Τον παρθενικό Ολυμπιακό τίτλο της καριέρας του πανηγύρισε ο Κάλεμπ Ντρέσελ, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ελεύθερο στο Τόκιο. Ο Αμερικανός σταρ της κολύμβησης αναδείχθηκε νικητής στην πολυαναμενόμενη μονομαχία με τον Αυστραλό Ολυμπιονίκη του Ρίο Κάιλ Τσάλμερς, η οποία κρίθηκε κυριολεκτικά στην τελευταία χεριά. Ο Ντρέσελ τερμάτισε σε 47.02, πετυχαίνοντας ρεκόρ Αγώνων, έναντι 47.08 του Αυστραλού, που αυτή τη φορά περιορίστηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ρώσος Κλιμέντ Κολεσνίκοφ με 47.44.

Ο πλέον αναμενόμενος τελικός των αγωνισμάτων κολύμβησης στους Ολυμπιακούς του Τόκιο δικαίωσε κατά 99% τον χαρακτηρισμό του. Η μονομαχία του Κάλεμπ Ντρέσελ και του Κάιλ Τσάλμερς καθήλωσε τους φιλάθλους, δεδομένου ότι έφερνε αντιμέτωπους τους εκπροσώπους των δύο μεγάλων δυνάμεων του αθλήματος, αλλά ταυτόχρονα ήταν σε προσωπικό επίπεδο μία μάχη ανάμεσα στον πρωταθλητή κόσμου και μεγαλύτερο εν ενεργεία σταρ της πισίνας (Ντρέσελ) με τον κάτοχο του Ολυμπιακού τίτλου (Τσάλμερς), που ξεπέρασε μια σειρά από αντιξοότητες, με αποκορύφωμα την επέμβαση καρδιάς που χρειάστηκε να κάνει, και επανήλθε σε τοπ επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μεγάλος τελικός των 100μ. ελεύθερο κρίθηκε κυριολεκτικά στην τελευταία χεριά. Ο Ντρέσελ, όπως το συνηθίζει, έκανε εξαιρετική εκκίνηση και πήρε προβάδισμα, αλλά ο Τσάλμερς αντεπιτέθηκε στο δεύτερο 50άρι και τον έφτασε. Ο Αμερικανός όμως κράτησε και ήταν ο μεγάλος νικητής, έξι εκατοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Αυστραλό, ο οποίος ήταν μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος σε σχέση με το Ρίο, όπου είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο! Το μόνο που έλειψε τελικά από την κούρσα, ήταν η κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ (46.91) του Σέζαρ Σιέλο Φίλιο, που κρατάει από το 2009 και την εποχή των «σούπερ μαγιό».

Ο Κολεσνίκοφ έγινε ο πρώτος Ρώσος μετά τον «τσάρο» Αλεξάντερ Ποπόφ που ανεβαίνει στο βάθρο του αγωνίσματος και κατέκτησε το δεύτερο προσωπικό του μετάλλιο στους Αγώνες, μετά το ασημένιο στα 100μ. ύπτιο. Ο τελικός είχε και δύο εκπροσώπους της νέας γενιάς, με τον 18χρονο Κορεάτη Σουν-γου Χουάνγκ να τερματίζει πέμπτος και τον 17χρονο Ρουμάνο Νταβίντ Ποποβίτσι στην έβδομη θέση.

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 100μ. ελεύθερο ανδρών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Κάλεμπ Ντρέσελ (ΗΠΑ)            47.02 (Ολυμπιακό ρεκόρ)

2. Κάιλ Τσάλμερς (Αυστραλία)       47.08

3. Κλιμέντ Κολεσνίκοφ (Ρωσία)      47.44

4. Μαξίμ Γκρουσέ (Γαλλία)          47.72

5. Σουν-γου Χουάνγκ (Ν. Κορέα)     47.82

6. Αλεσάντρο Μιρέσι (Ιταλία)       47.86

7. Νταβίντ Ποποβίτσι (Ρουμανία)    48.04

8. Νάντορ Νέμετ (Ουγγαρία)         48.10

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης