Νίκος Ρούσσης

Όαση, στην ελληνική «έρημο», της ανεργίας, της φτώχειας, της υποαμοιβόμενης εργασίας και των κουτσουρεμένων συντάξεων, αποτελεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που -εδώ και διόμισυ χρόνια- έχει μεταλλαχθεί σε …μεταφορέα των κυβερνητικών ειδήσεων και «πρωτοβουλιών», στα πλαίσια μιας καθεστωτικού τύπου προπαγάνδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απογυμνωμένο – από τις αρχές του 2015 που ανέλαβε νέος Γενικός Διευθυντής- από ανταποκριτές σε πόλεις-κλειδιά του εξωτερικού και στηριζόμενο μόνον σε πληροφορίες από «κύκλους» και «κυβερνητικές πηγές», το ΑΠΕ-ΜΠΕ εξακολουθεί να κοστίζει, στον ανηλεώς φορολογούμενο έλληνα πολίτη, γύρω στα έξη εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, για να παρέχει αυτού του είδους την «πληροφόρηση», που δυστυχώς δεν έχει ακόμη ελεγχθεί για την αξιοπιστία της από τα αρμόδια όργανα της ΕΣΗΕΑ.

Διόμισυ χρόνια τώρα, δεν έχει δημοσιεύσει, ως όφειλε, τους Ισολογισμούς του, προκειμένου να διαπιστώσουν οι συνδρομητές και οι πολίτες, που διατίθενται και για ποιο λόγο, τα έξη εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, της κρατικής επιχορήγησης.

Την ίδια ώρα, όμως, κλείνει «χρυσά συμβόλαια» με…συμβούλους, διαθέτει χιλιάδες ευρώ για -κατ’ επιλογήν του Γενικού του Διευθυντή- εξωτερικές συνεργασίες και εξαγοράζει την σιωπή των εργαζομένων του, για τα τεκταινόμενα, με την διατήρηση της απασχόλησης τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα διαθέσιμα στοιχεία, που αναγκαστικά δημοσιεύθηκαν, έστω και με καθυστέρηση στην «Διάυγεια», προκύπτει ότι, σε αντίθεση με το παρελθόν, όπου υπήρχε μόνον ένας «ειδικός σύμβουλος» στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το 2015 και εντεύθεν, το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας πληρώνει, γύρω στα 8.000 ευρώ το μήνα, για τους μισθούς δύο «ειδικών συμβούλων».

Ο ένας εκ των οποίων, ο Αντώνης Σκυλλάκος, ήταν ο προηγούμενος Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής στο Εθνικό μας Πρακτορείο Ειδήσεων, την εποχή που διαφέντευε τις τύχες της χώρας, ο «γερμανοτσολιάς» Αντώνης Σαμαράς! Τον καιρό της πείνας στην Ελλάδα, ο μηνιαίος μισθός του Αντώνη Σκυλλάκου ανέρχεται στις 4.000 ευρώ (διαβάστε τη σχετική σύμβαση εδώ
και του έτερου «ειδικού συμβούλου», του Ευάγγελου Σιαφάκα, στα 3.800 ευρώ (διαβάστε τη σχετική σύμβαση εδώ).

 Τα ευρώ της κρατικής επιχορήγησης «τρέχουν από τα μπατζάκια» του νέου Γενικού Διευθυντή που, όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα που δημοσιεύουμε, δίδονται προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να καλυφθούν οι κατ’ επιλογήν «ειδησεογραφικές ανάγκες» του πρακτορείου.

*Στις 30 Νοεμβρίου 2016, με απόφαση του , ενέκρινε την καταβολή 4.100 ευρώ, στην εταιρεία INALTD για δαπάνη ειδησεογραφικής κάλυψης στην …Κωνσταντινούπολη. (Διαβάστε τη σχετική σύμβαση εδώ).

* Στις 6 Δεκεμβρίου 2016, ενέκρινε την καταβολή 1.575 ευρώ στον συνεργάτη φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ Δημήτριο Πανάγο, για φωτοειδησεογραφική κάλυψη στην περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών. (σ.σ έτσι γενικώς και αορίστως)

*Στις 30 Αυγούστου 2016 ενέκρινε την καταβολή 18.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, στην ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ με την επωνυμία INNEWS 1911 ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗΣ, η οποία εδρεύει στα Βριλήσσια Αττικής, για να …προφυλάξει το ΑΠΕ από την λογοκλοπή! (Διαβάστε τη σχετική σύμβαση εδώ).

*Στις 23 Φεβρουαρίου 2016 και λόγω, λέει, των αυξημένων αναγκών που υπήρχαν στην εμπορική και οικονομική διεύθυνση του ΑΠΕ, υπέγραψε σύμβαση «ανεξάρτητων υπηρεσιών», έναντι 2.253 ευρώ , με την κυρία Μαρία Γιαννακοπούλου.

Βρίθει η «Διαύγεια» από παρόμοιες αναθέσεις και χρηματοδοτήσεις, ειδικών εξωτερικών συνεργατών, φωτοειδησεογράφων, εξωτερικού και εσωτερικού και λοιπών ενδιαφερομένων, για την …αξιοπρεπή παρουσία του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων, στον στίβο της καθεστωτικής προπαγάνδας.

Δεδομένου δε ότι δεν υπάρχει σε «κοινή θέα» Ισολογισμός του ΑΠΕ-ΜΠΕ τα τελευταία δύο χρόνια, δεν θα έβλαπτε ακόμη και μία εισαγγελική έρευνα, για το καλώς ή κακώς έχει των πεπραγμένων του!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης