσε μου το θάνατο..”.»

Έχω την εντύπωση, ότι ο Όμηρος προϋπήρξε του Αυνάν, επομένως δεν εγνώριζε τη ιστορία του:

Ο Αυνάν «ὅτανεἰσήρχετοπρὸςτὴνγυναῖκατοῦἀδελφοῦαὐτοῦ, ἐξέχεενἐπὶτὴνγῆν» (Παλαιά Διαθήκη, Γένεσις 38: 9)

Ο λανθασμένος όρος αυνανισμός, (εκ του Αυνάν), η κοινώς λεγόμενη μαλακία, ή ανευλαβώς πεοχειράντλησις,  είναι πράξις μοναχική, η οποία ασκείται άνευ συνευρέσεως με γυναίκα.

Elgranmasturbator: ο Μέγας αυνανιστής. Σαλβαδόρ Νταλί.

«Ει δε ουκ εγκρατεύονται, γαμησάτωσαν, κρείττον γαρ έστιν γαμείν ή πυρούσθαι.» (Παύλος προς Κορινθίους επιστολήΑ΄ 7:9)

Η άγνοια είναι πολύ μεγαλύτερη, και οι ηλίθιοι και οι μαλάκες είναι πολλοί περισσότεροι από όσο νομίζουμε, σε κάθε εποχή. Ακόμη και στον 21ο αιώνα. Τον αιώνα μας.

Σήμερα, για την επιστημονικά σκεπτόμενη ιατρική κοινότητα, ο εμβολιασμός αποτελεί το αποτελεσματικότερο μέσον, για την πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων.

Η Ευλογιά, η Πολιομυελίτιδα, η Φυματική Μηνιγγίτιδα στα παιδιά, ο Τέτανος, και σειρά άλλων λοιμωδών νοσημάτων έχουν εξαφανισθεί ή σχεδόν εξαφανισθεί, με την χρήση των αναλόγων εμβολίων.

Κάθε μεταδοτικό (λοιμώδες) νόσημα, αποτελεί κίνδυνο για τον πάσχοντα, το περιβάλλον του,  καιόταν λάβει διαστάσεις επιδημίας ή πανδημίας,αποτελεί δημόσιο κίνδυνο για μεγάλες ομάδες πληθυσμού ή και χώρες ολόκληρες, όπως συμβαίνει στις μέρες μας με την COVID 19.

Ο πλέον σύγχρονος και αποτελεσματικότερος τρόπος προλήψεως των λοιμωδών νοσημάτων, είναι ο εμβολιασμός. Διότι στα λοιμώδη νοσήματα,  είναι αναμφισβήτητο γεγονός, πως άνθρωποι με βαθμό ανοσίας «τα βγάζουν πέρα» πολύ καλύτερα, από αυτούς, που δεν έχουν ανοσία (δεν έχουν εμβολιασθεί).

Βέβαια, μπορεί κανείς να αναπτύξει ανοσία στο λοιμώδες νόσημα, αρρωσταίνοντας, αλλά το κόστος, σε βαρύτητα της νόσου και θανάτων. είναι πολύ υψηλό.
Τα εμβόλια, γενικώς, περιέχουν, είτε «νεκρά» (αδρανοποιημένα) αντιγόνα (μικρόβια ή ιούς), είτε «ζώντα» εξασθενημένα αντιγόνα (μικρόβια ή ιούς), που διατηρούν την ικανότητά τους, να προκαλούν αντισώματα (αντιγονικότητα)

Έχουν χάσει, όμως, με την κατάλληλη επεξεργασία, την ικανότητά τους να προκαλούν νόσο (λοιμοτοξικότητα).

Εν τούτοις, ουδεμία ιατρική πράξη είναι άμοιρος ανεπιθυμήτων ενεργειών.

Αυτό ισχύει και για κάθε εμβολιασμό.

Δεδομένου, δε, ότι ο μαζικός εμβολιασμός,  αφορά μεγάλες ομάδες πληθυσμού, πρέπει πάντα να εκτιμώνται οι ακόλουθες παράμετροι, πριν από την μαζική εφαρμογή μαζικού εμβολιασμού:

1. Ποιος είναι ο τρέχων κίνδυνος από την πάθηση για την οποία πρόκειται να εφαρμοσθεί ο εμβολιασμός.

2. Ποιο είναι το μέγεθος του οφέλους που θα έχει η εφαρμογή μαζικού εμβολιασμού, για το άτομο και το κοινωνικό σύνολο.

3. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των εμβολίων, όχι μόνο σε σχέση με την αποτελεσματικότητά τους, αλλά και σε σχέση με τους εγγενείς κινδύνους από την εφαρμογή τους.

4. Ο μαζικός εμβολιασμός έχει σαφή πλεονεκτήματα σε σχέση με τους εγγενείς κινδύνους;

Το Εμβόλιο κατά της COVID-19),εφ’ όσον έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες επιστημονικές και κρατικές αρχές, ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, θα πρέπει να πεισθούν και οι άπιστοι, να εμβολιασθούν.

Οι «ου με πείσεις κ αν με πείσεις», είναι δημόσιος κίνδυνος, εν μέσω πανδημίας
 

Συμπέρασμα:

Ο εμβολιασμός είναι προτιμότερος, αποτελεσματικότερος και ασφαλέστερος, από το να νοσήσει κανείς, για να αποκτήσει ανοσία ή να περιμένει το «άγγιγμα του Μονάρχη» να τον θεραπεύσει.

Μέχρι τον 18ο αιώνα, στην Αγγλία πίστευαν πως το άγγιγμα των χεριών του Μονάρχη πάνω στο άρρωστο με χοιράδωση (φυματίωση των λεμφαδένων) ήταν θεραπευτική!

Εμείς δεν έχουμε Μονάρχη, για να επιχειρήσει την «σώφρονα πεοχειράντλησιν», που απεικονίζεται στην εικόνα που ακολουθεί:
Μονάρχης θεραπεύει παιδί με χοιράδωση, δι’ επιθέσεως των χειρών του.

Έχουμε, όμως, ορισμένους μιτροφόρους μητροπολίτες, και, ταλιμπάν της πίστης, επιστημόνισα, η οποία προτρέπει τους πολίτες να κοινωνούν, εν μέσω πανδημίας, λοιμωξιολόγος ούσα, διότι πιστεύουν η κυρία Γιαμαρέλου και οι αρχιερείς, ότι ο οίνος και ο άρτος της μετάληψης, δεν μεταδίδει τη νόσο, διότι «ο Χριστός δεν έχει ιούς.»

Αυτή η υποκριτική, πίστη σου, ου «Σέσωκέσε»

Σεσάκιασε, σε τσουβάλιασε.

Ουαίυμίν Θεομπαίχτες, λαομπαίχτες.

«Ελάβατε νουν καθηγενόνα και του ανοηταίνειν ου παύεσθε»

(Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος των εμβολίων. Τα τεράστια, ομολογουμένως, κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών.

Το σύνολο, σχεδόν, των εμβολίων παράγεται από τις γνωστές ιδιωτικές φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες δεν είναι προφανώς φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά κερδοσκοπικές εταιρείες.

Θα ήταν ευχής έργο, να υπήρχε μια Παγκόσμια Μη Κερδοσκοπική Φαρμακοβιομηχανία του ΠΟΥ, ή Εθνικές Φαρμακοβιομηχανίες, μη κερδοσκοπικές, που να παρασκευάζουν εμβόλια.

Για την ιστορία, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου, στον νόμο 1316/83 προέβλεπε την ίδρυση Εθνικής Φαρμακοβιομηχανίας,  η οποία και λειτούργησε το 1984.

Ύστερα ήρθαν… τα μποφόρ…!

Και στις μέρες μας ο Κορονοϊός και η πανδημία της COVID 19.

Οι ηλίθιοι, που αδιαφορούν για τα μέτρα προφύλαξης, οι ηλίθιοι αρνητές του εμβολίου, είναι ανάμεσά μας.

Πολίτες, γρηγορείτε.

Πολίτη προφυλάξου.

«Και μην ανοίγεις όσο κι αν χτυπούν.
Φωνάζουν μα δεν έχουν τι να πουν»

(Γ. Σεφέρης)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, 12:05